استفاده از پلیمرهای پوست برای مقابله با ابرباکتری ها
افزایش ابرباکتریهای مقاوم در برابر آنتی بیوتیکها موجب نگرانی پزشکان شده که به تازگی برای مقابله با آنها به پلیمرهای پوست انسان متوسل شده اند.
به نقل از نیواطلس، دانشمندان میگویند پپتیدهای موجود در پوست بدن انسان میتوانند به سلاحی برای نابودی ابرباکتریها مبدل شوند.
پپتیدها پلیمرهای بسیار کوچکی هستند که از به هم پیوستن اسیدهای آمینه با ترتیبی مشخص تشکیل می شوند. اگر چه سیستم ایمنی بدن انسان توانایی زیادی برای مقابله با باکتریها دارند، اما نمونههای ارتقا یافته باکتریها میتوانند برای سیستم ایمنی بدن چالش ایجاد کنند. از همین رو محققان هندی روشی را برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ابر باکتریها یافته اند.
سلول های پوست بدن قبل از حمله باکتریها به بدن مولکولهایی به نام پپتیدهای ضدباکتریایی یا AMP ها را تولید میکنند که میکروبها را قبل از ایجاد بیماری میکشند. پپتیدها قادر به کشتن بسیاری از میکروب ها، ویروس ها و غیره هستند. پژوهشگران با بررسی عملکرد پپتیدها در جهت نابودی باکتریها و نیز با بهره گیری از یک مدل هوش مصنوعی توانستهاند از پروتئینی موسوم به caspase-8 برای تحریک پوست به منظور ترشح بیشتر پپتید استفاده کنند.
به گزارش فارس ،آنها می گویند از این طریق می توان داروهای جدیدی تولید کرد که از ورود عفونتهای مختلف به بدن جلوگیری میکنند و این امر به خصوص برای استفاده افرادی مناسب است که سیستم ایمنی بدن آنها تضعیف شده است.