استانبول چی بخوریم؟ لیست غذاهایی که در استانبول حتماً باید امتحان کرد
شهر استانبول یکی از جذابترین شهرهای کشور ترکیه است. این شهر جذاب به دلیل داشتن جاذبههای فرهنگی و تاریخی مختلف و حالوهوا و فضای متفاوتی که دارد، بهعنوان پایتخت فرهنگی کشور ترکیه نیز شناخته میشود. یکی از جذابترین فعالیتهایی که میتوانید در سفرتان به استانبول انجام دهید، امتحان کردن غذاهای سنتی ترکی در رستورانهای استانبول است. در این مقاله قصد داریم شما را با این غذاها آشنا کنیم تا بدانید در رستورانهای استانبول چه غذاهایی را سفارش دهید.
کباب ترکی
یکی از معروفترین غذاهای شهر استانبول که با خرید بلیط لحظه آخری و سفر به این شهر میتوانید مزه آن را امتحان کنید، کباب ترکی یا دونر کباب (Doner Kebab) است. این غذای خوشمزه شهرت جهانی دارد و مزه اصیل آن را میتوانید در رستورانهای استانبول امتحان کنید.
برای درست کردن آن از مرغ، گوشت گوساله یا بره استفاده میشود. بدین شکل که گوشت این حیوانات را با سرعت آهستهای میپزند و آن را بهصورت پُرسی یا پیچیده شده در نان به مشتریان عرضه میکنند. برخی از رستورانها این غذای خوشمزه را با نان پیده، سس گوجه، کره و ماست نیز سرو میکنند.
املت منه من
اگر بلیط هواپیما تهران استانبول را خریداری کردهاید و میخواهید اولین وعده غذاییتان در این شهر را با یک غذای خوشمزه شروع کنید، به سراغت املت منه من (Menemen) بروید. این صبحانه سنتی مزه متفاوت و خوشمزهای دارد. برای درست کردن این غذا از مواد زیر استفاده میشود:
- پیاز سرخشده
- فلفل
- گوجهفرنگی
- تخممرغ
- سبزیجات معطری نظیر جعفری
برخی از رستورانها این املت خوشمزه را با مرغ، بادمجان، پنیر، قارچ، گوشت، کالباس و سوسیس نیز درست میکنند تا مزه متفاوتتری به خود بگیرد.
علی نازیک کباب
یکی از غذاهای قدیمی که میتوانید مزه آن را در سفرتان به استانبول امتحان کنید، علی نازیک کباب (Ali Nazik Kebab) است. جالب است بدانید که قدمت این غذای خوشمزه به قرن شانزدهم میلادی یعنی حدوداً ۵۰۰ سال پیش بازمیگردد. این غذای خوشمزه از تکههای گوشت بره مزهدار شده درست میشود. آن را با ماست چکیده، گوجهفرنگی و بادمجان کبابی سرو میکنند.
اسکندر کباب
یکی دیگر از معروفترین غذاهای استانبول، اسکندر کباب (Iskender kebab) است. برای درست کردن این کباب خوشمزه، گوشت بره را بهصورت عمودی در کنار آتش قرار میدهند تا بهخوبی پخته شود. سپس این گوشت را تکهتکه میکنند و بر روی آن سس مخصوصی میریزند. این سس از گوجهفرنگیِ تفت دادهشده بههمراه سبزیهای معطری نظیر نعنا، ریحان و روغن زیتون درست میشود.
برخی از رستورانها اسکندر کباب را بههمراه ماست، کره و سس گوجه سرو میکنند تا خوشمزهتر شود.
مرجیمک کوفتسی
اگر گیاهخوار هستید، میتوانید با خرید بلیط تبریز استانبول و سفر به این شهر، به رستورانهای سنتی استانبول بروید و برای خود مرجمیک کوفتسی (Mercimek köftesi) را سفارش دهید. این غذای خوشمزه از ترکیب سبزیجات خرد شده، بلغور و عدس درست میشود. برای خوشمزهتر کردن این غذا از ادویهجات زیر استفاده میشود:
- فلفل قرمز
- فلفل سیاه
- نعناع خشک
- زیره
- ریحان
شما میتوانید این غذای خوشمزه را بهعنوان پیشغذا در رستورانهای سنتی استانبول سفارش دهید.
کوزو تندیر
یکی دیگر از غذاهای سنتی شهر استانبول که با گوشت بره تهیه میشود با نام کوز تندیر (Kuzu Tandir) شناخته میشود. برای تهیه گوشت بره این غذا وقت زیادی را صرف میکنند تا بسیار نرم و لطیف شود. این غذای خوشمزه را با ادویههای مخصوصی سرو میکنند تا مزه آن تا چند روز در خاطرتان باقی بماند. «کوزو تندیر» را با سیبزمینی، ماست و «ایچ پیلاو» یا پلویی که در آن از ادویه و سبزیجات استفادهشده است، سرو میکنند.
آدانا کباب
اگر عاشق گوشت قرمز و انواع کباب هستید، سفرتان به استانبول یک سفر خاطره انگیز خواهد بود. چرا که در رتسورانهای این شهر انواعی از کبابهای خوشمزه نظیر آدانا کباب سرو میشود. برای درست کردن این کباب از گوشت گوسفند نر استفاده میکنند. علاوهبر گوشت از ادویهجاتی نظیر دارچین، زیره، زنجبیل و سیر و پیاز استفاده میشود تا این کباب مزهی بهتری پیدا کند. «آدانا کباب» را به همراه سبزی تازه و نان داغ سرو میکنند.
کادین بودو کوفته
یکی دیگر از غذاهای خوشمزهای که میتوانید در سفرتان به استانبول امتحان کنید، کادین بودو کوفته (Kadin Budu Kofte) است. این کوفتهی محلی ترکی از ترکیب گوشت، آرد و تخممرغ درست میشود. این کوفته خوشمزه را میتوانید بهعنوان پیش غذا در رستورانهای استانبول سفارش دهید. همچنین اگر به آشپزی علاقه داشته باشید با کمی جستجو میتوانید ترکیب پخت این غذا را در اینترنت پیدا کنید و هر زمان که هوس امتحان کردن مزه آن به سرتان زد و فرصت سفر به استانبول را نداشتید، این غذای خوشمزه را در خانهتان درست کنید.
یاپراک سارما
یاپراک سارما (Yaprak Sarma) یکی از دلمههای خوشمزه شهر استانبول است که امتحان کردن مزه لذیذ آن لذت سفرتان را دوچندان میکند. این دلمه را با برگهای درخت انگور، کلم و برگ چغندر درست میکنند. داخل آن گوشت، برنج پخته، کشمش و مغزهای خوراکی قرار میگیرد و ترکیب نهایی تبدیل به یک دلمه خوشمزه و خاص میشود که تنها میتوانید مزه آن را در رستورانهای استانبول امتحان کنید.
پیده
پیده یکی از غذاهای خوشمزه کشور ترکیه است. اگر اهل شکم گردی باشید، میتوانید در رستورانهای ترکی شهر تهران مزه این غذا را امتحان کنید. اما «پیده»هایی که در رستورانهای استانبول درست میشود، مزه متفاوتتری دارند. برای درست کردن این غذای سنتی از گوشت چرخ کرده، سبزیجاتی نظیر فلفل دلمه و گیشنیز، زردچوبه و زیره استفاده میشود. برخی از رستورانها بهجای گوشت قرمز در این غذا گوشت بوقلمون، کالباس یا مرغ قرار میدهند. «پیده» را با پنیر پیتزا و چاشنیهای مختلفی سرو میکنند.
از دیگر غذاهای شهر استانبول، میتوان به نامهای زیر اشاره کرد:
- کارنی یاریک
- هونکار بیندی
- ایزگارا بالیک
- مانتی
- پاتلیجان کباب
جمعبندی
شهر استانبول پایتخت فرهنگی و تاریخی کشور ترکیه است. غذاهای سنتی این شهر جزء فرهنگ غنی آن به حساب میآیند. اگر میخواهید با فرهنگ و آدابورسوم مردم این خطه بیشتر آشنا شوید، حتماً وعدههای غذاییتان را در رستورانهای سنتی این شهر میل کنید و به سراغ غذاهایی بروید که در این مقاله آنها را معرفی کردیم. در لیست غذاهای استانبول هم میتوان انواعی از کباب و غذاهایی را پیدا کرد که با گوشت قرمز سرو شوند و هم به سراغ غذاهایی رفت که مخصوص گیاهخواران است.