اروپا برای مقابله با تحریم نفتی ایران چه کاری میتواند بکند؟
نهادهای اروپایی میتوانند دارایی و املاک شخصی ترامپ را در ازای خسارات وارده بر اثر منع واردات نفت از ایران، هدف قرار دهند. تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ – ۰۹ تير ۱۳۹۷ پ اروپا برای مقابله با تحریم نفتی ایران چه کاری میتواند بکند؟
اروپاییها میتوانند با اتخاذ اقدامات گوناگون در مقابل تحریمهای آمریکا علیه صادرات نفت ایران مقاومت کنند.
به گزارش فرارو، اخیرا یک مقام وزارت خارجه آمریکا صریحا از کشورهای دیگر درخواست کرده واردات نفت از ایران را به صفر برسانند. تا همین اواخر، اغلب کارشناسان مسائل نفت، معتقد بودند که دولت دونالد ترامپ برای افزایش فشار بر ایران، مانند دولت اوباما، بخشی از صادرات نفت ایران را حذف خواهد کرد. اما، اظهارات بیشائبه اخیر مقام وزارت خارجه هیچ شکی باقی نگذاشت که آمریکا به دنبال قطع کامل صادرات نفت ایران است.
در تحقیقی که شرکت اناندپی پلاتس از تحلیلگران نفت انجام داده، کارشناسان معتقد بودند که بازگشت تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران فورا بر صادرات کمتر از ۲۰۰ هزار بشکه در روز تاثیر خواهد گذاشت و ظرف شش ماه بر کمتر از ۵۰۰ هزار بشکه در روز تاثیر خواهد گذاشت. با این حال، سیاست اعلامشده آمریکا نشان داد که آنها به دنبال حذف بیش از دو میلیون بشکه در روز هستند.
در همین رابطه، وبگاه لوبلاگ طی یادداشتی ضمن بررسی اقدامات اخیر نفتی آمریکا به گزینههای اروپا برای مقابله با تحریمهای نفتی ایران پرداخت. به گفته این وبگاه، ایران اکنون با “جدیترین چالش” در زمینه اقتصاد و انسجام سیاسی مواجه است. دولت آمریکا تعهدش برای اعمال فشار مالی بیسابقه بر ایران را از حوزه اجبار بسیار فراتر برده و آن را به سطح ویرانی رسانده است. بنا به ادعای لوبلاگ، چشمانداز برای دولت ایران، که تقریبا نصف درآمدهایش متکی به فروش نفت است، تاریک و مبهم است. چنین نتیجهای، با هدف تغییر رژیم دولت ترامپ و متحدان منطقهایش سازگار است. آنها به دنبال مهندسی کردن یک فروپاشی از درون هستند.
لوبلاگ در ادامه به گزینههای اروپا برای مقابله با تحریمهای نفتی علیه ایران پرداخت و سه گزینه را برشمرد.
گزینه نخست این است که اروپایی برای خودشان و ایران زمان بخرند تا عامل هرج و مرج را کاهش دهند. تسریع و افزایش واردات نفت از ایران در چند ماه آینده، قبل از موعد اجرای تحریمهای آمریکا، میتواند تضمین دهد که ایران قدرت مقاومت در برابر فشارهای فزاینده را خواهد داشت. واردات هند در ماه می، با در نظر گرفتن تحریمهای آمریکا، افزایش یافت. دولتهای اروپایی باید از هرگونه ظرفیت ذخیره اضافی استفاده کنند و تا جای ممکن، نفت زیادی از ایران بخرند.
گزینه دیگر آنکه اروپا اقدامات اجبارآمیز اتخاذ کند. اخیرا صادرات نفت آمریکا به اروپا به سطح تقریبی ۵۰۰ هزار بشکه در روز رسیده است. این تقریبا نزدیک سطح واردات نفت از ایران است. اروپا میتواند به عنوان یک اقدام متقابل در برابر اقدام آمریکا برای حذف واردات نفت از ایران، وارداتش از نفت آمریکا را حذف کند. چنین اقدامی بر منطقه مرکزی آمریکا، که تولیده کننده نفت است، و پایگاه سیاسی ترامپ تاثیر عمیقی میگذارد.
گزینه سوم: نهادهای اروپایی میتوانند دارایی و املاک شخصی ترامپ را در ازای خسارات وارده بر اثر منع واردات نفت از ایران، هدف قرار دهند. کیث الیسون، نماینده کنگره، و متیو ایگلیسیاس، سردبیر ووکس، استدلال کردهاند که تحریم شخص ترامپ، ممکن است بهترین راه برای تغییر رفتار او باشد. به گفته الیسون، تحریمهایی که شرکتهای شخصی ترامپ را هدف قرار میدهند، به نحوی سوزناک خواهد بود که او نخواهد توانست آن را نادیده بگیرد. از دیدگاه لوبلاگ، علاوه بر گزینههای مزبور، اروپا میتواند از قانون موسوم به قانون مسدودساز استفاده کند. این قانون که در سال ۱۹۹۶ طراحی شده، پایبندی شرکتهای اروپایی به تحریمهای آمریکا را منع میکند.