اردیبهشت و خرداد پرخطرترین ماه ها برای انتقال تب کریمه کنگو

    کد خبر :806690
تب کریمه کنگو

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان رضوی گفت: اردیبهشت و خرداد پرخطرترین ماهها برای رشد و تکثیر کنه عامل انتقال بیماری تب کریمه کنگو، مشترک بین انسان و دام است.

دکتر محمدرضا بهروزیان روز یکشنبه در گفتگو با ایرنا افزود: انگل های خارجی بدن دام علاوه بر خسارت اقتصادی که به صنعت دامپروری وارد می کنند، می توانند زمینه ساز برخی بیماریهای واگیر دامی مانند تب هموراژیک کریمه کنگو باشند.

وی ادامه داد: تب کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است که در دامها هیچ علامتی ندارد و از طریق کنه یا گوشت آلوده به انسان منتقل شده و خطر مرگ و میر به همراه دارد.

رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی دامپزشکی خراسان رضوی، عمده ترین راههای انتقال بیماری تب کریمه به انسان را شامل تماس با دام های آلوده، تماس با خون و ترشحات لاشه دام آلوده در زمان ذبح، گزش کنه یا دستکاری و له کردن آن، تماس با خون، ترشحات و نمونه های بافتی بیمار آلوده ذکر کرد.

وی اقدامات پیشگیرانه در دامداری ها و سم پاشی دامها را از جمله راهکارهای موثر در پیشگیری از بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو دانست و به دامداران توصیه کرد با رعایت موازین بهداشتی از بروز این بیماری جلوگیری کنند.

دکتر بهروزیان گفت: سال گذشته سم پاشی ۵۰ هزار راس گاو و گوساله و بیش از یک میلیون و ۲۶۰ هزار راس گوسفند و بز در خراسان رضوی انجام شد.

وی افزود: با سمپاشی افزون بر سه میلیون و ۴۶۰ هزار متر مربع از جایگاههای دام در استان، طی این مدت ۱۴ هزار لیتر سم برای مبارزه با کنه ها استفاده شد.

بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با گزش کنه‌ای به نام هیالوما به عنوان میزبان واسط از دام به دام دیگر انتقال می‌یابد یا انسان بطور مستقیم توسط گزش کنه آلوده به ویروس، به بیماری مبتلا می‌شود که سمپاشی اماکن دامی و بدن دام زنده موجب از بین رفتن انگل‌های خارجی بدن دام از جمله کنه می‌گردد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید