ارائه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص در ۷۷ مرکز دانشگاهی
رئیس اداره دندانپزشکی معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: در حال حاضر ۲۳۰ بیمارستان در سراسر کشور دارای بخش دندانپزشکی است.
قاسم صادقی، روز پنج شنبه در مراسم اولین سمپوزیوم دندانپزشکی بیمارستان که در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم، توجه به نیازهای درمانی مردم در حوزه بیماریهای سیستمیک است که بعضی از آنها لازم است در یک بخش بیمارستانی مرتفع شود.
وی افزود: جدا افتادن رشته دندانپزشکی از رشته پزشکی و ایزوله شدن دانشکدههای دندانپزشکی تنها به عنوان مرکزی آموزشی و نه آموزشی درمانی، کیفیت آموزش را تحت تأثیر قرار داده است و همکاران جوان ما از رشته دندانپزشک این تصور را دارند که فقط در مطبهای خود باید کارهای زیبایی و معمولی را انجام دهند و اگر بیماران با نیازهای سیستمیک و خاص به مطب مراجع کنند به مراکز دانشگاهی ارجاع داده خواهند شد و این نقطه آغاز سرگردانی بیماران است.
صادقی گفت: برنامه راه اندازی مراکز دندانپزشکی ویژه بیماران خاص و صعب العلاج در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بنا بر وظیفه حاکمیتی وزارت بهداشت در سال ۹۷-۹۸ تدوین و ابلاغ شد. بر طبق این آئین نامه دانشگاهها موظف به ارائه خدمات دندانپزشکی تحت بیهوشی به بیماران خاص و صعب العلاج در یک مرکز شدند.
رئیس اداره دندانپزشکی معاونت درمان وزارت بهداشت ادامه داد: در حال حاضر ۷۷ مرکز در دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور آمادگی پذیرش بیماران خاص و صعب العلاج در حوزه دندانپزشکی را دارند.
وی در خصوص آئین نامه بیمارستانهای دندانپزشکی نیز افزود: مطالعات تطبیقی تأسیس بیمارستانهای دندانپزشکی با همکاری تیم تحقیقاتی دانشگاه بقیه الله صورت گرفت و این آئین نامه بعد از یک سال و تیم مطالعه، بررسی و کار کارشناسی با تلاش همکاران تدوین و با امضای وزیر بهداشت در شهریور ۹۸ ابلاغ شد و در حال حاضر امکان تأسیس بیمارستان دندانپزشکی در کشور مهیا شده است.
صادقی افزود: تأسیس اولین بیمارستان دولتی دندانپزشکی به دانشگاه علوم پزشکی تبریز واگذار و اولین مجوز تأسیس بیمارستان خصوصی در آذر ماه برای مرکزی تهران صادر شد.
وی بیان کرد: تبدیل وضعیت دانشکدههای دندانپزشکی از آموزشی به آموزشی درمانی با همکاری دبیرخانه شورای تخصصی دندانپزشکی که تاکنون از ۴۲ دانشکده برای ۱۴ دانشکده مجوز صادر گردیده است.
صادقی تصریح کرد: دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان مرکز آموزشی درمانی برای اولین بار بخشهای درمانی خود را در تعطیلات آلودگی هوا به صورت آماده باش قرار داده و خدمات مورد نیاز مردم را ارائه میداد.
وی تاکید کرد: در حال حاضر مجموعاً ۲۳۰ بیمارستان دارای بخش دندانپزشکی هستند که ۴۴ بیمارستان در بخش خصوصی، ۱۱۲ بیمارستان در بخش دولتی، ۵۷ مورد در بخش غیر دولتی، ۱۴ مرکز خیریه و چند مورد در سایر مرکز درمانی کشور دارای بخش دندانپزشکی هستند.
رئیس اداره دندانپزشکی وزارت بهداشت، گفت: با همکاری معاونت آموزشی و مرکز ملی مهارت آموزی دوره مهارتهای دندانپزشکی تحت بیهوشی برای همکاران تدوین و اجرا شد. خوشبختانه دندانپزشکان عمومی نیز در کنار متخصصین در این دوره آموزشی شرکت میکنند تا با بهره گیری از ظرفیت و پتانسیل موجود کمبود نیرو مرتفع گردد و امکان دسترسی به خدمات مورد نیاز به مردم ارائه کرد.