اختصاص بستههای تشویقی به پزشکان برای ماندگاری در مناطق محروم
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: بستههای تشویقی برای پزشکان جهت ماندگاری در مناطق محروم و عدم جابهجایی به کلانشهرها اختصاص مییابد.
مرضیه افرافر- به گزارش ایسنا، دکتر سعید کریمی در اجلاس روسای دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی سراسر کشور که در مجتمع شهدای سلامت مشهد برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه درمان به دنبال تقویت و تکمیل سطحهای ۲ و سه نظام درمان و برای شهرهای کوچک با جمعیت ۲۰ تا ۵۰ هزار نفر به دنبال توسعه بیمارستانها و تجهیزات پزشکی این شهرها هستیم.
وی تصریح کرد: تیم مدیریت بحران به خوبی تشکیل شده تا در زمان بحران با آمادگی کامل ورود پیدا کند. آخرین مورد از اقدامات این تیم در سیل هرمزگان بود و برای مقابله احتمالی با موج ششم بحران کرونا هم این آمادگی وجود دارد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه به دنبال بومیگزینی در دانشگاههای علوم پزشکی هستیم تا از ظرفیت نیروهای بومی در زمان بحران به بهترین شکل ممکن استفاده شود، خاطرنشان کرد: همچنین در خصوص سامانه الکترونیک، اطلاعات و تله مدیسین به دنبال توسعه و تقویت هستیم و در کنار آن برنامه ویژهای در خصوص زایمانهای به موقع و عدم ایجاد آسیب در نوزاد و نیز کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی داریم.
کریمی اضافه کرد: بستههای تشویقی را برای پزشکان جهت ماندگاری در مناطق محروم و عدم جابهجایی به کلانشهرها لحاظ کردیم، در مدت هفتهای که سامانه انتقال فعال شده، بیش از ۸۰۰ نفر درخواست انتقال به شهرهای بزرگ از جمله تهران دادهاند، اگر همه به شهرهای بزرگ بیایند تکلیف مناطق محروم چه میشود؛ به اعتقاد ما ساکنان این مناطق هم باید از خدمات پزشکان متخصص بهرهمند شوند.
وی با بیان اینکه در خصوص مراکز ترک اعتیاد، کدهای ۲۴۷ قلب و عروق و ۷۲۴ مغز و اعصاب، دندانپزشکیها، پیوندیها، ناباروری و… باید خدمات بیمهای و دارویی و بستههای خدماتی مرتبط به بهترین شکل ممکن فراهم باشد، تاکید کرد: ۱۰۰۰ میلیارد تومان جهت درمان ناباروری تصویب که ۱۶۰ میلیارد تومان آن محقق شده است و در زمینه اهدای عضو مرگ مغزی هم باید فرهنگسازی لازم به خوبی صورت پذیرد.
معاون درمان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در بحث کارانه پزشکان با مشکلات سقفها و پلکانها مواجه بودیم که موجب بیانگیزگی پزشکان شده بود اما با موافقت سازمان برنامه و بودجه سقف را افزایش دادهایم و محدودیت پلکانها هم کاهش یافته است.
کریمی با بیان اینکه در حوزه گردشگری سلامت به دنبال تبدیل شدن جمهوری اسلامی ایران به قطب این صنعت پیرو فرامین مقام معظم رهبری هستیم، تاکید کرد: با همکاری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به دنبال خدماترسانی به گردشگران سلامت از مبدا هستیم.
ایران در حوزه پژوهش طب سنتی و مکمل رتبه چهارم جهان را دارد
دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در بخش دیگری از این مراسم اظهار کرد: صحبتهای مختلفی در خصوص طب ایرانی و مکمل مطرح میشود و با توجه به اینکه نگاههای متفاوتی در ذهن مردم وجود دارد، باید به دغدغههای موجود پاسخ دهیم.
وی بیان کرد: سازمان بهداشت جهانی به توسعه ظرفیت طب سنتی و مکمل در برخی از کشورها مجوز فعالیت داده است که یکی از آنها ایران است و هدف نهایی آن را توسعه این طب در سراسر جهان معرفی کرده است.
به گزارش وبدا، مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با ذکر ایننکته که در اسناد داخلی با توجه به ظرفیت کشور و تقاضاهای بسیار و همچنین بند ۱۲ سیاست ابلاغی مقام معظم رهبری و نیز سند ۴۷ شورای عالی انقلاب فرهنگی به دنبال توسعههای آموزشی، بهداشتی، پژوهشی، درمانی و بینالملل هستیم، تاکید کرد: در حوزه پژوهش طب سنتی و مکمل، ایران رتبه چهارم جهان را دارد و کشور ما در این زمینه میتواند به دانشگاههای نسل سه و چهار برسد.
حسینی یکتا خاطرنشان کرد: در حوزه بینالملل در شرایط بهتری قرار داریم و میتوانیم با اقدامات بهتر و موثرتر در مسیر بینالمللیسازی طب سنتی و مکمل ایرانی در جهان گام برداریم.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه مدعیان بیسواد با نام طب ایرانی به مردم خیانت کردند و باید مبارزه قاطع با سوءاستفادهکنندگان در این زمینه صورت پذیرد، بیان کرد: رویکرد ما استفاده دقیق و منطقی از طب مکمل و ایرانی بوده و برای تقویت دانشکدهها و همچنین مراکز آموزشی، پژوهشی و درمانی این عرصه و نیز موضوع جذب نیروهای متخصص باید اقدام لازم و مقتضی صورت پذیرد.
مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: استفاده از مدیران و کارشناسان طب سنتی جهت برخورد با سودجویان این عرصه پزشکی همواره مورد تاکید است و اینکه در این خصوص هیچگونه کوتاهی صورت نپذیرد.