احیای دریاچه ارومیه با شکست مواجه شده؟
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: با کشاورزی سنتی موجود، دریاچه ارومیه احیا نمیشود.
سید هادی بهادری در نشست خبری با تاکید براینکه با کشاورزی سنتی حال حاضر دریاچه اورمیه احیاء نخواهد شد، افزود: ستاد احیای دریاچه اورمیه باید فعالیتهای خود را افزایش دهند چرا که در ۶ سال گذشته تراز دریاچه تقریبا ثابت مانده است.
وی با اشاره به مشکلات موجود استان تصریح کرد: کشاورزی کم بازده یکی از بزرگترین مشکلات استان آذربایجان غربی است؛ میراث فرهنگی، شهرسازی، حوزه فرهنگی، هویت، ترانزیت، هنر و ارتباطات سیاسی از جمله بخشهایی است که میتوانند به اقتصاد استان کمک کنند.
این نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به سفر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به استان تصریح کرد: یکی از مهمترین درخواستهایی که میتوان از رئیس جمهور داشت شامل عبور از کشاورزی کم بازده، اجازه تردد خودروهای منطقه آزاد ماکو تا اورمیه و توسعه شبکه ریلی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان است.
بهادری با اشاره به بازدیدهای مکرر در طی ۲ سال گذشته از پروژه راهآهن اورمیه_ مراغه خاطر نشان کرد: پیگیری ایجاد قطار سریعالسیر ارومیه – تبریز از جمله اقدامات مهم طی دو سال اخیر بوده است. با تلاشهای انجام شده پتروشیمی اورمیه امروز به یکی از واحدهای فعال منطقه تبدیل شده و فرودگاه اورمیه به خوبی توسعه یافته است.
استاندار آذربایجان غربی نیز از اختصاص ۲۴۵۰میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعهای در آذربایجان غربی همزمان با سفر رئیس جمهور به استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدمهدی شهریاری در چهارمین جلسه شورای اداری استان در سال جاری با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور به آذربایجان غربی از اجرایی شدن ۷۵ درصد مصوبات سفر قبلی خبر داد و اظهار کرد: از مجموع ۱۷۰۰ میلیارد تومان مصوبه سال قبل ۱۳۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است که اختصاص بودجه پروژه های مصوب باقی مانده نیز تا پایان سال جاری به صورت کامل صورت خواهد گرفت.
وی افزود: 2450 میلیارد تومان طرح علاوه بر اعتبارات استانی و ملی در عرصه های مختلف برای توسعه استان در نظر گرفته شده است که با حضور رئیس جمهور در استان اعلام خواهد شد.
شهریاری با اشاره به بهبود شاخص های فضای کسب و کار آذربایجان غربی نسبت به متوسط کشوری نقش اصلی مدیران در شرایط فعلی استان را حفظ اشتغال ایجاد شده موجود و اشتغالزایی مضاعف در راستای ظرفیت های استانی دانست و تصریح کرد: با وجود توفیقات حاصله در حوزه اشتغالزایی استان در برخی موارد از جمله واحدهای تولیدی نیز شاهد ریزش اشتغال بودهایم که مدیران اجرایی استان باید با همت مضاعف مانع از ریزش اشتغال شده و نرخ بیکاری استان را بهبود بخشند.
وی با تاکید بر لزوم حمایت از واحدهای تولیدی استان خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی باید با حذف بروکراسی های زایل و حمایت از تولید روند توسعه کمی و کیفی واحدهای تولیدی را تسهیل کنند.
استاندار آذربایجان غربی، عدم تخصیص کافی آب به حوزه صنعت آذربایجان غربی را یکی از مشکلات توسعه صنعت در استان برشمرد و افزود: با همکاری جهادکشاورزی و اداره منابع طبیعی استان میتوان از محل صرفه جویی آب در بخش کشاورزی آب مورد نیاز صنعت استان را نیز تامین کرد.
وی، ناتوانی در باز پرداخت تسهیلات دریافتی و تامین سرمایه در گردش را از دیگر مشکلات صنایع استان خواند و افزود: باید ضمن جلوگیری از تملک اینگونه واحدها توسط بانک ها که صرفا مشکلات بانکها را اضافه تر خواهد کرد باید بدون نگاه تبعیض امیز سرمایه در گردش این واحدها تامین شود تا از تعطیلی و ورشکستگی آنان جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا، شهریاری با انتقاد از عدم حمایت شایسته دستگاهها از شرکتهای دانش بنیان استان گفت: باید از ظرفیتهای جوانان و نخبگان در این حوزه که اقدامات قابل توجهی را انجام داده اند نهایت استفاده را کرد و در همین راستا در نظر داریم در آینده نه چندان دور آذربایجان غربی را به عنوان هاب میکروالکترونیک کشور مطرح سازیم که اقدامات لازم برای جذب تسهیلات ۱۰میلیارد تومانی از محل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز صورت گرفته است.