اجرای قانون ماگنیتسکی در لیتوانی
رئیس جمهور لیتوانی قانون ماگنیتسکی را امضا کرد.
به گزارش بازتاب از ریانووستی، دالیا گریبسکایته گفت: ما همراه با جامعه بینالمللی به پول کثیف و ناقضان حقوق بشر «نه » میگوییم و کسانی که این گونه اقدامات را میکنند باید بدانند که در جهان دموکراتیک جایی ندارند.
وی افزود: حاکمیت قانون و احترام به حقوق بشر بخش مهمی از قانون است.
پیشتر پارلمان لیتوانی این قانون را در ماه نوامبر تصویب کرد که به موجب آن از ابتدای سال ۲۰۱۸ میلادی، اتباع کشورهای خارجی ناقضان حقوق بشر و شهروندان خارجی درگیر پروندههای فساد مالی و پولشویی امکان اخذ ویزا، کار و زندگی در این کشور را نخواهند داشت و اموال و داراهایی آنان مسدود میشود.
سفارت روسیه در لیتوانی تصویب چنین قانونی را محکوم کرده و اعلام کرده که دست به اقدام متقابل خواهد زد.
قانون ماگنیتسکی ابتدا توسط باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا در دسامبر سال ۲۰۱۲میلادی اجرایی شد.
نام این قانون برگرفته از سرگئی ماگنیتسکی، حقوقدان و وکیل دعاوی روس بود که برای دفتر وکالت آمریکایی “فایراستون دانکن” در روسیه کار میکرد و به صندوق سرمایهگذاری انگلیسی هرمیتیج کپیتال منیجمنت مشاوره میداد.
ماگنتیسکی به اتهام فرار از پرداخت مالیات در۱۶ نوامبر ۲۰۰۹ میلادی در بازداشتگاه موقت “بوتیرکا” در مسکو در گذشت.
وی متهم بود در فرارهای مالیاتی این بنیاد انگلیسی مستقر در روسیه نقش اصلی داشته و دولت روسیه پرونده اختلاس مالیاتی۱۷ میلیون دلاری وی را نیز در دادگاه به جریان انداخت.
آمریکا در پی این حوادث قانون ماگنیتسکی را تصویب کرد که بواسطه آن واشنگتن برای متهمان به سوء استفادههای حقوق بشری و مالی در روسیه و دیگر کشورهای جهان روادید صادر نمیکند و داراییهای آنها را مسدود میکند.
پس از آن برخی کشورهای دیگر نیز اجرای مشابهی از این قانون را شروع کردند که از جمله میتوان به کانادا اشاره کرد.