اجرای طرح ترافیک در تهران پس از شبهای قدر
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، سید مناف هاشمی روز یکشنبه گفت: طرح ترافیک در هفته سوم فروردین ماه به دلیل جلوگیری از انتشار و شیوع ویروس کرونا و بنا بر سیاستهای ستاد ملی مقابله با کرونا که همان کاهش سفر با حمل و نقل عمومی بود، لغو شد.
وی افزود: با لغو طرح ترافیک شاهد افزایش ترافیک معابر اصلی در محدودههای مرکزی شهر، تردد سنگین وسایل نقلیه و افزایش تاخیر در ترددها و بروز ترافیکهای شدید، اشباع فضای پارک حاشیهای و افزایش پارک دوبله و در نتیجه، کاهش ظرفیت معابر بودیم.
وی ادامه داد: با توجه به آثار و عوارض توقف اجرای طرح ترافیک و طرح کنترل آلودگی هوا، شهرداری تهران بر اجرای مجدد این دو طرح تاکید دارد.
معاون شهردار تهران با اشاره به جلسات کارشناسی برگزار شده در این خصوص تصریح کرد: پیشنهاد مطرح شده امروز در شورای ترافیک تهران و با حضور فرمانده ستاد مقابله با کرونای استان تهران، شهردار تهران و اعضای کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز بررسی و نقلط ضعف و قوت طرح پیشنهادی بررسی شد.
وی با تاکید بر اینکه باید فاصله اجتماعی و مقررات پروتکل ستاد ملی مقابله با کرونا در حمل و نقل عمومی رعایت شود، ادامه داد: اکنون ۵۰۰ هزار نفر از خطوط اتوبوسرانی و ۶۰۰ هزار نفر از مترو استفاده میکنند که مقرر شد با در نظر گرفتن تمامی پروتکلهای بهداشتی و تحقق قاصله گذاری اجتماعی این طرح پیشنهادی اجرا شود.
معاون شهردار تهران در ادامه پیشنهادات مطرح شده در طرح ترافیک را تشریح و تصریح کرد: پیشنهاد شده، در مرحله اول، زمان طرح ترافیک که پیش از این از ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه صبح تا ۱۹ بود به ساعت ۸ صبح تا ۱۶ کاهش یابد، در عین حال از ساعت ۱۴ به بعد نیز خروج از محدودههای ترافیکی رایگان خواهد بود.
به گفته وی، با توجه به اینکه اکنون زمان کار ادارات از ساعت ۷ صبح تا ۱۴ منظور شده است، لذا سفرهای کاری در این طرح، مشمول محدودیت تردد نخواهند شد، همچنین برای ساکنین محدودههای طرح ترافیک و کنترل آلودگی هوا نیز تخفیفهایی بیش از تخفیفهای معمول در نظر گرفته شده است.
هاشمی افزود: تمهیداتی که برای تاکسیهای تلفنی و اینترنتی در نظر گرفته شده بطوریکه ٢٠٠ تا ٣٠٠ هزار دستگاه تاکسی اینترنتی و تلفنی مشمول این طرح خواهند شد.
معاون شهردار تهران با تاکید بر اینکه اجرا و یا عدم اجرای طرح ترافیک پیشنهادی، منوط به تصویب نهایی در «ستاد ملی مقابله با کرونا» است، گفت: انتظار میرود این طرح پس از شبهای قدر و در پایان اردیبهشت ماه به مرحله اجرا درآید.
به گفته هاشمی ابعاد مثبت و منفی این طرح طی دو هفته از اجرا، بررسی و سنجیده خواهد شد و چنانچه نیازمند اصلاحات باشد، اصلاح خواهد شد.