اتمام ۷۶هزار طرح نیمه تمام نیازمند ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه

    کد خبر :321610

معاون منطقه ای انجمن بین المللی مهندسی هزینه (AACE) گفت که اتمام ۷۶ هزار طرح نیمه تمام در کشور نیازمند ۵۰۰ هزار میلیارد تومان بودجه است که این امر از توان دولت خارج است.

به گزارش ایبِنا، صادق یزدانی صبح امروز (سه شنبه) و در نشست خبری مشترک با دبیرکل و دبیر اجرایی کانون مهندسی هزینه ایران با بیان این مطلب افزود: ۸ ماه پیش انجمن بین المللی مهندسی هزینه دفتر خود با هدف ارائه راهکارهای مدیریت کسب و کارها در شرایط عادی و غیرعادی در تهران گشود.

وی با بیان اینکه، براساس تجربه ۴۰ ساله بین المللی برنامه میان مدت و بلندمدتی را برای مدیریت هزینه ها در ایران طراحی کرده ایم، اظهار داشت: در حال حاضر بیش از ۷۶ هزار طرح نیمه تمام در استان های ایران با سنی بالاتر از ۱۳ سال وجود دارد؛ نکته مهم آن است که با توجه به شتاب فناوری، بسیاری از این طرح ها دیگر توجیه روز اول را ندارند و نیازمند بازنگری در اجرا هستند.

معاون منطقه ای AACE گفت: دولت توان اتمام تمامی این طرح ها را ندارد؛ نکته مهم دیگر این است که محصولاتی که قرار بود در این طرح ها تولید شوند یا وارد می شوند یا با کالای دیگری جایگزین شده اند.

یزدانی با بیان اینکه دولت نیازمند ارگان های مردم نهادی است تا بتوانند به حاکمیت برای اتمام این طرح ها کمک کنند، ادامه داد: تا پایان سال ۱۳۹۸ به طور متوسط ۴۰ درصد از نیروهای کارآمد و با تجربه دولت بازنشسته می شوند و باید از تجربه آنها استفاده کنیم؛ از سوی دیگر هزاران فارغ التحصیل جوان وارد بازار کار شده اند که فاصله زیادی با تجربه این بازنشستگان دارند.

وی با بیان اینکه باید به استارتآپ ها کمک کرد تا خلق بازار کنند، افزود: در تبصره ۱۹ قانون بودجه سال ۱۳۹۷ طرح مشارکت عمومی- خصوصی پیشنهاد شده که تجربه جهانی است و می توان در بخش های مختلف از جمله آب، سلامت، محیط زیست … از آن استفاده کرد.

ضرورت کاهش سن پروژه ها به کمتر از ۱۲ سال

حمیدرضا آلادپوش دبیرکل کانون مهندسی هزینه ایران نیز در این نشست خبری این کانون را سازمانی مردم نهاد عنوان کرد که تلاش می کند ارتباط دولت با مردم در امور اجرایی نزدیک تر شود.

وی با اشاره به وجود ۷۶ هزار طرح نیمه تمام در کشور، گفت: دولت امکان جذب این حجم از بودجه برای اتمام این طرح ها را ندارد و به همین دلیل قصد دارد مدل مشارکت دولتی- خصوصی با اجرای تبصره ۱۹ قانون بودجه اجرایی کند.

دبیرکل کانون مهندسی هزینه ایران با بیان اینکه انتظار داریم که این کانون بتواند این قانون را اجرا کند، اظهار داشت: بنا داریم سن اجرای طرح ها در کشور را که در حال حاضر بیش ای ۱۲ سال است را کاهش دهیم.

آلادپوش ادامه داد: کانون مهندسی هزینه ایران آمادگی دارد تا متخصصان بازنشسته شده دولت را به همراه فارغ التحصیلان و کارشناسان جوان را جذب کرده و در راستای اتمام طرح های نیمه تمام به کار بگیرد.

مرتضی مصطفوی دبیر اجرایی کانون مهندسی هزینه ایران نیز در این نشست خبری گفت: رویکرد اصلی کانون مهندسی هزینه ایران تسهیل گری بین دولت، تبصره ۱۹ قانون بودجه و علاقه مندان بخش خصوصی به اتمام طرح های نیمه تمام است.

وی افزود: اقتصاد ایران با توجه به تحریم ها و دیگر محدودیت ها، گران مدیریت می شود و کانون مهندسی هزینه ایران بدنبال کاهش این هزینه است.

مصطفوی ادامه داد که این کانون از انجمن بین المللی هزینه (AACE) خواسته است تا معیارها، استانداردها و تجارب خود را برای کاهش هزینه در اختیار ایران قرار دهد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید