آیا ویروس کرونا از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود؟

    کد خبر :715214

شیوع ویروس کرونا و راه‌های انتقال آن، بیشترین دغدغه فکری مردم شده و همواره تلاش می‌کنند تا با رعایت نکات بهداشتی و استفاده از مواد ضدعفونی کننده، ماسک، دستکش و بسیاری موارد دیگر این خطر را از خود دور سازند.

اما انتشار خبری از سوی محققان چینی مبنی بر وجود ویروس کرونا در اندام تناسلی افراد مبتلا به بیماری کووید ۱۹، به نگرانی‌ها در زندگی زناشویی افزوده شده است.

براساس این تحقیق که تارنمای «مدیکال اکسپرس» آن را منتشر کرده، محققان این ویروس را در اسپرم ۶ نفر از ۳۸ مردی که به کووید ۱۹ مبتلا بودند مشاهده کرده‌اند که حال چهار نفر از آن‌ها وخیم و دو نفر دیگر در حال بهبودی بود.

موضوعی که انجمن پزشکی دارو و درمان باروری آمریکا نسبت به آن واکنش نشان داده و عنوان کرده که با توجه به انجام تحقیقات درباره امکان انتقال ویروس کرونا از راه رابطه جنسی هنوز دقیقا مشخص نیست که میزان ماندگاری این ویروس در اسپرم افراد مبتلا تا چه زمانی است، اما عاقلانه است که برای رعایت ایمنی، از تماس زناشویی با مردان یا زنان دارای علائم، تا ۱۴ روز و عدم مشاهده علائم خودداری شود.

آیا ویروس کرونا از طریق رابطه جنسی منتقل می‌شود؟

دکتر مینو محرز، عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، در گفتگو با ایرنا با بیان اینکه شواهد نشان داده که سایر ویروس‌های عفونی از جمله «زیکا» و «ابولا» با رابطه جنسی منتقل می‌شوند، خاطرنشان کرد: با این مطالعه جدید و یافته‌های پیشین، می‌توان گفت: امکان انتقال ویروس از طریق رابطه جنسی امکانپذیر است.

وی با تاکید بر اینکه رعایت فاصله فیزیکی به عنوان اصلی‌ترین راه برای مقابله با کرونا در تمامی صحنه‌های زندگی باید رعایت شود، افزود: وقتی یک بیماری در خون و همه جا وجود دارد، در ترشحات واژینال و اچ‌ای وی و بقیه موارد هم خواهد بود؛ بنابراین اگر فردی مبتلا به ویروس کرونا باشد به طور حتم انتقال دهنده ویروس هم خواهد بود.

عضو کمیته مقابله با کرونا با تاکید بر اینکه کسی که مبتلا است نباید در زمان مسری بودن رابطه زناشویی برقرار کند، تصریح کرد: در مورد افرادی که نمی‌دانند مبتلا به ویروس کرونا هستند یا نه، می‌توان یادآور شد در صورت ناقل بودن، از طریق نزدیک بودن به هم انتقال می‌دهد چرا که این ویروس بیشتر در حلق و بینی نهفته است.

کرونا ناباروری نمی‌آورد

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در بخشی دیگر از این گفت وگو، به پرسش‌های متداول از ابتلا به ویروس کرونا و ترس از ناباروری هم پاسخ داد.

وی ضمن بی ربط خواندن ابتلا به کرونا و احتمال افزایش ناباروری خاطرنشان کرد: تحقیقات و مشاهدات عینی هم ثابت کرده که کرونا از مادر مبتلا به ویروس به جنین هم منتقل نمی‌شود و گزارشی نداشتیم که ناباروری بیاورد.

محرز تاکید کرد: البته این نیاز به بررسی طولانی مدت دارد و از زمان شیوع این بیماری زمانی نگذشته که احتمال ناباروری مشخص شود. اما قانونا خانواده‌ها نباید از این موضوع نگران باشند، زیرا اگر این احتمال وجود داشت، احتمال ابتلا ویروس کرونا از مادر به جنین هم باید دیده می‌شد که خوشبختانه تاکنون شاهد این مساله نبودیم.

احتمال ابتلای ویروس کرونا در مبتلایان به ایدز کمتر از افراد عادی است

عضو کمیته کشوری مبارزه با بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره انتقال ویروس کرونا به افراد مبتلا به ایدز هم تصریح کرد: افراد مبتلا به ایدز که تحت درمان هستند، به دلیل اینکه سه نوع داروی ضدویروسی مصرف می‌کنند از ابتلا به ویروس کرونا مصون هستند.

محرز یادآور شد: ضمن اینکه در درمان اولیه کرونا هم به دلیل اینکه در تحقیقات مشخص شد به نوعی بخشی از ویروس اچ آی وی در ترکیب ویروس کرونا دیده شده از همین نوع دارو‌های اچ آی وی مثبت تجویز می‌شد.

وی ادامه داد: در مطالعه‌ای که در بیمارستان امام خمینی (ره) تهران هم داشتیم و بیش از ۲۰ هزار مریض مبتلا به کرونا بستری و ۱۸ هزار مراجعه کننده سرپایی داشتیم، تنها سه مورد اچ آی وی مثبت بودند که از آن‌ها دو نفر اصلا از این موضوع خبر نداشتند و یک نفر آگاه به اچ آی وی خود بود که تست کرونای آنان منفی اعلام شد.

محرز توضیح داد: این افراد، چون تحت درمان هستند نقص ایمنی بدن ندارند ضمن این که به علت دارو‌های ویروسی که مصرف می‌کنند عملا دیده شده که ویروس کرونا نگرفته اند.

وی خاطرنشان کرد: این افراد ناقل هم نیستند، زیرا تست کرونای آنان همواره منفی است، اما این به معنای رعایت نکردن نکات ایمنی نیست بلکه باید در کنار رعایت فاصله اجتماعی و نکات بهداشتی، مراقبت‌های سلامتی بیشتری نسبت به خود و دیگران داشته باشند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید