آیا لیست سیاهی از تهیهکنندگان در تلویزیون وجود دارد؟
غلامرضا الماسی با شرح پروسه انتخاب سریال برای شبکه پنج از نحوه همکاری با تهیهکنندگان با شبکههای تلویزیونی گفت.
به گزارش خبرنگاران پویا، شبکه پنج سیما که در گذشته برخی از مأموریتهای خود را به شبکههای دیگر واگذار کرده بود اخیراً این فعالیتها را از سر گرفته و قصد دارد مخاطبانش را دوباره به خود جذب کند. راهاندازی گروه کودک و البته ساخت سریال از جمله این فعالیتها است. با غلامرضا الماسی مدیر گروه فیلم و سریال شبکه پنج در رابطه با نحوه انتخاب داستان برای مجموعههای این شبکه به گپوگفت نشستیم.
تسنیم: سریالهایی که در شبکه پنج در حال تولید یا نگارش هستند، با چه پروسهای انتخاب و تأیید میشوند?
الماسی: معمولاً چند روش وجود دارد، سادهترینش این است که خود تهیهکننده، نویسنده یا کارگردان طرح را ارائه میدهد به گروه و بررسی میشود و بعد کمکم عوامل کنار هم قرار میگیرند و کار را پیش میبرند. روش دیگرش این است که از افراد شناختهشده در تلویزیون که طرح و موضوع خاصی دارند درخواست میشود تا تولید سریالش را آغاز کند. یک بخش جدیترش هم این است که با توجه به مجموعه رویکردها و موضوعات و سیاستهای گروه و شبکه، موضوعی را بهصورت مشخص به افراد سفارش میدهیم، در واقع هرچقدر ما بتوانیم بهسمت سفارش برویم هم مسیرمان کوتاهتر خواهد شد و هم موضوعات پختهتر و مشخصتر به تولید خواهند رسید.
بخش دیگر تولید هم اینگونه است که میبینیم چهکسانی چهکارهایی را انجام دادند. معمولاً در ژانر یا فضایی که قبلاً این افراد کار کردهاند از آنها کار خواسته میشود، مثلاً کسی که ملودرام کار میکند در فضای کمدی به او سفارش نمیدهیم.
تسنیم: تا حالا شده بهخاطر بدحسابیهای تهیهکننده با عواملش شما از پذیرفتن طرحهای مجموعههای جدیدش امتناع کنید؟
الماسی:طبیعتاً اگر شما تهیهکنندهای داشته باشید که به هر دلیلی در فضای تولید و پروژهها چه از نظر اخلاقی و چه از نظر مالی بداخلاقی کند در لیستی قرار میگیرد که خیلی با او دیگر نمیتوانید کار بکنید.
تسنیم: شما چنین لیستی دارید؟
الماسی: لیست بهمعنای لیست مشخص نه. معمولاً اسامی یک بخشی از افراد رسماً اعلام میشود که ممنوعیت کار دارند ولی غیر از آن هر شبکهای فضای ذهنی در رابطه با تهیهکنندههایی که ترجیح میدهد با آنها کار کند دارد، وقتی میبینید یک تهیهکننده بعد از پایان یک پروژه هزار مشکل برای عوامل و شبکه ایجاد کرده است، طبیعی است که ترجیح میدهید دیگر با او کار نکنید، ولی اینکه از اول یک گاردی نسبت به مجموعه تهیهکننده و عوامل تولید وجود داشته باشد، نه، اینطوری نیست.
تسنیم: آیا موضوعاتی است که اولویت ساخت سریال در شبکه پنج باشد؟
الماسی: طبیعتاً این در هر شبکهای بسته به سیاستهایش وجود دارد. ولی واقعیتش سریالسازی مانند گروههای دیگر برنامهسازی نیست که فکر کنیم تا بخواهید یک موضوعی را طراحی بکنید، به متن تبدیل شود و به تولید برسد. سریالسازی شاید نزدیک به حداقل یک سال یا دو سال زمان میخواهد، معنایش این است که سیاستگذاری شما در حوزۀ سریال، سیاستهای کلانتر و بلندمدتتر است. اما مجموعۀ موضوعاتی که وجود دارد بهصورت جدی خیلی دستخوش تغییر نمیشود، مثلاً فرض کنید بحث جوان، اشتغال، اعتیاد، خانواده و طلاق. البته ممکن است شما چهار تا کار بسازید و بگویید من راجع به طلاق فعلاً نمیخواهم کار بسازم، این معنایش این نیست که آمار طلاق پایین آمده است، با این حال این مجموعه موضوعات همیشه در اولویتِ تلویزیون و رسانه است.
تسنیم: تا پایان فصل تابستان در مجموع چند سریال کلید میخورد؟
الماسی: امیدوارم بتوانیم 6 سریال را کلید بزنیم.