آیا جنگ بین ایران و اسرائیل نزدیک است؟
عطوان با اشاره به تهدیدات مقامات اسرائیلی علیه ایران، چند سناریو را برای جنگ احتمالی مطرح کرد: نخست آنکه اسرائیل متجاوزانه و در قالب حمله هوایی، زیرساختهای اقتصادی و نظامی و همچنین تاسیسات هستهای ایران را بمباران کند. دوم: جنگ بین دو طرف به شکل نیابتی در سوریه و لبنان اتفاق بیافتد.
رسانههای اسرائیلی از نزدیک شدن جنگ بین ایران و اسرائیل خبر میدهند.
در پی سرنگونی جنگنده اسرائیلی توسط نیروهای سوری و ادعاهای مقامات اسرائیلی علیه ایران، رسانههای بین المللی و منطقهای درباره وقوع جنگ بین کشورهای محور مقاومت و اسرائیل هشدار میدهند. عبدالباری عطوان، سردبیر روزنامه رأی الیوم، طی یادداشتی در همین روزنامه، تنش اخیر بین اسرائیل و سوریه را تحلیل کرد و نوشت: تیترهای بارز اکثر روزنامهها و اخبار شبکههای تلویزیونی اسرائیل طی دو روز گذشته، تاکید میکنند که درگیری بزرگ با ایران نزدیک شده است. زیرا اسرائیل حضور پایگاههای ایرانی در مرزهایش را نمیپذیرد. یوآف گالنت، وزیر مسکن اسرائیل، حتی خواستار تجزیه «مثلث شرارت» شد که متشکل از ایران، سوریه و حزب الله است.
از دیدگاه عطوان، این تیترها، نشاندهنده قدرت نیست بلکه بازتاب دهنده نگرانی و ترس است.
عطوان سرنگونی جنگنده اف ۱۶ پیشرفته اسرائیلی را «نقطه عطف نظامی اساسی» دانست و آن را با سرنگونی هواپیمای جاسوسی آمریکایی در سال ۱۹۶۰ توسط شوروی مقایسه کرد.
عطوان ادامه داد: ایران از سوریه عقبنشینی نمیکند، زیرا نه به عنوان مهاجم بلکه با دعوت دولت سوریه وارد آنجا شد. ایران در سوریه بیش از شش سال جنگید و فداکاریهای انسانی و مادی زیادی را تقدیم کرد. نقش بزرگی در ابقای کشور سوریه و رئیسجمهور آن در برابر توطئه بیسابقه آمریکایی و منطقهای ایفا کرد. حزب الله هم چنین کاری کرد. درخواست وزیر اسرائیلی برای تجزیه این مثلث و بازگرداندن ایران و نیروهایش به داخل مرزهای آن، نشان دهنده ساده لوحی سیاسی و بیشرمی آشکار است.
عطوان با اشاره به تهدیدات مقامات اسرائیلی علیه ایران، چند سناریو را برای جنگ احتمالی مطرح کرد: نخست آنکه اسرائیل متجاوزانه و در قالب حمله هوایی، زیرساختهای اقتصادی و نظامی و همچنین تاسیسات هستهای ایران را بمباران کند. دوم: جنگ بین دو طرف به شکل نیابتی در سوریه و لبنان اتفاق بیافتد.
سردبیر رأی الیوم، سناریوی نخست را بعید دانست، زیرا ایران با فلسطین اشغالی تقریبا دو هزار مایل فاصله دارد و اسرائیل در صورت حمله به ایران، هیچگونه امیدی به پیروزی نخواهد داشت.
اما به گفته عطوان، سناریوی دوم، محتملتر است با این حال، در همین سناریو هم مخاطرات بزرگی وجود دارد.
این روزنامهنگار اعلام کرد: اولین این مخاطرات، حضور نیرومند سیاسی و نظامی روسیه است. فکر نمیکنیم که رئیسجمهور ولادیمیر پوتین به اسرائیل اجازه دهد تا دستاوردهای راهبردیاش در سوریه را نابود کند. دوم؛ صدها هزار موشک وجود دارد که عمق اسرائیل را هدف خواهند گرفت و شهرهای اصلی آن را نابود خواهند کرد. اگر یک پهپاد ۳۵۰ دلاری ادعایی ایرانی، توانست از مرزها بگذرد، فرودگاه بن گوریون را برای چند ساعت تعطیل کند، پناهگاهها در حیفا و تل آویو را باز کند و یک جنگنده اسرائیلی را سرنگون کند، پس اگر این موشکهای عربی و اسلامی مانند باران از لبنان، سوریه، ایران و غزه بر اسرائیل نازل شوند، اسرائیل چه حال و روزی خواهد داشت؟ سوم؛ ارتش عربی سوریه که تجربه جنگی خوبی کسب کرده و امکانات نظامی و تکنولوژیکی آن پیشرفته شده و اکنون بیش از هر زمان دیگری آماده جنگ است، مجددا به عرصه بازگشته است.
عطوان با بیان اینکه ایران نیازی به احداث پایگاههای دریایی و هوایی در سوریه ندارد، افزود: غافلگیری سرنگون کردن جنگنده اسرائیلی با یک موشک قدیمی، ممکن است نوک کوه یخ باشد. امری که غافلگیریهای دیگر و خطرناکتر نظامی را پنهان میکند.
شاید اسرائیل، سلاحهای نظامی قوی داشته باشد، اما نمیتواند ایران را نابود کند، در مقابل، ایران و همپیمانانش میتوانند با سلاحهای سنتی اسرائیل را نابود کنند. دوران برتری هوایی اسرائیل به سر رسیده و اکنون عنوان بارز پیروزی در جنگ، پایداری و طولانی کردن آن است. ائتلاف ایران، سوریه، لبنان و فلسطین (محور مقاومت)، در تمام جنگهای سابق، از خود ضعف نشان ندادند و در جنگهای آینده هم ضعف نشان نخواهند داد.
خطرناکترین دستاورد سرنگونی جنگنده، این است که اسرائیل، اُبهت نظامیاش یا بخش بزرگی از آن را از دست داد.
عطوان در پایان نوشت: اگر جنگ بین محور مقاومت، نه ایران به تنهایی، و رژیم اشغالگر اسرائیلی اتفاق بیافتد، اسرائیل در معرض آزمون واقعی و پایانی خواهد بود. گمان نمیکنیم که اسرائیل این بار با موفقیت از این آزمون عبور کند. ایران، سوریه، لبنان و فلسطین، همگی پایدار هستند و برای هزاران سال، ریشه در خاک دارند.