آمریکا قطر را حافظ منافع خود در افغانستان معرفی کرد
ایالات متحده و قطر توافق کردند که دوحه نماینده منافع دیپلماتیک ایالات متحده در افغانستان باشد.
این اولین نمایندگی رسمی ایالات متحده در کابل از زمان خروج نیروهایش در ماه اوت خواهد بود. ایالات متحده طالبان را به رسمیت نمیشناسد و نمیخواهد که فعالیت سفارت و کنسولگری خود را در کابل از سر بگیرد.
شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، وزیر خارجه قطر که به واشنگتن سفر کرده همراه با آنتونی بلینکن همتای آمریکایی خود روز جمعه ۱۲ نوامبر یک توافقنامه استراتژیک امضا کردند که به موجب آن قطر نقش “حافظ منافع” را برای ایالات متحده در افغانستان بر عهده خواهد گرفت.
آقای بلینکن قطر را یک شریک حیاتی در ارتقای ثبات منطقه توصیف کرد. آقای آل ثانی نیز گفت که دوحه خود را متعهد به کمک به ثبات افغانستان و امنیت و رفاه مردم افغانستان میداند.
یک مقام قطری که همراه با هیات قطری در واشنگتن به سر میبرد راه اندازی دفتر حافظ منافع آمریکا در کابل را مقدمهای برای مذاکرات و ارتباط غیرمستقیم با دولت حاکم بر افغانستان ارزیابی کرد.
قرار است که قطر در داخل سفارتخانه خود در کابل، بخشی را به دفتر حافظ منافع آمریکا اختصاص دهد.
در توافقی دیگر قرار شد که قطر به عنوان کشور ترانزیتی میان آمریکا و افغانستان عمل کند تا شهروندان افغانستان دارای ویزا برای سفر به آمریکا از امکانات قطر بهره ببرند.
نشست «تروئیکا پلاس»؛ پاکستان نسبت به «فروپاشی اقتصادی» افغانستان هشدار داد.
وزیر خارجه قطر در جریان امضای این توافق گفت: «دوستی میان قطر و آمریکا امسال نزدیکترهم شد، وقتی قطر از نزدیک با آمریکا همکاری کرد بیش از ۶۰ هزار نفر از افغانستان به خارج منتقل شدند.»
قطر از سال ۲۰۱۱ میزبان دفتر سیاسی طالبان در دوحه و همچنین میزبان مذاکرات صلح میان آمریکا و طالبان بوده است.
یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که قطر به عنوان حافظ منافع آمریکا در ارائه خدمات محدود کنسولی و حفاظت از منافع ایالات متحده در افغانستان کمک خواهد کرد.
به گزارش عصر ایران، به گفته این او ارائه خدمات کنسولی توسط کشور حافظ منافع، در اینجا قطر، شامل پذیرش درخواست گذرنامه، ارائه خدمات اسناد رسمی برای اسناد، ارائه اطلاعات و کمک در مواقع اضطراری است.