آلمان قوانین سرمایهگذاری خارجی را سختتر میکند
وزیر اقتصاد آلمان گفت: برای جلوگیری از نفوذ بیگانگان بهویژه چین در فضای تجاری خود باید قوانین سرمایهگذاری خارجی را سختتر کنیم.
«بریجیت زایپریس» وزیر اقتصاد آلمان گفت: قوانین سرمایهگذاری خارجی در آلمان باید سختتر شود. این پیشنهاد وزیر اقتصاد آلمان به دنبال نگرانی نفوذ چین در شرکتهای اروپایی بیان شده است.
بر همین اساس، ماه گذشته میلادی «لی شافو» میلیاردر چینی تقریبا ۱۰ درصد از سهام شرکت خودروساز مرسدس بنز را به ارزش حدوداً ۷.۲ میلیارد یورو (۸.۹ میلیارد دلار) خریداری کرد و خود را به عنوان بزرگترین سهام دار این گروه معرفی کرد.
وزیر اقتصاد آلمان گفت: همیشه باید قانون خود را با اقتصاد خارجی بر اساس توسعههای نوین منطبق کنیم. در حال حاضر، برلین قادر به رصد هر تراکنش و جلوگیری احتمالی آن در صورتی که یک سرمایهگذار خارجی بیش از ۲۵ درصد از سهام یک شرکت را در اختیار داشته باشد، است. واقعیت این است که سرمایه گذاران اغلب میتوانند تاثیر قابل توجهی حتی با سهام کمتر بر روی تجارت بگذارند.
وی در ادامه تصریح کرد که افزایش علاقمندی چین در شرکتهای آلمانی، ناراحتی را برای بزرگترین اقتصاد اروپا رقم زده است.
«بریجیت زایپریس» گفت: بیاعتمادی در صدر نگرانی ما قرار دارد زیرا فضای سرمایه گذاری در کشورهای عضو اتحادیه اروپا بازتر از آن چیزی است که چین در قلمرو خود اجازه میدهد.
وزیر اقتصاد آلمان گفت: این موضوع در دستور کار دولت جدید خواهد بود و توجه به زیرساختهای استراتژیک از قبیل انرژی، حملونقل یا بخشهای اینترنتی از موضوعات قابل پیگیری در دولت بعدی این کشور محسوب میشود.
به گزارش ایبنا، بر پایه این گزارش، وزرای آلمان سال گذشته میلادی توافق کردند که اختیارات دولت را برای بررسی دقیق مناقصههای خارج از مرزهای این کشور به ویژه در بخشهایی که بر روی زیرساختهای حیاتی تاثیر میگذارند را افزایش و دامنه قرار دادهای واجد الشرایط را برای تحقیقات قانونی گسترش دهند.
این تصمیم آلمان در راستای حرکت چین در سال ۲۰۱۶ میلادی به دنبال گرفتن سهام شرکت رباتیک صنعتی کوکا و خرید شرکت تسلا موتورز آمریکا مطرح و در همان سال واشنگتن مانع از مشارکت چین در مناقصه خرید شرکت Aixtron آلمان شد و هشدار داد که محصولات آن میتوانند کاربرد نظامی داشته باشند.