آفت های مداحی از نگاه صادق آهنگران

    کد خبر :113302

مصاحبه با صادق آهنگران در باره مداحی امام حسین .

بخشی از این مصاحبه را می خوانید:

به عنوان یک مداح امام حسین (ع) چه آسیب‌هایی برای عزاداری محرم مشاهده می‌کنید؟

خیمه‌ها و دستجات عزاداری و هیئات در پیروزی انقلاب اسلامی نقش بزرگ و بی‌بدیلی ایفا کردند و دشمن این را می‌داند. آنها همان زمان به این نتیجه رسیدند که نمی‌توانند شور حسینی را در دل این مردم خاموش کنند، پس بهترین راه را نفوذ در دستجات عزاداری تعریف کردند. یکبار چند سال پیش آیت‌الله خاتمی در نماز جمعه به خطر نفوذ سازمان‌های جاسوسی در هیئت عزاداری اشاره کردند. آنها خیلی تلاش می‌کنند دستگاه امام‌حسین(ع) را به انحراف بکشانند، چون اصل عشق به امام را نمی‌توانند در دل این مردم بکشند. یک روشی که حتماً روی آن کار می‌کنند، نفوذ در مداح‌ها و چهر‌ه‌های شاخص است. سعی می‌کنند اینها را خراب کنند که جوان‌ها و خانواده‌ها دیگر به اینها اعتماد نکنند.

کار دیگری که می‌کنند رواج صوفیگری در مداحی است. در برخی مداحی‌ها ذکر همه چیز می‌رود، جز خود امام‌حسین(ع) و اهل بیت (ع)، برای مثال اشعار شعرای معاصر را که ربطی به عاشورا ندارد، می‌خوانند و سینه می‌زنند هر چه گوش می‌دهی، می‌بینی به همه چیز ربط دارد جز فاجعه کربلا، یا برعکس این هم هست؛ برای مثال فقط حسین حسین می‌گویند و معرفتی به مخاطب نمی‌دهند، البته ذکر حسین(ع) خودش صواب دارد، ولی نباید به این حداقل‌ها اکتفا کرد یا خدایی نکرده مردم‌آزاری به بهانه ماه محرم که این هم می‌تواند ناشی از نفوذ دشمنان امام‌حسین(ع) باشد، مثلاًساعت ۳ نصف شب طبل می‌زنند و صدای بلندگو را زیاد می‌کنند. خب برخی بچه کوچک دارند، برخی مریض دارند. در برخی هیئت‌ها دیده می‌شود به جای سینه‌زن و عزادار فقط طبل دارند و صدای بلندگویشان بلند است، به عبارتی فقط سروصدا درست می‌کنند، بدون هیچ معرفتی، باید جوان‌ها را توجیه کنند. عزادار امام حسین(ع) باید زمان‌شناس باشد. نباید با رعایت نکردن برخی بدیهیات، اجر خود را ضایع کنند.

درآمد شما از مداحی چقدر است؟

من به شدت مخالف این هستم که مداحی تبدیل به شغل شود و از آن درآمد‌زایی غیر معقول انجام شود. من خودم عضو هیئت مدیره هیئت رزمندگان اسلام هستم. ما آنجا قانونی داریم که اگر کسی وجه طلب کرد و شماره حساب داد تا برایش پول واریز کنند، اول تذکر بدهیم، اگر رعایت نکرد عذرش را بخواهیم، امام‌حسین(ع) آنقدر عظمت دارد که نباید به مسائل مالی آلوده شود. من خودم الحمدلله حقوق دارم و احتیاجی ندارم به این پول‌ها، دستگاه امام‌حسین (ع) اگر به این چیزها آلوده شد با خودش چیزهای دیگری می‌آورد. نباید جوان‌ها را پولکی بار بیاورند. شاید به لحاظ شرعی و قانونی مشکلی نداشته باشد، ولی قطعاً بی‌تأثیر نیست.

بالاخره جایی و زمانی اثر سوئش را نشان می‌دهد. تأمین مالی باید در حد عرف باشد، اما متأسفانه عده‌ای رعایت نمی‌کنند. به نظرم خود مردم در اصلاح این آفت‌ها می‌توانند مؤثر باشند، خودشان مداح را به چالش بکشند؛ برای مثال بپرسند فلان ذکر مصیبتی که کردی سندش کجاست. مطالبه کنند. اگر مداح ببیند که مردم حساس هستند، خودش هم سعی می‌کند به منابع معتبر رجوع کند، به نظرم بهترین نصایح را در این ارتباط رهبر معظم انقلاب دارند. توصیه اکید من به عنوان یک مداح به جوان‌ها این است که اگر می‌خواهند موفق باشند و دچار آسیب‌ها نشوند و عملکردشان مرضی امام‌حسین (ع) باشد، بهترین راه این است که به نکته‌ها و بیانات رهبر معظم انقلاب در این ارتباط رجوع کنند و آنها را نصب‌العین قرار دهند.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید