آش ماش؛ خاطرهای بینظیر از غذاهای محلی گرگان.
کشور ایران، یکی از غنیترین کشورها از نظر فرهنگی و تاریخی محسوب میشود. غذاها هم بخش مهمی از فرهنگ این سرزمین را تشکیل میدهند. تمام شهرهای این سرزمین حداقل یک غذای محلی را دارد که مخصوص همان منطقه باشد. این تنوع بینظیر در کشورمان، فرصتی است تا بتوانیم بهترین و متنوعترین غذاها را امتحان کنیم.
یکی از انواع غذاها که در شهرهای مختلف، با روشهای متنوعی طبخ میشوند، آشها هستند. از شمال تا جنوب کشورمان، آشهای متنوعی طبخ میشوند. یکی از شهرهایی که تنوع بینظیری در طبخ انواع آش دارد، شهر گرگان در استان گلستان است.
یکی از آشهای محبوب و معروف این شهر، آش ماش است. در ادامه این مقاله قصد داریم تا شما را با انواع آشهای محلی شهر گرگان را به شما معرفی کنیم و در آخر طرز تهیه آش ماش را نیز به طور کامل به شما آموزش دهیم. پس پیشنهاد میکنیم که تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
گوجه آش؛ از آش های محبوب مردم ترکمن.
آش ماش گرگانی
آش ماش یکی دیگر از غذاهای محلی فوقالعاده خوشمزه از خطه گرگان است. این آش را با نام ماشله هم میشناسند. همانطور که از اسمش پیدا است، یکی از مواد اولیه مهم و اصلی این آش خوشمزه ماش است. در اینجا جدولی از مواد اولیه دیگری که برای پختن آش ماش نیاز دارید آورده شده است:
آش ماش یا ماشله؛ یکی از بهترین غذاهای محلی گرگان.
طرز تهیه آش ماش
پیش از هر کاری ماش را برای مدتی خیس کنید.
۱. در مرحله اول، پیاز را پوست بکنید و آن را نگینی خرد کنید. سپس آن را در ماهیتابه و با کمی روغن تفت دهید. مقداری از پیاز داغ را برای تزئین آش و مقداری را برای افزودن به آش در مرحله آخر جدا کنید.
۲. گوشت و زردچوبه را به باقیمانده پیاز داغ اضافه کنید و پس از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد. ۶ لیوان آب جوش به آن اضافه کنید و بعد یک ساعت به آن فرصت دهید تا پخته شود. پس از اینکه گوشت پخته شد آن را ریش ریش کنید.
۳. حالا در یک قابلمه بزرگ تا نصفه آب بریزید. جو پرک را به آن اضافه کنید و آن را روی حرارت قرار دهید. یک ساعت زمان بگیرید تا پخته شود و لعاب بیندازد.
۴. ماش را به جو پرک اضافه کنید و هم بزنید.
۵. در مرحله بعدی برنج را به ماش و جو بیفزایید و هم بزنید.
۶. گوشت ریش ریش شده را با آب گوشت به مخلوط ماش و جو اضافه کنید.
۷. مقداری از پیاز داغی که جدا نگه داشتید را به همراه سبزی آش، نمک و فلفل به قابلمه آش اضافه کنید.
۸. زمانی حدود ۴۵ دقیقه اجازه دهید تا آش خوب جا بیفتد. بعد از این مدت، میتوانید آش را در ظرف بریزید، با پیاز داغ و نعناع داغ تزئین کنید و نوش جان کنید.
هلی آش؛ آش خوشمزهی گرگان
هلی آش یکی از آشهای محلی و خوشمزه شهر گرگان است. این آش را با نامهای دیگری مثل آش آلو و آش گوجهسبز نیز میشناسند. این آش محلی علاوه بر طعم فوقالعادهای که دارد، سرشار از انواع ویتامینها است. هلی آش از انواع سبزی آشی، نخود و لوبیا، برنج و کدو تهیه میشود.
هلی آش یا آش آلو؛ سرشار از ویتامین.
آش اسپه شله و کئی آش
اگر به دنبال یک غذای خوشمزه برای گذراندن شبهای سرد زمستان میگردید، پیشنهاد میکنیم تا آش اسپه شله را امتحان کنید. این آش طعم ملس و فوقالعادهای دارد که به خاطر وجود انار در ترکیبات اصلی آن است.
کئی آش هم یکی از غذاهای محبوب استان گلستان است. در این آش برنج پخته و کدو، مواد اولیه اصلی به حساب میآیند که همراه با آب انار پخته میشود.
آش گزنه؛ سرشار از مواد مغذی
آش گزنه، یکی دیگر از آشهای محلی شهر گرگان است. این غذای فوقالعاده خوشمزه، بسیار سبک و مقوی است. برای پخت این آش از انواع حبوبات و سبزی گشنیز استفاده میشود. آش گزنه به خاطر منابع معدنی و ویتامینهایی که دارد، میتواند سلامت بدن شما را بهبود بخشد.
پس اگر روزی به فکر درست کردن یک آش ساده و خوش طعم افتادید، آش گزنه را درست کنید و از آن لذت ببرید.
شیر آش و آش ماست گرگانی
دیگر تا اینجای مقاله باید متوجه شده باشید که استان گلستان فهرستی از متنوعترین آشها را دارد و این لیست همچنان ادامه دارد. شیر آش یکی دیگر از آشهای محلی استان گلستان است. این آش دستور پخت سادهای دارد و میتوانید آن را به سادگی در خانه تهیه کنید. اگر به دیگر غذاهای محلی گرگان علاقه دارید میتوانید طرز تهیه باسترمه پلو گرگان را هم امتحان کنید.
شاید نام آش ماست را در فهرست غذاهای محلی بسیاری از شهرها دیده باشید. ولی این غذا در استان گلستان به دلیل استفاده از سبزیجات معطر محلی، طعم و مزه بینظیری دارد.
آش خمیری غش یا غلاق
آش خمیر، علاوه بر نام عجیبش، طرز تهیه عجیب و غریبی نیز دارد. برای پخت این غذا، واقعاً از خمیر استفاده میشود. خمیر این آش دستور ویژهای دارد. پس از آماده کردن خمیر، آن را به تکههای کوچکتر تبدیل میکنند و بعد در آب جوش میاندازند تا پخته شود.
گوجه آش گرگانی
یکی دیگر از آشهای محبوب میان مردم گرگان و ترکمنها، آش گوجه است. این آش ترکیبی فوقالعاده از گوجهفرنگی، برنج، گوشت و پیاز است. اگر قصد دارید آش متفاوتی نسبت به آشهای مرسوم و معمول امتحان کنید، گوجه آش میتواند گزینه خوبی باشد. طرز تهیه این آش بسیار ساده است. برای پخت گوجه آش کافی است گوشت و گوجه را در کمی روغن تفت دهید و بعد برنج خیس کرده و آب را به آن اضافه کنید و بعد فرصت دهید تا آش جا بیفتد.
بهترین آشهای محلی از گرگان
همانطور که در مقاله معرفی، شهر گرگان و استان گلستان، متنوعترین آشها را دارد. همهی این غذاها از مواد غذایی مقوی و سرشار از ویتامین تهیه میشوند که علاوه بر طعم بینظیر، میتوانند تقویت کننده سلامت شما باشند.
در این مقاله چند مورد از این آشها را به شما معرفی کردیم. شما میتوانید انواع آش محلی گرگان https://blog.snappfood.ir/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D8%A2%D8%B4-%D9%85%D8%AD%D9%84%DB%8C-%DA%AF%D8%B1%DA%AF%D8%A7%D9%86/ را در خانه تهیه کنید و از طعم به یادماندنی آنها لذت ببرید. اگر هم قصد دارید تا غذا را به صورت آنلاین در شهر گرگان دریافت کنید، میتوانید از سفارش غذا آنلاین گرگان https://snappfood.ir/service/restaurant/city/Gorgan?page=0 نیز استفاده کنید. امیدواریم که تجربهی خوبی از طعم آشهای محلی گرگان داشته باشید.
اطلاعات بیشتر اسنپ فود:
بلاگ اسنپ فود: https://snappfood.ir/blog/مجله-اینترنتی/
آدرس سایت : https://snappfood.ir/
آدرس اینستاگرام : https://www.instagram.com/snappfood_ir/
آدرس اپ اسنپ فود: https://snappfood.ir/app