آرشیو ثبت تهران صد در صد الکترونیک می شود
مدیرکل ثبت استان تهران گفت: 90 درصد از پرونده های موجود شامل 131 میلیون برگ اوراق، اسکن شده است و با اعتباری که در سال جدید اعلام می شود، برنامه صد در صد الکترونیک شدن آرشیو ثبت تهران را در دستور کار داریم.
سید صادق سادتیان افزود: آتش سوزی،حوادث غیرمترقبه و مفقود شدن پرونده ها باعث شد که سیاست مسوولان سازمان ثبت به سمت الکترونیک کردن آشیو برود و در این راستا تهران به عنوان نخستین استان، آرشیو الکترونیکی را در دستورر کار خود قرار داده است.
به گزارش ایرنا ،وی خاطرنشان کرد: البته پرونده ها در آشیو ثبت، امانت های مردم نزد این سازمان است و یقینا تا زمانی که به اطمینان خاطر برسیم که سیستم هیچ ایرادی نداشته باشد و تا روزی که قانونگذار تکلیف آنها را مشخص کند، پرونده های مکتوب در مخازن ثبت نگهداری می شود.
**صدور بیش از 941 هزار فقره سند مالکیت در سال 96
سعادتیان با تاکید بر تثبیت مالکیت ها و اعتباربخشی به اسناد و معاملات در دفاتر اسناد رسمی گفت: در سال 96 بیش از 941 هزار فقره سند مالکیت در استان تهران صادر شده که این میزان نسبت به سال قبل، 20 درصد افزایش داشته است.
وی با تاکید بر اینکه اکنون خدمات ثبت به صورت الکترونیکی انجام می شود، گفت: درخواست سند مالکیت در دفاتر اسناد رسمی انجام می شود و مردم همان لحظه ای که در دفاتر اسناد رسمی معامله انجام می دهند، می توانند درخواست سند مالکیت را هم ثبت کنند هرچند که ممکن است برخی درخواست ها با ایرادهایی روبرو باشد که پس از ثبت درخواست به صورت پیامک از متقاضی دعوت می شود تا نقص یا ایراد را برطرف کنند.
سعادتیان ادامه داد: پیش از اجرای طرح ثبت آنی بانک جامع املاک، استعلامات دفاتر اسناد رسمی از ادارت ثبت به صورت دستی انجام می شد و حدود 30 تا 40 روز به طول می انجامید اما در سال 96، 940 هزار فقره استعلام بین دفاتر اسناد رسمی و ثبت تهران به صورت صد در صد الکترونیکی صادر شده است که 82 درصد از آنها ظرف مدت 2 روز کاری پاسخ داده شده است.
وی یادآور شد: الکترونیک شدن خدمات ثبتی موجب حذف تردد شهروندان و مراجعه حضوری به ادارات ثبت شد همچنین از این طریق، در هر استعلام حداقل چهار برگه کاغذ صرفه جویی شده است و این امور در مجموع به حفظ و حمایت از محیط زیست کمک می کند.
مدیرکل ثبت استان تهران با اشاره به اینکه در سال 96 ، صد در صد از مکاتبات ثبت با مراجع قضایی به صورت الکترونیکی انجام شد، گفت: 389هزار و 840 فقره مکاتبه بین ثبت و مراجع قضایی به صورت الکترونیکی مبادله شده است که این مهم علاوه بر تسریع در ارائه خدمات و حذف مراجعات حضوری از هرگونه جعل در مکاتبات پیشگیری شده است.
سعادتیان در بخشی دیگر از این گفت و گو با بیان اینکه اسناد لازم الاجرا اظهار کرد: هفت هزار و 577 فقره پرونده چک ، پنج هزار و 358 فقره پرونده مهریه، هفت هزار و 845 فقره پرونده اسناد رهنی و شرطی ، سه هزار و 212 قرارداد های داخلی بانک ها تشکیل شده است که همه این پرونده ها در ادارات اجراییه صورت مکانیزه انجام شده است.
وی افزود: از میان پرونده های تشکیل شده در ادارات اجرایی، هشت هزار و 161 پرونده رسیدگی و مختومه شده که نست به سال قبل، 13 درصد افزایش یافته است همچنین هزار و 606 فقره مزایده انجام شده است و در واقع از این طریق مطالبات معوقه وصول شده که از این منظر، عملیات مزایده در سال 96، هفت درصد افزاش داشته است.
** صدور اجراییه برای مهریه در ثبت
سعادتیان همچنین با بیان اینکه صدور اجراییه برای اسناد رسمی را از وظایف سازمان ثبت برشمرد و افزود: صدور اجراییه برای مهریه از جمله تکالیف قانونی اداره اجراییات است و مردم می توانند بدون مراجعه به محاکم و مراجع قضایی با مراجعه به همان دفتر ازدواج که سند ازدواج آنان در آن دفترخانه ثبت شده است، با درخواست صدور اجراییه برای مهریه، اقدام کنند.
وی یادآور شد: درخواست صدور اجراییه به ادارات اجرایی می رسد و در کمترین زمان ممکن اجراییه صادر می شود اما مراجعه به محاکم باعث طولانی شدن فرایند رسیدگی می شود این درحالی است دفاتر ازدواج و طلاق نیاز به طی شدن مراحل قضایی ندارد همچنین هزینه دادرسی در محاکم نیز باید پرداخت شود که در ثبت هزینه دادرسی پرداخت نمی شود.