آخرین استان فاقد گاز کشور در دولت یازدهم زیرپوشش شبکه گازرسانی قرار گرفت
معاون وزیر نفت گفت: دولت با هدف اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی و محرومیتزدایی در مناطق کمتر توسعه یافته، آخرین استان بدون گاز یعنی استان سیستان و بلوچستان را تحت پوشش شبکه گازرسانی قرار داد.به گزارش دوشنبه تارنمای وزارت نفت، حمیدرضا عراقی اضافه کرد: اکنون سهم گاز در سبد انرژی کشور به حدود 70 درصد رسیده و در بخش خانگی و صنعت، گاز به سوخت اصلی تبدیل شده است.
عراقی افزود: پس از توسعه فازهای پارس جنوبی و افزایش تولید گاز در دولت یازدهم، فعالیت گستردهای برای توسعه شبکه گازرسانی در کشور انجام شد و شرکت ملی گاز ایران با تلاش مستمر، موفق شد همه زیرساختهای لازم برای توسعه گازرسانی در داخل کشور بهویژه گازرسانی به روستاها را فراهم کند.
وی ادامه داد: توسعه گازرسانی افزون بر افزایش رفاه در این مناطق، به ایجاد امید به زندگی و اشتغالزایی در روستاها منجر شده است و یکی از عوامل مهاجرت معکوس نیز محسوب میشود.
معاون وزیر نفت در امور گاز گفت: پوشش گازرسانی روستاهای کشور در سال 1392 از نظر جمعیتی 55 درصد بود اما با اجرای طرح های جدید گازرسانی به روستاها در دولت یازدهم، به نزدیک 70 درصد میرسد.
وی افزود: در دولت یازدهم به 9 هزار و 200 روستا گازرسانی شد و فقط در سال 1395، گازرسانی به پنج هزار و 600 روستا کلید خورد که سه هزار روستا به شبکه سراسری گاز متصل شدند و بقیه نیز تا پایان امسال از نعمت گاز برخوردار میشوند.
عراقی به انجام رساندن این میزان طرح در مدت کوتاه را «شاهکار» خواند و گفت: نکته قابل توجه در گازرسانی به روستاها این است که این اقدام بدون تکیه بر منابع بودجهای کشور انجام شده است و در واقع، دولت یازدهم و شرکت ملی گاز ایران، منابع مالی گازرسانی به روستاها را از راه صرفهجویی در مصرف سوختهای مایع تامین کردهاند.
بزرگ ترین طرحی که دولت برای توسعه شبکه گازرسانی در دستور کار قرار داد، گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان بود.
سیستان و بلوچستان آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور بود که دولت یازدهم به اتصال این استان به شبکه گاز توجه ویژه ای کرد.
گازرسانی به زاهدان که از قول های رئیس جمهوری در سفر استانی سال 1393 بود، سرانجام در اسفندماه سال 1395 این موضوع محقق شد.
اسفندماه پارسال «حسن روحانی» با حضور در زاهدان، خط لوله ایرانشهر به زاهدان را افتتاح کرد.
اجرای طرح گازرسانی به استان سیستان و بلوچستان، علاوه بر تامین گاز بخش خانگی، نقش عمده ای در توسعه صنعتی این استان و اشتغال آفرینی ایفا می کند.
اکنون، گاز به زاهدان مرکز این استان رسیده و در ادامه قرار است سایر شهرهای این استان نیز زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار گیرند.
همزمان با رسیدن خط لوله گاز به زاهدان، ساخت خط لوله ایرانشهر به چابهار نیز کلید خورده است. چابهار در ساحل دریای عمان قرار دارد و با رسیدن گاز، پذیرای واحدهای پتروشیمی و صنایع عمده خواهد شد.
با گازرسانی به چابهار، این منطقه به قطب جدید پتروشیمی و صنعتی کشور تبدیل می شود و اشتغالزایی قابل توجهی در این استان تحقق می یابد.