مصرف منابع نیترات خوراکی مانند مولکولهای فعال در آب چغندر باعث تقویت قدرت عضلانی هنگام انجام فعالیت بدنی میشود.
بعضی افراد برای تقویت عضلات به انجام تمرینات مختلف ورزشی میپردازند. بعضی دیگر نیز از مکملهای پروتئینی استفاده میکنند. اما محققان دانشگاه اکستر انگلستان بهتازگی دریافتند که افزودن آّب چغندر به رژیم غذایی میتواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
این تمرین به شکلی است که عضله ران با صافکردن زانو با حداکثر شدت بهمدت 5 دقیقه حین کار با دستگاه بدنساری منقبض میشود.
محققان نمونه بزاق، خون، ادرار و مولکولهای عضلات شرکتکنندگان را که همه در وضعیت سلامت بودند، بررسی کردند. نمونهگیری عضلانی قبل از انجام تمرینات، یک و سه ساعت پس از خوردن نیترات غذایی یا دارونما و بلافاصله پس از یک ساعت تمرین انقباض عضلات انجام شد.
محققان پس از بررسیها دریافتند که سطح نیترات عضلات به طرز قابلتوجهی افزایش یافت. طی مدت زمان انجام تمرینات، آنها دریافتند که آب چغندر قدرت عضلانی را نسبت به دارونما ۷ درصد افزایش میدهد.
این مطالعه برای نخستین بار نشان میدهد که سطح نیترات عضلات برای افزایش بازدهی طی انجام فعالیت جسمانی مهم است و احتمالا بهعنوان اکسیدنیتریک عمل میکند. شناخت این تاثیرات نهتنها موفقیت چشمگیری در زمینه فعالیت بدنی است بلکه در سایر زمینههای پزشکی مانند بیماریهای عصبی-عضلانی و متابولیک مرتبط با کمبود اکسیدنیتریک نیز موثر خواهد بود.