راهکارهایی برای پیشگیری از ابتلا به ویروس HMPV
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درباره پیشگیری از ابتلا به ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) توصیههایی را ارائه داد.
به گزارش ایسنا، سعید صحبتی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، در رابطه با وضعیت بیماری تب دنگی در استان کرمان اظهار کرد: “یک فرد مبتلا به تب دنگی که از چابهار به کرمان سفر کرده بود، شناسایی شد. پس از ارسال شماره ملی این فرد به تهران، مشخص شد که او پیش از این در چابهار شناسایی شده و این مورد تکراری است.”
صحبتی افزود: “در حال حاضر هیچ مورد جدیدی از تب دنگی در میان مسافران وارد شده به استان کرمان مشاهده نشده است. همچنین هیچ گزارش نگرانکنندهای از شیوع گسترده این بیماری در استان وجود ندارد.”
وی در ادامه به معرفی ویروس متاپنوموویروس انسانی (HMPV) پرداخت و گفت: “این ویروس که در سال ۲۰۰۱ شناسایی شد، یکی از عوامل مهم عفونتهای تنفسی به ویژه در کودکان است. علائم این ویروس مشابه سرماخوردگی و آنفلوآنزا است و میتواند به عوارض شدیدی مانند ذاتالریه منجر شود، به ویژه در نوزادان، افراد مسن و کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.”
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با تاکید بر اینکه ویروس HMPV از طریق قطرات تنفسی و تماس با سطوح آلوده منتشر میشود، افزود: “دوره کمون این بیماری بین سه تا شش روز است و علائم آن شامل سرفه، تب، گرفتگی بینی و تنگی نفس میباشد. در برخی موارد، این علائم میتوانند به برونشیت یا ذاتالریه پیشرفت کنند.”
صحبتی همچنین در خصوص درمان این ویروس توضیح داد: “درمان اصلی این ویروس بر مدیریت علائم و ارائه مراقبتهای حمایتی متمرکز است. این شامل استراحت، هیدراتاسیون و استفاده از داروهای بدون نسخه برای کاهش تب و درد است. در موارد شدید، ممکن است از داروهای ضد ویروسی غیراختصاصی یا اکسیژن درمانی استفاده شود.”
وی در پایان افزود: “برای پیشگیری از ابتلا به ویروس HMPV، رعایت اصول بهداشتی زیر ضروری است:”
- شستن مرتب دستها با آب و صابون به مدت حداقل ۲۰ ثانیه
- پرهیز از لمس چشمها، بینی و دهان با دستهای آلوده
- اجتناب از تماس نزدیک با افراد بیمار
- پوشاندن دهان هنگام سرفه و عطسه یا استفاده از ماسک
- ماندن در خانه در صورت بروز نشانههای بیماری
صحبتی تاکید کرد که رعایت این اصول میتواند به کاهش شیوع ویروس و حفاظت از افراد در برابر عفونتهای تنفسی کمک کند.