توزیع گوشت قربانی پس از 24 ساعت
با نزدیک شدن به عید قربان و به جا آوردن سنت دیرینه ذبح دام در این ایام معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی از مردم خواست ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند.
به گزارش میزان، با نزدیک شدن به عید قربان و افزایش ذبح دام در منازل و معابر، باتوجه به اینکه برخی از بیماری ها همچون تب کریمه کنگو از طریق تماس مستقیم با دام به انسان انتقال می یابد نگرانی های را برای مردم ایجاد کرده است.
در این میان برخی از مسئولین هشدار داده اند که از ذبح دام در منزل جلوگیری کرده و این اقدام را در کشتارگاه های مجاز انجام دهند با این حال افرادی هستند که سنت دیرینه ذبح دام در منزل را انجام داده و به توصیه های مسئولین توجهی نمی کنند
در همین رابطه کریم امیری معاون دفتر بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی در آستانه عید قربان با هشدار به افرادی که ذبح دام را در منازل و معابر انجام می دهند گفت: باتوجه به اینکه بسیاری از بیماری های مشترک یبن دام و انسان از طریق تماس با دام رخ می دهد در آستانه عید قربان و هر مراسمی به افراد توصیه می کنیم که ذبح دام را در مراکز مجاز انجام دهند.
وی تاکید کرد: باتوجه به این موضوع که برخی از بیماری ها در کشور بومی بوده بهتر است مردم دام های مورد نظر را به کشتارگاه ها و مراکز مورد تایید دامپزشکی که برای ذبح دام در این ایام در نظر گرفته شده است فرستاده و بعد از گذشت ۲۴ ساعت با خیال راحت قربانی خود را توزیع کنند .
امیری با اشاره به اینکه پس از عید قربان مراسم تاسوعا و عاشورا در پیش است خاطر نشان کرد: مردم از ذبح دام در مقابل دسته های عزاداری خودداری کنند که این اقدام انتقال بیماری از دام به انسان را به راحتی فراهم می کند.
همچین دراین رابطه رئیس دامپزشکی از آمادگی یک هزار و ۹۳۳ اکیپ ثابت و ۹۴۸ اکیپ سیار دامپزشکی جهت نظارت بر عرضه و کشتار دام روز عید سعید قربان در سراسر کشور خبرداد و گفت: هدف از نظارتهای ویژه دامپزشکی در این روز تامین بهداشت عمومی و جلوگیری از انتقال بیماریهای قابل انتقال از دام به انسان است.
وی افزود: همه شبکههای دامپزشکی و کشتارگاههای دام کشور در روز عید سعید قربان فعال و آماده ارائه خدمات رایگان پیرامون کشتار بهداشتی دام هستند.