جدیدترین اخبار
19 مهر 1399 ساعت 08:45 پزشکی و سلامت کد خبر :752275

این بیماران دور زردچوبه را خط بکشند

زردچوبه یکی از ادویه‌های محبوب است که برای رنگ دادن به غذا‌ها از آن زیاد استفاده می‌شود اما مصرف آن فقط به دلیل رنگ دادن به غذا نبوده است و ویژگی‌های بی نظیری برای سلامت دارد.

علی رغم فواید بسیاری که این ادویه خوش رنگ دارد، اما کارشناسان تغذیه برخی افراد که از مشکلات پزشکی خاصی رنج می‌برند از مصزف آن منع کرده اند. در این گزارش گروه‌هایی که پزشکان توصیه کرده اند تا از خوردن زردچوبه برحذر باشند، نام بردیم.

زنان باردار و شیرده

زردچوبه یک تقویت کننده عالی سیستم ایمنی بدن است و به طور کلی مصرف آن در غذا برای خانم‌های باردار و شیرده بی خطر است، زیرا سطح کورکومین در غذا‌های پخته شده کم است اما اگر به شکل دارو مصرف شود برای خانم‌های باردار پرخطر خواهد بود چراکه موجب طولانی شدن دوره قاعدگی و تحریک رحم می‌شود که در نتیجه سلامت جنین را به خطر می‌اندازد.

 

افراد مبتلا به کم خونی

کمی خونی زمانی رخ می‌دهد که بدن به اندازه کافی گلبول‌های قرمز تولید نمی‌کند یا به دلیل خونریزی و مشکلات دیگر میزان این گلبول‌ها در بدن کاهش می‌یابد. خوردن زردچوبه به مقدار زیاد برای کسانی که به این مشکل مبتلا هستند موجب جلوگیری از جذب آهن و بدتر شدن شرایط می‌شود.

کسانی که از اختلالات خونی رنج می‌برند

افرادی که دچار اختلالات خونی هستند مانند کسانی که داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنند یا کسانی که خون دماغ می‌شوند، باید به شدت از خوردن زردچوبه برحذر باشند، چرا که مصرف آن موجب کاهش سرعت انعقاد خون شده و خطر ایجاد کبودی و خونریزی را افزایش می‌دهد.

افراد مبتلا به مرض قند

کسانی که به مرض قند مبتلا هستند باید به رژیم غذایی خود بسیار اهمیت دهند و سطح قند خون خود را به طور دقیق و منظم مدیریت کنند. گفته می‌شود زردچوبه از میزان قند خون می‌کاهد و اگر با احتیاط مصرف نشود میزان قند خون را به شدت کاهش می‌دهد.

افرادی که کلیه‌های سنگ ساز دارند

سنگ کلیه عبارت است از بلور‌هایی که در نتیجه رسوب املاح و مواد معدنی شکل می‌گیرند. زردچوبه حاوی مقدار زیادی ماده معدنی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ کلیه می‌شود؛ بنابراین اگر از این مشکل رنج می‌برید بهتر است که در خوردن زردچوبه محتاط باشید.

چه میزان مصرف زردچوبه بی خطر است؟

زردچوبه اگر به عنوان ادویه در غذا استفاده شود طبیعی است، بنابراین اگر حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی گرم از این طعم دهنده را به غذا اضافه کنید، این مقدار زیان آور نیست، اما اگر این ادویه را با مکمل‌های غذایی دیگر مخلوط می‌کنید حتما باید با پزشک مشورت کنید.

دیگران می خوانند:
سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش سهام؛ شنبه 3 آبان 99

منبع:باشگاه خبرنگاران

Ad

روی خط خبر

  • تغییر ساعت کار بانک‌های خصوصی / ساعت جدید اعلام شد
  • “نه به تحریم ایران” در مقابل هتل بین‌المللی ترامپ
  • ابهام در مصوبه ستاد ملی کرونا
  • ریحانه پارسا افشاگری می‌کند/ اولین خبرها از ریحانه پس از مهاجرت
  • معرفی ارزشمندترین برندهای جهان در سال 2020
  • یارانه 120 هزار تومانی به چه کسانی می‌رسد؟
  • نحوه دورکاری 50 درصد کارکنان ابلاغ شد
  • زلزله 5.4 ریشتری قزوین را لرزاند
  • اردوغان حمله پلیس آلمان به یک مسجد را محکوم کرد
  • اِعمال محدودیت‌های شدید کرونایی در ۴۳ شهرستان/ حرم ها تعطیل شدند
  • اموال مجلس را بذل و بخشش نکنید
  • ادامه حضور ایران در لیست سیاه FATF
  • لزوم داشتن جواب تست کرونا در پرواز‌های خارجی
  • عکاس ایرانی دومین عکاس برتر Siena ۲۰۲۰ شد
  • نفت سفید؛ عرضه امروز بورس انرژی
  • توافق ۵G هواوی چین در ایتالیا وتو شد
  • پاسخ دیپلمات ایرانی به ادعای بایدن درباره ایران
  • آرنولد شوارتزنگر زیر تیغ جراحی رفت
  • جایزه یک عمر دستاورد حرفه‌ای به بیلی کریستال اهدا می‌شود
  • ساعت کاری میادین میوه و تره بار تهران برای فردا اعلام شد
  • نرخ خرید و فروش دلار و یورو اعلام شد
  • اجرای هنرمند ایرانی همزمان با یکه‌تازی کرونا در آلمان
  • آیا بیمه تکمیلی برای همه کارگران اجباری می‌شود؟!
  • قیمت نفت و طلا در بازارهای جهانی
  • ریزش ۲۴ هزار واحدی شاخص کل در یک ساعت
  • هنگام احساس خطر از مومو با ۱۲۳ تماس بگیرید
  • سنگین‌ترین صف‌های خرید و فروش سهام؛ شنبه 3 آبان 99
  • ایجاد پنجره واحد انتقال ارز صادرات نفت چه مزایایی دارد؟
  • ریزش قیمت دلار تا چه رقمی امکان‌پذیر است؟
  • تهاتر کالا با نفت؛ برنامه جدید ایران
  • Ad