جدیدترین اخبار
19 مهر 1399 ساعت 08:45 پزشکی و سلامت کد خبر :752275

این بیماران دور زردچوبه را خط بکشند

زردچوبه یکی از ادویه‌های محبوب است که برای رنگ دادن به غذا‌ها از آن زیاد استفاده می‌شود اما مصرف آن فقط به دلیل رنگ دادن به غذا نبوده است و ویژگی‌های بی نظیری برای سلامت دارد.

علی رغم فواید بسیاری که این ادویه خوش رنگ دارد، اما کارشناسان تغذیه برخی افراد که از مشکلات پزشکی خاصی رنج می‌برند از مصزف آن منع کرده اند. در این گزارش گروه‌هایی که پزشکان توصیه کرده اند تا از خوردن زردچوبه برحذر باشند، نام بردیم.

زنان باردار و شیرده

زردچوبه یک تقویت کننده عالی سیستم ایمنی بدن است و به طور کلی مصرف آن در غذا برای خانم‌های باردار و شیرده بی خطر است، زیرا سطح کورکومین در غذا‌های پخته شده کم است اما اگر به شکل دارو مصرف شود برای خانم‌های باردار پرخطر خواهد بود چراکه موجب طولانی شدن دوره قاعدگی و تحریک رحم می‌شود که در نتیجه سلامت جنین را به خطر می‌اندازد.

 

افراد مبتلا به کم خونی

کمی خونی زمانی رخ می‌دهد که بدن به اندازه کافی گلبول‌های قرمز تولید نمی‌کند یا به دلیل خونریزی و مشکلات دیگر میزان این گلبول‌ها در بدن کاهش می‌یابد. خوردن زردچوبه به مقدار زیاد برای کسانی که به این مشکل مبتلا هستند موجب جلوگیری از جذب آهن و بدتر شدن شرایط می‌شود.

12726102 716 زردچوبه

کسانی که از اختلالات خونی رنج می‌برند

افرادی که دچار اختلالات خونی هستند مانند کسانی که داروی رقیق کننده خون مصرف می‌کنند یا کسانی که خون دماغ می‌شوند، باید به شدت از خوردن زردچوبه برحذر باشند، چرا که مصرف آن موجب کاهش سرعت انعقاد خون شده و خطر ایجاد کبودی و خونریزی را افزایش می‌دهد.

12726109 994 زردچوبه

افراد مبتلا به مرض قند

کسانی که به مرض قند مبتلا هستند باید به رژیم غذایی خود بسیار اهمیت دهند و سطح قند خون خود را به طور دقیق و منظم مدیریت کنند. گفته می‌شود زردچوبه از میزان قند خون می‌کاهد و اگر با احتیاط مصرف نشود میزان قند خون را به شدت کاهش می‌دهد.

افرادی که کلیه‌های سنگ ساز دارند

سنگ کلیه عبارت است از بلور‌هایی که در نتیجه رسوب املاح و مواد معدنی شکل می‌گیرند. زردچوبه حاوی مقدار زیادی ماده معدنی اگزالات است که موجب تشکیل سنگ کلیه می‌شود؛ بنابراین اگر از این مشکل رنج می‌برید بهتر است که در خوردن زردچوبه محتاط باشید.

12726111 943 زردچوبه

چه میزان مصرف زردچوبه بی خطر است؟

زردچوبه اگر به عنوان ادویه در غذا استفاده شود طبیعی است، بنابراین اگر حدود ۲۰۰۰ تا ۲۵۰۰ میلی گرم از این طعم دهنده را به غذا اضافه کنید، این مقدار زیان آور نیست، اما اگر این ادویه را با مکمل‌های غذایی دیگر مخلوط می‌کنید حتما باید با پزشک مشورت کنید.

منبع:باشگاه خبرنگاران

Ad

روی خط خبر

  • زالی: نشانه های جدید از خیز کرونا در تهران
  • هلند؛ سرکوب معترضان کرونایی با گاز اشک آورباز / عکس
  • بازداشت کودک آزار در ملایر همدان / زجر کودک با تسبیح
  • تنبیه دانش آموز در قزوین
  • تایید و صدور مجوز واردات واکسن کرونا بر عهده سازمان غذا و دارو است
  • ادعاهای دیپلمات انگلیسی در خصوص نفوذ ایران در یمن
  • احتمال خاموشی در نیمه شمالی کشور بدلیل افزایش مصرف
  • وزیر کشور: عدم حساسیت افکار عمومی نسبت به انتخابات نگران کننده است
  • انتقاد جهانگیری به سیستم فروش خودروهای داخلی
  • عبور ایران‌خودرو از رکورد تولید سال ۹۷
  • کاهش ۱۴۰ هزار تومانی قیمت سکه
  • ممنوعیت تردد شبانه همچنان ادامه دارد
  • شکر و چای در مسیر افزایش تند قیمت
  • واردات خودروی آمریکایی ممنوع است
  • ستاد کرونا: اولین محموله واکسن کرونا به زودی از کواکس وارد کشور می‌شود
  • آلبرتو گریمالدی، تهیه‌کننده «خوب، بد، زشت» درگذشت
  • با ارزش ترین خودروسازان جهان کدام اند؟
  • قیمت رسمی ۲۴ ارز بالا رفت
  • احمد توکلی مدعی شد؛ غسال آیت الله مصباح ابربدهکار بانکی است
  • تکرار اظهارات خصمانه نتانیاهو علیه ایران
  • صادق زیباکلام بازی را باخت، آنهم مجانی!
  • رامبد جوان ساخت خندوانه جدید را آغاز کرد
  • نمایشگاه مجازی کتاب تهران به مدت دو روز تمدید شد
  • سهام آسیا اقیانوسیه رشد کردند
  • قیمت نفت خام با گسترش محدودیت‌های قرنطینه‌ای افت کرد
  • تیراندازی در ایندیاناپولیس ۶ کشته برجای گذاشت
  • قیمت جهانی طلا رشد کرد/ هر اونس ۱۸۵۸ دلار
  • خودرو در بازار به زیر قیمت کارخانه رسید/ افت ۱۲۰میلیون تومانی چینی‌ها
  • توقیف نفتکش ایرانی توسط اندونزی
  • پرستاران بیمارستان میلاد بازهم تجمع کردند
  • Ad