برای جلوگیری از لخته شدن خون چه باید کرد؟
لخته های خون مجموعه های ژل مانندی از خون هستند که وقتی خون از مایع به نیمه جامد تبدیل می شود، در رگ ها یا شریان ها تشکیل می شوند. لخته شدن یک عملکرد طبیعی است که خونریزی بیش از حد را متوقف می کند. با این حال، لختههای خونی که در برخی مکانها تشکیل میشوند و خود به خود حل نمیشوند، میتوانند برای سلامتی خطرناک باشند.
برای جلوگیری از لخته شدن خون راه کارهای زیر را انجام دهید.
⠀۱. آب بیشتری بنوشید!
اکثر مردم به اندازه کافی آب نمینوشند. اینجا صحبت از آب است، نه هر نوع مایعات. هر فرد بالغ باید روزانه ۱.۵ تا ۲.۵ لیتر آب مصرف کند. به فرزندان خود نیز عادت دهید که آب بنوشند، زیرا آب طبیعی اولین و قویترین راه برای پیشگیری از تشکیل لخته خون است.
۲. سایر مواد رقیقکننده خون:
روغن زیتون و بذر کتان، سیر و پیاز، لیمو، تخمه آفتابگردان، چغندر، روغن ماهی، گوجهفرنگی و آب آن، بلغور جو دوسر، تمشک، زغالاخته، توتفرنگی وحشی، گیلاس و زنجبیل.
۳. از مصرف غذاهایی که خون را غلیظ میکنند، پرهیز کنید:
آبگوشت، سوسیس، گوشت دودی، ژله و نان سفید.