اگر توانایی نابودی تأسیسات هسته‌ای ایران را داشتند، هیچ‌گاه با ما مذاکره نمی‌کردند

  • سیاسی
  • چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ۱۶:۴۸
    کد خبر :1115964
عباس عراقچی

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در گفت‌وگویی تفصیلی بر اهمیت توانمندی موشکی کشور به‌عنوان عاملی بازدارنده و مؤثر در پیشبرد مذاکرات هسته‌ای تأکید کرد.

او همچنین بر پایبندی جمهوری اسلامی به اصول دیپلماسی تأکید کرده و اعلام نمود که ایران همواره آماده مذاکره برای اعتمادسازی و رفع تحریم‌ها بوده و هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده است.

توانایی موشکی ایران و قدرت بازدارندگی

سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشور، در گفت‌وگویی با خبرگزاری تسنیم در تاریخ ۱۲ دی ۱۴۰۳، به توضیح اهمیت آزمایش‌های موشکی و نقش آن در دیپلماسی کشور پرداخت. وی گفت: «دیپلماسی باید بر اساس قدرت حرکت کند و همین قدرت است که عوامل بازدارنده را می‌سازد. اگر توانمندی موشکی ایران نبود، هیچ‌گاه هیچ‌کسی با ما مذاکره نمی‌کرد.»

عراقچی ادامه داد: «اگر طرف مقابل می‌توانست با یک حمله نظامی، تأسیسات هسته‌ای ما را نابود کند، چه دلیلی داشت که وقت خود را صرف مذاکره با ما کنند؟ چرا باید دو سال و اندی وقت صرف می‌کردند و ۱۸ روز وزرای خارجه گروه ۱+۵ به همراه وزیر خارجه آمریکا برای رسیدن به توافق به مذاکره می‌پرداختند؟ علت این امر آن بود که آن‌ها توان نابودی نظامی تأسیسات هسته‌ای ما را نداشتند.»

وی افزود: «موشک‌ها و توانمندی دفاعی ایران، به‌ویژه توان واکنش متقابل، به‌عنوان یک سپر حفاظتی برای تأسیسات هسته‌ای ما عمل کردند و این توانمندی‌ها عامل بازدارندگی برای هر گونه تهدید نظامی علیه ایران بود.»

تردیدی در ضرورت توانمندی‌های دفاعی ایران وجود ندارد

وزیر امور خارجه کشور در ادامه تأکید کرد که هیچ‌گاه در وزارت امور خارجه درباره ضرورت توانمندی‌های دفاعی ایران تردیدی وجود نداشته است. او گفت: «اگر هم در برخی موارد نظراتی در خصوص زمان‌بندی یا نحوه آزمایش‌های موشکی داشتیم، هیچ‌گاه در اصل ضرورت این توانمندی‌ها تردید نکرده‌ایم.»

آمادگی ایران برای مذاکره همیشگی بوده است

عراقچی در بخش دیگری از صحبت‌های خود درباره وضعیت مذاکرات هسته‌ای و رویکرد ایران به آن گفت: «آمریکا بود که از توافق هسته‌ای (برجام) خارج شد و ایران نیز با توجه به این خروج، سیاست‌های خود را تنظیم کرد و برنامه هسته‌ای خود را گسترش داد. هنگامی که تحریم‌ها دوباره اعمال شد، ما هم طبق سازوکارهای برجام، تعهدات خود را متوقف کردیم.»

او همچنین افزود: «آمریکا مدعی است که ایران از سازوکار «اسنپ بک» استفاده کرده است، اما در واقع این ما بودیم که تمامی تعهدات خود را کنار گذاشتیم و برنامه هسته‌ای خود را به مراتب پیشرفته‌تر از قبل از برجام توسعه دادیم.»

عراقچی تأکید کرد که ایران هیچ‌گاه میز مذاکره را ترک نکرده و همواره آمادگی خود را برای مذاکره در راستای اعتمادسازی و رفع تحریم‌ها اعلام کرده است. «ما هیچ‌گاه پرچم مذاکره را کنار نگذاشته‌ایم.»

آمادگی برای مذاکرات در صورت آمادگی طرف مقابل

وزیر امور خارجه در ادامه گفت: «آیا مذاکرات جدیدی شکل بگیرد یا نه، بستگی به آمادگی طرف مقابل دارد. ایران هیچ‌گاه از مذاکره صرف‌نظر نکرده و همچنان در صورت فراهم شدن شرایط، آماده است تا به گفتگوهای هسته‌ای ادامه دهد.»

مجموع حاکمیت نظام به مذاکرات رودررو رسیده است

در حالی که عراقچی بر آمادگی ایران برای ادامه مذاکرات تأکید کرده است، علی عبدالعلی‌زاده، نماینده ویژه رئیس‌جمهوری در امور اقتصاد دریامحور، روز گذشته (۱۱ دی) بر اهمیت مذاکرات با آمریکا تأکید کرد و اظهار داشت که حاکمیت جمهوری اسلامی ایران به این نتیجه رسیده است که باید به مذاکرات رودررو با آمریکا پرداخت. «ما از همان ابتدا اعلام کردیم که طرفدار مذاکره هستیم و در شرایط فعلی نیز حاکمیت کشور به این نتیجه رسیده که باید از مسیر گفت‌وگوی شرافتمندانه به منافع ملی دفاع کرد.»

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید