دوره ۵ جلدی مشروطیت ایران و رمان فارسی منتشر شد
مجموعه پنج جلدی «مشروطیت ایران و رمان فارسی» به کوشش مسعود کوهستانینژاد از سوی انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شد.
به گزارش خبرنگاران پویا، دوره پنج جلدی «مشروطیت ایرانی و رمان فارسی» به کوشش مسعود کوهستانی نژاد از سوی انتشارات دنیای اقتصاد منتشر شد.
این مجموعه جزوی از یک مجموعه بزرگتر با عنوان «مجموعه ادبیات عصر مشروطیت» است که تاثیرپذیری ایرانیان از تحولات ادبی دنیای جدید، و افزوده شدن ژانر داستاننویسی مدرن به ادبیات ایران را نشان میدهد، پیش از این 4 مجلد با عنوان «مشروطیت ایران و رمان خارجی» منتشر شده است و اکنون دوره 5 جلدی «مشروطیت ایران و رمانهای فارسی» منتشر شده است.
در معرفی این کتاب آمده است: «در باور عمومی مفهوم انقلاب مشروطه با مفهوم انقلاب سیاسی که از اواخر سال 1323 قمری(1284خورشیدی) در ایران آغاز شد و در نهایت به پیروزی آن در ربیعالثانی 1324 قمری ( 1285 خورشیدی) انجامید، عجین است. ولی سلسه وقایع مزبور، تنها وجه سیاسی انقلاب مشروطه است و نه کلیت آن. انقلاب مشروطه، یک انقلاب عظیم فرهنگی، اجتماعی و سیاسی بود که ظهور وجه فرهنگی آن مقدم بر پیروزی وجه سیاسی آن است. در دوره پنج جلدی «مشروطیت ایران و رمان فارسی» که پارهای از مجموعه بزرگتر «مجموعه ادبیات عصر مشروطیت» است، تاثیرپذیری ایرانیان از تحولات ادبی دنیای جدید، و افزوده شدن ژانر داستاننویسی مدرن به ادبیات ایران، دیده میشود.»
این مجموعه که تاکنون 9 مجلد آن منتشر شده است، قرار است در 20 مجلد منتشر شود، کوهستانی نژاد در مقدمهای 150 صفحهای برای کل مجموعه که در جلد اول مشروطیت ایران و رمان خارجی چاپ شده است، توضیحاتی درباره این مجموعه مطرح کرده است، وی سپس برای هر دوره مقدمهای مجزا نوشته و چند و چون هر داستان را بررسی کرده است. در آغاز هر داستان هم خلاصهای درباره نویسنده و مترجم و اثر آمده است.
این مجموعه 5 جلدی مشتمل است بر داستانهایی چون «سرگذشت یتیمان» نوشته میرزا اسمعیل آصف، «مکتوب قصهنما و افکار پریشان» (نویسنده نامعلوم)، «مکتوبات یک انگلیسی» نوشته غلامرضا، «عروسی مهرانگیز» نوشته یحیی میرزا اسکندری، «گل آقا گل تاج» نوشته ابوالقاسم سروش، «غیاث خشتمال» نوشته عیسی سروش، «نیرنگ سیاه» نوشته ملکالشعراء بهار، «پهلوان زند» نوشته شیرازپور(پرتو)، «ایام محبس» نوشته علی دشتی، «سفیدپوشان» نوشته شیراز پور( پرتو )، «اسرار شب» نوشته عباس خلیلی، «سه عروسی» نوشته م.آیتی، «پریوش ناکام» نوشته حسین علی گلشن.
انتشارات دنیای اقتصاد پیش از این دوره 4 جلدی مشروطیت ایرانی و رمانهای خارجی را نیز به کوشش مسعود کوهستانینژاد منتشر کرده است، وی در این دو مجموعه اولاً زمان دقیق آشنایی ایرانیان را با رمان مدرن نشان میدهد و ثانیا نقطه عزیمت رماننویسی ایرانی را از آنچه تاکنون دربارهاش گفته شده عقبتر میبرد و نشان میدهد امثال محمدعلی جمالزاده و بزرگ علوی از عقبه نیرومندی برخوردار بودهاند و پا بر شانه پیشینیانی داشتهاند که در تاریخهای ادبیات معاصر ایران کمتر از آنها سخن گفته شده است.