پشت پرده تاسیس دیده‌بان سازمان ملل چیست؟

    کد خبر :632811

دیده‌بان سازمان ملل نهادی است که در سال ۱۹۹۳ تاسیس شده و از زمان تاسیس عملا از رژیم صهیونیستی حمایت می‌کند و در دوران ریاست هیلل نوئر بر این سازمان، اقدامات متعصبانه آن در راستای منافع رژیم صهیونیستی افزایش چشمگیری داشته است.

 

«دیده‌بان سازمان ملل»، سازمانی غیر دولتی مستقر در ژنو است که مأموریت آن باصطلاح «ارزیابی عملکرد شورای امنیت با معیار منشور‌های خود» است.

 

تاریخچه تاسیس دیده‌بان سازمان ملل

 

این سازمان در سال ۱۹۹۳ به ریاست «موریس بی آبرام» تاسیس شد. در سال ۲۰۰۰ و پس از مرگ آبرام، «دیوید‌ای هریس»، مدیر اجرایی «کمیته یهودیان آمریکا»، به عنوان رئیس جدید این سازمان انتخاب شد.

 

در سال ۲۰۰۱ دیوید هریس اعلام کرد که دیده‌بان سازمان ملل به عنوان یک نهاد کامل متعلق به کمیته یهودیان آمریکا تبدیل شده است.

 

 

بر اساس گزارش هایی که در آن زمان منتشر شد، سازمان دیده‌بان با پشتیبانی فراوان «ادوارد برونفمان»، رئیس کنگره جهانی یهودیان تاسیس شده و بر اساس توافقی که میان کنگره جهانی یهودیان و کمیته یهودیان آمریکا صورت می‌گیرد کنترل کامل دیده‌بان سازمان ملل به کمیته یهودیان آمریکا واگذار می‌شود؛ توافقی که از آغاز سال ۲۰۰۱ اجرایی می‌شود.

 

 

حمایت از رژیم صهیونیستی دستور کار دیده‌بان سازمان ملل

 

به گزارش میزان،مانند بسیاری دیگر از نهاد‌های حامی اسرائیل در داخل و خارج از آمریکا، آبرام مدعی نگرانی درباره آن چیزی است که از آن «ابراز تعصب علیه اسرائیل در سازمان ملل» یاد می‌کند.

 

او در سال ۱۹۹۹ طی جلسه استماعی در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا به دفاع از رژیم صهیونیستی پرداخته و ادعا‌های بی‌اساسی را در این باره مطرح می‌کند.

 

آبرام در دفاع از رژیم صهیونیستی می‌گوید: “اسرائیل تنها دولتی است که اتهامات نقض حقوق بشر آن همه ساله دستور کار یک نشست مجزا در کمیسیون سالانه حقوق بشر است.”

 

حمایت متعصبانه از منافع رژیم صهیونیستی

 

گزارش‌ها و اسناد بسیاری وجود دارند که نشان می‌دهند سازمان دیده‌بان یک نهاد کاملا حامی اسرائیل است و به نوعی برای دفاع از رژیم صهیونیستی تاسیس شده است.

 

 

ریاست هیلل نوئر در دیده‌بان سازمان ملل

 

در حال حاضر ریاست دیده‌بان سازمان ملل را «هیلل نوئر» بر عهده دارد؛ وکیل بین‌المللی متولد کانادا و تحصیل کرده دانشگاه مک‌گیل.

 

فعالیت‌ها و اقدامات هیلل نوئر برای حمایت از رژیم صهیونیستی در موارد مختلف کاملا مشهود و تاکیدی است بر این مطلب که دیده‌بان سازمان ملل عملا با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی تاسیس شده است.

 

هیلل نوئر در دفاع از رژیم صهیونیستی سابقه طولانی دارد علاوه بر این، او مدت زمانی را در دادگاه رژیم صهیونیستی مشغول به فعالیت بوده و در اندیشکده «شالم سنتر» سرزمین‌های اشغالی نیز سابقه فعالی دارد.

 

فستیوال ۲۰۰۹ فیلم تورنتو و دفاع هیلل نوئر از رژیم صهیونیستی

 

یکی از مواردی که در آن هیلل نوئر به حمایت از رژیم صهیونیستی پرداخته «فستیوال فیلم تورنتو» در سال ۲۰۰۹ است که در آن با «نائومی کلاین»، روزنامه‌نگار و فعال اجتماعی کانادایی درگیری لفظی پیدا می‌کند.

 

جمعی از هنرمندان کانادایی در اعتراض به پخشی فیلمی درباره رژیم صهیونیستی در مقابل این جشنواره دست به اعتراض زدند که نائومی کلاین نیز در جمع معترضان قرار داشت و هیلل نوئر حضور کلاین در این تجمع را مورد انتقاد قرار داد.

 

هیلل نوئر علاوه بر این در سخنرانی‌های خود در نشست‌های مختلف سازمان ملل نیز همواره دفاع از رژیم صهیونیستی را در دستور کار خود دارد.

 

 

انتقاد از شورای حقوق بشر سازمان ملل با محوریت دفاع از رژیم صهیونیستی

 

ماه مارس سال جاری ۴۷ عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل نشستی را برنامه‌ریزی کرده و در آن گزارش هایی درباره جنایات رژیم صهیونیستی ارائه دادند. هیلل نوئر شورای حقوق بشر سازمان ملل را مورد انتقاد شدید قرار داده و مدعی شد که در جریان این نشست نیز «مانند همیشه» اسرائیل مورد حمله قرار گرفت.

 

این در حالی است که در جریان این نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل، رژیم صهیونیستی به دلیل موج خشونت‌ها در نوار غزه طی یک سال گذشته محکوم شده بود.

 

اظهارات نوئر در نشست سال ۲۰۱۸ شورای حقوق بشر

 

۱۸ مارس سال ۲۰۱۸ (۲۷ اسفند ۹۷) شورای حقوق بشر سازمان ملل نشستی برای بررسی جنایت‌های جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه برگزار کرد.

 

در این نشست ۷ گزارش درباره جنایات رژیم صهیونیستی و ۵ قطعنامه صادر شده در محکومیت این رژیم ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.

 

درست در همین زمان ناظر سازمان ملل ائتلافی متشکل از ۲۴ نهاد را برای اعتراض به این نشست اداره می‌کرد. اعضای این نهاد‌ها در مقابل مقر شورای امنیت با هدف حمایت از رژیم صهیونیستی برگزار کردند.

 

همکاری هیلل نوئر با نهاد‌های حامی اسرائیل

 

هیلل نوئر علاوه بر این، سابقه همکاری با موسسه کانادایی «تحقیقات یهودیان» که یک موسسه حامی رژیم صهیونیستی است را نیز در کارنامه خود دارد.

 

راهپیمایی بازگشت و ادعای عجیب نائور

 

ماه مارس سال ۲۰۱۸ ده‌ها هزار نفر از مردم فلسطین همزمان با سالروز تاسیس رژیم جعلی صهیونیستی با حرکت به سمت نوار غزه بر حق بازگشت خود به سرزمین‌های اشغالی تأکید کردند؛ این اقدام خاستگاه راهپیمایی بازگشت که تاکنون نیز جمعه هر هفته برگزار شده به شمار می‌رود.

 

در پی خشونت نظامیان رژیم صهیونیستی در جریان این راهپیمایی ده‌ها فلسطینی به شهادت رسیده و هزاران نفر دیگر نیز مجروح شدند.

 

تعدادی از دانشجویان دانشگاه «مک گیل» کانادا با راه‌اندازی جنبشی خواستار بایکوت و تحریم رژیم صهیونیستی شدند، اما مقامات دانشگاه این جنبش را سرکوب و از فعالیت آن جلوگیری کردند.

 

دانشگاه مک گیل علاوه بر این هیلل نوئر را مورد تقدیر قرار داده و به دلیل انتقاد وی به شورای امنییت، به او دکتری افتخاری داد.

 

این اقدام دانشگاه مک گیل به این دلیل صورت گرفت که هیلل نوئر شورای امنیت را متهم به محکوم کردن و اقدام علیه اسرائیل کرده بود.

 

ماه نوامبر سال ۲۰۱۸ دانشگاه مک گیل کانادا درخواستی برای ارائه مدارک اعطای دکتری افتخاری به هیلل نوئر را دریافت کرد، اما در ماه ژانویه سال جاری ضمن خودداری از ارائه مدارک اعلام کرد که این مدارک محرمان هستند.

 

در پی کشتار فلسطینیان در جریان راهپیمایی روز ۳۰ مارس ۲۰۱۸ که محکومیت‌های بین‌المللی گسترده‌ای نیز با خود به همراه داشت، شورای امنیت سازمان ملل اقدام به برگزاری یک نشست اضطراری کرد.

 

هیلل نوئر در صفحه توییتر خود این نشست را مورد انتقاد قرار داده و نوشت: “در زمان ما هدف نهاد‌های سازمان ملل مبارزه با نسل کشی و استبداد نیست بلکه برگزاری جلسات اضطراری و هر بار محکوم کردن اسرائیل است.”

 

 

سابقه طولانی دفاع دیده‌بان سازمان ملل از رژیم صهیونیستی

 

 

هیللر نوئر در سال ۲۰۰۷ نیز در جلسه استماع شورای امنیت سازمان ملل از فرصت خود استفاده کرده و این نهاد سازمان ملل را مورد انتقاد قرار داد.

 

وی در اظهارات خود در آن جلسه استماع مدعی شد: “مستبدانی که این شورا را اداره می‌کنند به دنبال اهریمن‌سازی از اسرائیل هستند تا مشروعیت این دولت را زیر سوال ببرند و یهودیان را قربانی کنند.”

 

دیده‌بان سازمان ملل در دوران هیلل نوئر به طور فزاینده‌ای به منتقد نهاد‌های بین‌المللی با محوریت دفاع از رژیم صهیونیستی تبدیل شده است.

 

سال ۲۰۰۶ نوئر در یک نشست مطبوعاتی شورای حقوق بشر را مورد انتقاد قرار داده و گفت: “شورای حقوق بشر سازمان ملل امروز در ژنو بار دیگر با ارائه گزارش‌های جدید به محکومیت‌های خود علیه اسرائیل باز می‌گردد.”

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید