5 دلیل مهمی که نشان میدهد ایران و آمریکا با هم جنگ نمیکنند
آر تی ای اصرار دارد که با وجود عدم تمایل طرفین به جنگ، اما یک اشتباه میتواند به راحتی منطقه را وارد درگیری نظامی کند؛ چرا که هر چند دو طرف علاقهای به جنگ ندارند اما سطح تنش بینشان بالا است.
به گزارش نامه نیوز، با افزایش درگیری در عربستان، تنش هم بین ایران وآمریکا بالا رفته است. ترامپ از تحریم جدید ایران خبر داده اما اعلام کرده است آماده هرگونه پاسخ به ایران است. با این حال، بسیاری گمان دارند که آمریکا قادر به جنگ با ایران نیست و گزینه اقدام نظامی قطعا روی میز قرار ندارد.
رسانههای آمریکایی و اروپایی با پرداختن به این موضوع دلایلی را مبنی بر عدم جنگ در ماههای اخیر ذکر کرده اند. در این گزارش به برخی از مهم ترین این دلایل میپردازیم.
1. نه ایران و نه آمریکا هیچکدام قصد جنگ ندارند
طبق گزارش نشنال اینترست در شرایط فعلی، نه آمریکاییها دوست دارند با ایران بجنگند و نه ایرانیها علاقه ای به درگیری نظامی با ایالات متحده دارند. در حرفها و سخنرانیهای اخیر مقامات دو کشور به خوبی این سیاست واضح است.
ترامپ بارها گفته مذاکره را به جنگ ترجیح میدهد. 4 سال ریاست جمهوری این شخص نشان داده که او اهل جنگ نیست. سیاست او چماق و هویج است. از طرفی، تهدید به جنگ میکند اما از طرف دیگر، پیغام مذاکره میفرستد. بلوفهای نظامی او هم بسیار مشهور است. بعد از انهدام پهباد آمریکایی توسط ایران اعلام کرد که قصد داشته سه ساعته به ایران حمله کند اما لحظه آخر پشیمان شده است. ترامپ از این نوع بلوفها بسیار داشته اما نباید به هیچکدام اعتنا کرد.
همچنین آر تی ای هم در گزارشش با تایید مطلب فوق تاکید دارد که خود دونالد ترامپ دوست ندارد وارد جنگ شود. شواهد به خوبی این را نشان میدهد. اولا او بولتون را کنار گذاشته، دوما نیروهای خود را از خاورمیانه خارج کرده است و سوما او بر انعقاد صلح و پایان جنگ در یمن اصرار دارد. خبرهای رسیده نشان می دهد که ترامپ بر بن سلمان فشار آورده که هر چه سریعتر جنگ در یمن را متوقف کند.
2. اخراج بولتون و کم شدن اعضا تیم بی
علت دیگر میتواند اخراج بولتون باشد. طبق گفته نشنال اینترست او را “شیطان انسان نما” مینامیدند. بولتون یکی از کسانی است که بر کوس جنگ با عراق کوبید و یکی از اعضای “تیم بی” بود که به شدت سعی داشت ترامپ را قانع کند که به ایران حمله کند. حالا با اخراج او یک پیغام مهم از جانب آمریکا به ایران فرستاده شد: سیاست کاخ سفید در قبال ایران تغییر کرده است و آمریکایی ها گزینه حمله نظامی را که بولتون سردرمدارش بود دیگر روی میز ندارند.
3. ضعف استراتژیک و نظامی آمریکا در مقابل ایران
نشنال اینترست معتقد است که ضعف استراتژی نظامی آمریکا در مورد ایران هم میتواند در عدم آغاز جنگ موثر باشد. طبق گزارش این رسانه، مقامات نظامی ارتش ایالات متحده و ژنرالها به پنتاگون اعلام کرده اند که بهتر است گزینه نظامی مطرح نباشد. نشنال اینترست عواملی مانند 900 هزار نیروی نظامی ایران، تسلط بر مواضع استراتژیکی مانند تنگه هرمز، تجهیز ارتش و سپاه به موشکهای بالستیک، جمعیت کشور و … را از جمله شاخصهای برتری ایران میداند. عواملی که مانع از حمله آمریکا به ایران هستند.
4. ائتلافهای جهانی و منطقهای
بسیاری معتقدند آمریکا زمانی وارد جنگ میشود که درگیری نظامی جدی در منطقه بین دوستان آمریکا و ایران به وقوع بپیوندد. شرایط ائتلافی و اتحادی کشورها نشان میدهد که بعید است چنین حالتی رخ دهد. طبق گفته آر تی ای، آمریکا با عربستان سعودی و رژیم صهیونیستی ائتلاف تشکیل داده و ایران هم حمایت نسبی اروپا و روسیه و چین را از آن خود کرده است. شرایط نشان میدهد که با تغییرات اخیر در انتخابات رژیم صهیونیستی وترس و ناتوانی شدید عربستان سعودی در جنگهای میدانی بعید است این متحدین وارد جنگ با ایران شوند.
5. نشست سازمان ملل و باز شدن باب گفتگوها
قرار است تا چند روز دیگر روسای جمهور و مقامات کشورهای مختلف در سازمان ملل جمع شده و در نشست سالانه این سازمان شرکت کنند. طبق گفته آر تی ای، اگرچه ترامپ اعلام کرده برنامه ای برای دیدار با رئیس جمهور ایران ندارد اما نباید فراموش کرد که او قلبا خواستار این دیدار است و تمام تلاشش این است در لحظات آخر بتواند نظر و رای مقامات ایرانی را تغییر دهد. این نشان میدهد که ترامپ به هیچ وجه نمیخواهد در آستانه نشست سالانه سازمان ملل عملیات نظامی را آغاز کند چرا که هنوز امیدوار است بتواند به نوعی راه مذاکره را باز کند.
جنگها همیشه با اراده به وقوع نمیپیوندند
آر تی ای اصرار دارد که با وجود عدم تمایل طرفین به جنگ اما یک اشتباه میتواند به راحتی منطقه را وارد درگیری نظامی کند؛ چرا که هر چند دو طرف علاقه ای به جنگ ندارند اما سطح تنش بینشان بالا است و در این شرایط معمولا یک حادثه کنترل نشده باعث شعله ور شدن جنگ میشود.
اگر چه ایران و آمریکا تا کنون مستقیما وارد درگیری با یکدیگر نشده و بعید هم است که وارد جنگ شوند اما پتانسیل درگیری را دارند و سطح تنششان بالا و بالاتر می رود. خروج آمریکا از برجام، بازگشت تحریمها وفشار حداکثری، افزایش تنشهای دریایی در خلیج فارس، انهدام پهباد آمریکایی توسط نیروهای سپاه پاسداران و … همگی از جمله مواردی هستند که سطح تنش را بین این دو کشور بالا و بالاتر برده است.