آقایان جعفر زاده و کواکبیان؛ در این قسمت شما باید فقط عذر خواهی کنید!
جام جهانی که شروع میشود با خود شگفتیهای زیادی به همراه دارد، به گونه ای که با شروع بازیها، معمولا افراد سرشناس از هر کشوری در مورد بازیها پیش بینیهای مختلفی دارند و بسیاری از مردم، هواداران و حتی سیاسیون نیز نقطه نظرات خاصی را در مورد تیمها و هواداران می گویند و برخیها هم که تیم کشورشان موفق به صعود در جام جهانی نشده است، به طرفداری از تیمهای دیگر میپردازند.
به گزارش تابناک؛ هرچند تلاش بسیاری می شود که سیاست با ورزش تلاقی نداشته باشد، گاه اتفاقاتی رخ می دهد که ورزشکاران ناگزیر به پذیرش سیاست های ملی در قبال حریف های خود می شوند.
بازی های جام جهانی این دوره هم مانند سایر بازی های ورزشی از این دست حاشیه ها مبرا نیست، یا حداقل در مورد ایران این گونه نبود. یکی از حاشیه هایی که با واکنش بسیاری در فضای مجازی رو به رو شد، بازی مربوط به مسابقه ایران و مراکش بود، که حمایت هواداران فلسطینی از تیم های عربی از جمله مراکش، باعث ناراحتی کاربران ایرانی شد.
بنا بر این گزارش، آنچه در فضای مجازی در میان کاربران به اشتراک گذاشته می شود، نشان می دهد، کاربران ایرانی بر این باورند، با اینکه ورزشکاران ایرانی بارها و بارها مدال های خود را به خاطر حمایت از فلسطین از دست دادند و با تیم اسرائیل روبه رو نشدند، بسیاری از مردم فلسطین از تیم مراکش حمایت کرده بودند.
بسیاری از کاربران معتقدند که حمایت ایران از فلسطین دوطرفه نیست و آنها عرب ها را به ایرانی ها ترجیح می دهند. به گفته آنها، بیشتر مردم فلسطین گفته بودند که مراکش میتواند با پیروزی بر ایران، انتقام باخت عربستان از روسیه را بگیرد که البته به وقوع نپیوست.
اما ماجرا به اینجا ختم نمی شود و مختص کری خوانی های هواداران نیست، به گونه ای که برخی از سیاسیون و نمایندگان مجلس، بدون توجه به اصل ماجرا و عجولانه در خصوص یک توییت واکنش نشان دادند.
ماجرا از آنجا آغاز می شود که محمد قاضى، دونده ماراتن فلسطينى در توییتر خود از تیم مراکش حمایت کرده بود؛ اما گویا حساب توييتری وی به اشتباه به عنوان حساب رسمى فلسطين معرفى شده بود. وی در توییت خود گفته بود: فلسطين از تيم مراكش حمايت كرده، و البته این موضوع را توضیح داده و گفته بود كه حسابش شخصي است و گفته از تيم ايران هم حمایت میکند.
با این حال، از روز گذشته دهها خبرنگار و خبرگزاری و سایت، توییت این اکانت به نام فلسطین که متعلق به یک دونده فلسطینی است را به اسم حمایت فلسطین از کشورهای عربی در جامجهانی و حمایت نکردن از ایران منتشر و بر مبنای آن تحلیل و نظریه های مختلف صادر کردند.
در میان واکنش ها اما توئیت یک نماینده مجلس و یاداشت نماینده رشت در اینستاگرام، واکنش های بسیاری به دنبال داشت. مصطفی کواکبیان، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حساب توییتر خود به اشتباه به حمایت فدراسیون فوتبال فلسطین از مراکش واکنش نشان داد و نوشت: هرچند فدراسیون فوتبال فلسطین به نادرستی از مراکش و عربستان و مصر حمایت کرد، خداوند بزرگ سرنوشت مسابقات را به گونه ای دیگر رقم زد.
پس از کواکبیان، نماینده رشت بود که بی توجه به موضوع اصلی، واکنش تندی نسبت به فلسطین از خود نشان داد و فلسطینی ها را به نامردی و حمایت از مراکشی ها متهم کرد.
ناگفته نماند که اقدام این دو نماینده مجلس، با واکنش های زیادی از سوی جریان های سیاسی راست و چپ و بسیاری از منتقدان مجلس روبه رو شد. بسیاری از سیاستمداران بر این باور بودند، واکنش هایی از این دست ـ که از سوی مقامات صادر می شود ـ می تواند باعث تیرگی روابط بین دو کشور شود.
به نظر می رسد، در موارد اینچنینی، نیازی به اظهارنظرهای احساسی از سوی مسئولان و نمایندگان نیست و اگر هم نماینده ای قصد دارد درباره برخی مسائل که در جامعه با واکنش همراه شده است، نظری بدهد ـ با توجه به اینکه به منابع غنی اطلاعاتی دسترسی دارد ـ باید پیش از هر گونه اقدامی نسبت به درستی و نادرستی موضوع، اطلاعات لازم به دست بیاورد.
در شرایطی که نمایندگان مردم می توانستند، با اطلاعات صحیح به دست آمده در این خصوص روشنگری کنند، خود عاملی بر ایجاد تفرقه شدند؛ البته در اینکه نمایندگان مردم سهوی چنین کاری کرده اند، شکی نیست، ولی سکوت این دو نماینده بعد از روشنگری محمد قاضى، دونده فلسطينى ابهام برانگیز است؛ انتظار بر این بود که نمایندگان گفته های خود را اصلاح کنند.
جالب اینکه فردی مثل مصطفی کواکبیان به جای اینکه به خاطر احساساتی شدن و اشتباه فاحشش عذر خواهی کند، توپ را در زمین رسانه ها می اندازد و تصور می کند که با زیرکی از مهلکه گریخته است!اصولا فضای رسانه ای عصر مدرن،قربانگاه مقاماتی است که بیش از تعقل و تفکر به هیجانات و احساسات زودگذر خود بها می دهند.