بنرهای کنسرت کیوان ساکت را در آبادان پایین کشیدند

    کد خبر :22714

کیوان ساکت و گروهش در حالی جمعه این هفته (۵ خرداد) قرار است در آبادان کنسرتی را برگزار کنند که باز هم جریانی‌های تندرو بنرهای این کنسرت را پایین کشیدند تا همچنان با اعمال غیرقانونی‌شان مسبب اصلی فضای ملتهب موسیقی در ایران باشند.

کیوان ساکت در گفتگو با خبرنگار ایلنا، ضمن بیان این مطلب گفت: من روز جمعه (۵ خرداد) در آبادان کنسرت دارم و متاسفانه عده‌ معدودی از آدم‌های متعصب اقدام به پاره کردن و پایین کشیدن بنرهای کنسرت من در سطح شهر کرده‌اند. کنسرت ما در دو بخش تدارک دیده شده که در بخش اول با همراهی سه‌تار و پیانو خواهد بود و در بخش دوم نیز دونوازی تار و تنبک و سپس دوباره دونوازی تار و پیانو داریم.

این آهنگساز و نوازنده تار در ادامه افزود: پاره کردن بنرها در سطح شهر آبادان احتمالا ادامه همان جریان ضدفرهنگی است که در برخی از شهرهای خراسان نیز ما شاهدش بوده‌ایم. همچنین این احتمال را هم می‌دهیم که این اتفاق به دلیل این باشد که من به همراه اکثر قریب به اتفاق اهالی هنر و موسیقی در انتخابات اخیر از آقای روحانی حمایت کرده‌‌ایم.

54

وی همچنین عنوان کرد: هیچ تعریفی جز اقدام یک جریان ضدفرهنگ و هنری نمی‌توان برای این کار ارائه کرد. من واقعا نمی‌دانم چطور می‌شود افرادی اینگونه رفتارهای غیرفرهنگی و غیرمدنی داشته باشند. راه‌های مدنی بسیاری برای اعتراض به یک اتفاق وجود دارد ولی کسی که به پایین کشیدن بنرها روی می‌آورد، جز اینکه نشان بدهد که واقعا عقب‌تر از بقیه مردم قرار دارد چیز دیگری نیست. من متاسفم که برخی‌ها با رفتارهایشان مردم را به سمت موسیقی ناهنجار و بی‌شناسنامه ترغیب می‌کنند و آن وقت با موسیقی ریشه‌دار ایرانی چنین برخوردی صورت می‌دهند.

وی همچنین عنوان کرد: من بیش از یک دهه قبل در آبادان کنسرت داده بودم و در آن زمان به هیچ عنوان شاهد چنین اتفاقات تلخی نبوده‌ام. من به‌طور جدی  خواستار رسیدگی مسئولان به چنین اتفاقاتی هستم که فضای جامعه را ملتهب و نا‌امن جلو می‌دهند. به نظرم آنچه در آبادان شاهدش شدیم ادامه اتفاقاتی است که طی سال‌های اخیر در خراسان روی داده و همه از آن باخبر هستیم.

کیوان ساکت که مشهد زادگاه اوست درباره آخرین اجرایش در این شهر گفت: سال‌ها قبل من در جمع کوچکی در دبیرستانی که خارج از حوزه مشهد قرار داشت کنسرت گذاشتم. در آن کنسرت، حدود ۲۰۰ نفر در سالن جای می‌گرفتند. ما از آقای روحانی در حوزه هنر و موسیقی قطعات توقعاتی برای رفع چنین مشکلاتی داریم. آقای روحانی در اولین نطق‌شان پس از پیروزی در انتخابات گفت “این اتفاقات باعث شد تا همه را با موسیقی آشتی دهند؛ منتهی عده‌ای با موسیقی بسیار سطح پایینی آشتی کردند. متاسفانه کسانی که با کنسرت‌های موسیقی انسان‌ساز ایرانی مخالفت می‌کردند به سمت موسیقی‌هایی رفتند که از سوی هیچ انسان فکور و موجهی قابل قبول و پذیرش نیست.

آهنگساز افزود: امیدوارم در دولت دوازدهم و همچنین با کمک شورای جدید شهر مشهد که همگی از اصلاح‌طلبان هستند این مشکل فرهنگی مشهد برطرف شود. امیدواریم در آینده‌ای نه چندان دور در مشهد نیز دموکراسی را شاهد باشیم که در آن حقوق دیگران را مورد سوءاستفاده قرار ندهند. امیدوارم به قول آقای روحانی دیگر از امام رضا (ع) برای پیشبرد مقاصد خودشان خرج نکنند.

وی همچنین عنوان کرد: آقای روحانی چهار سال قبل در شرایطی دولت را تحویل گرفت که مملکت ورشکسته بود و بسیاری از مدیران نیز در عرصه خارجی مشکلات بسیاری به وجود آورده بودند. هر چند که می‌بایست آقای روحانی از همان زمان وارد مقوله فرهنگ می‌شد اما شاید انتظارها چندان بالا نبود. ولی امروز که مملکت به ثباتی رسیده و قاطبه هنرمندان حمایت خودشان را از دولت آقای روحانی اعلام کرده‌اند همه در زمینه فرهنگ و هنر انتظارات بسیاری داریم. من نیز به عنوان نماینده‌ای از جامعه هنر توقع دارم دولت ایشان واقعا به‌طور جدی در مقوله فرهنگ ورود پیدا کند.

این نوازنده تار عنوان کرد: آنچه که ایرانی‌ها را به عنوان یک ملت نگاه می‌دارد چیزی نیست جز هنر و زبان و شعر و موسیقی این مملکت. به همین دلیل انتظار داریم آقای روحانی بسیار جدی همانند سخنرانی‌هایشان که در آنها بسیار محکم حقایق را بیان کردند در مورد هنر نیز اینگونه باشند. من انتظار دارم به هنرمندان و هنر واقعی احترام بیشتری گذاشته شود و دیگر کنسرتی در هیچ جای ایران لغو نشود و هیچ بنری از هنرمندان را پایین نکشند.

ساکت در ادامه گفت: ما انتظار داریم در همه شهرهای ایران سالن‌هایی در خور شان مردم عزیز کشورمان ساخته شود تا ما مجبور نباشیم مانند خرم‌آباد در سالن‌های ورزشی برایشان کنسرت برگزار کنیم. انتظار داریم دولت آقای روحانی همچون همه دولت‌های کشورهای پیشرفته که حامی هنر هستند راه‌اندازی ارکسترهای مختلف را در سراسر کشور حمایت کنند تا جوان‌های با استعدادمان مجبور نباشند برای فعالیت حتما به تهران مهاجرت کنند.

افزود: ما انتظار داریم هر شهرستانی برای خودش یک مرکز فرهنگی شود. انتظار داریم در برگزاری و تولید موسیقی‌های مناسبتی که هزینه‌های هنگفتی را صرف آن می‌کنند و بازدهی بی‌کیفیتی به مردم ارائه می‌شود تجدیدنظر کنند و این بودجه‌ها را صرف بارور کردن فرهنگ و هنر کشور کنند. ما انتظار داریم هنرمندانی که به عنوان سفیران فرهنگ ایران به کشورهای دیگر اعزام می‌شوند با آنچه در دوره آقای احمدی‌نژاد اتفاق افتاد متفاوت باشد. ما انتظار داریم دولت آقای روحانی برای هنر و هنرمندان‌ایران هزینه کند.

این آهنگساز همچنین عنوان کرد: من به عنوان یک شهروند انتظار دارم مسائلی مانند همین پایین کشیدن بنرها به‌طور جدی پیگیری شود. انتظار دارم دولت آقای روحانی شرایطی را فراهم کند تا صداوسیما به عنوان مجموعه‌ای که هرگز حق و حقوق مادی و معنوی پخش آثار اهالی موسیقی را پرداخت نکرده و نمی‌کند به رفتارش پایان دهد و حق و حقوق هنرمندان را در تمامی رشته‌ها پرداخت کند.

کیوان ساکت در بخش پایانی سخنانش به برخورد عجیب اداره ارشاد اصفهان اشاره کرد و گفت: من به همراه گروهم و با خوانندگی وحید تاج ۸ و ۹ تیر در کاشان کنسرت داریم؛ خوشبختانه مردم کاشان هم استقبال خوبی کرده‌اند منتهی اداره ارشاد اصفهان در اقدامی عجیب از بنده نمونه کار خواسته است. یعنی اینکه از من خواسته‌اند نمونه کار به آنها ارائه بدهم تا ببینند در این حد هستم که کنسرت برگزار کنم یا نه؛ و این باعث شگفتی ما شده است. در تهران که قلب موسیقی این روزهای ایران محسوب می‌شود هرگز از موزیسین‌های با سابقه و پیشکسوت نمونه کار نمی‌خواهند و این رفتار از اداره ارشاد اصفهان بسیار تعجب برانگیز است.

 

آهنگ “غم و شادی” یکی از قطعات آلبوم “شبی با خورشید” است که کیوان ساکت آهنگسازی آن را برعهده داشته و همچنین در نوازندگی تار این آلبوم نیز لحن خاص نوازندگی‌اش را در کل اثر به نمایش گذاشته است.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید