خودرویی که نیروی آن توسط سوخت هستهای تامین میشود
شرکت کادیلاک ۷ سال پیش طرح ساخت خودرو مفهومی را ارائه داد که نیروی آن را سوخت هستهای تامین میکرد.
خودروسازان طی چندین سال گذشته ایدههای متفاوت خود را در غالب خودروهای مفهومی در نمایشگاهها و رویدادهای خودرویی به نمایش گذاشتند، اما یکی از عجیبترین آنها طرحی بود که شرکت کادیلاک در سال ۲۰۰۹ میلادی ارائه داد. یک خودرو مفهومی به نام “WTF” که سوخت آن به وسیله یک عنصر رادیواکتیو با تشعشعات پایین یعنی “توریوم” تامین میشد. این خودرو قادر بود تا ۱۰۰ سال بدون نیاز به هر گونه سوختگیری راه برود.
این عنصر با عدد اتمی ۹۰، یکی از متراکمترین عناصر جدول مندلیف است که در صنعت هواپیماسازی برای افزایش مقاومت آنها به کار میرود و قادر به تولید گرمای بسیار زیادی است. بنا بود تا تنها ۸ گرم از این عنصر در این خودرو برای تولید انرژی استفاده شود.
انرژی ناشی از واکنشهای هستهای توریوم باتری این خودرو را شارژ میکرد و به این ترتیب راننده برای ۱۰۰ سال یا در واقع تا آخر عمر خود نیاز به هیچ گونه سوخت گیری نداشت.
طراحان خودرو بخش مربوط به راکتور هستهای این خودرو را به دلایل ایمنی، در قسمت عقب طراحی کرده بودند. این در حالی بود که طراحان از پاسخ به هر سوالی مربوط و تصادف این خودرو و خطرات ناشی از آن سر باز زده بودند.
اگر این پروژه به درستی و بدون ایراد اجرا میشد و صنعت خودروسازی به سوی پیشرانههای رادیواکتیو پیش میرفت، شاید میلیونها و حتی میلیاردها بشکه نفت در سراسر جهان خرج مصارف دیگری میشد و آلودگی هوا کاهش بسیار چشمگیری میداشت.
هنور هم مشخص نیست که آیا این پروژه در حد یک جک بود ی این که سازندگان قصد ساخت این خودرو را داشتند و به دلایل مشخصی این پروژه مختومه اعلام شد.