6 اشتباه رایج داوطلبان کنکور 1402 در انتخاب رشته؛ قبولی در بهترین دانشگاه با الف مشاور
بهتر است بدانید، با افزایش داوطلبان کنکور و رقابتی که بین آنها شکل گرفته است، قبولی در دانشگاههای دولتی و تاپ کشور، تا حدی دشوار به نظر میرسد؛ کلید موفقیت در این رقابت نفس گیر، آگاهی از مسیر درست است؛ این مسیر فقط به برنامه ریزی برای کنکور و عمل کردن به آن ختم نمی شود، بلکه مهمترین بخش این مسیر، انتخاب رشته درست برای کنکور است؛ برای داشتن یک انتخاب رشته درست و برنده شدن در رقابت کنکور، شما نیاز به یک راهنما و مشاور حرفه ای دارید تا شما را به سمت مسیر درست راهنمایی و هدایت کند.
اگر شما یکی از داوطلبان کنکور هستید و از اهمیت انتخاب رشته آگاهی کافی ندارید، با ما همراه باشید؛ در این مقاله قصد داریم اشتباهات رایج داوطلبان کنکور در انتخاب رشته را برای شما شرح دهیم و شما را از اهمیت انتخاب رشته درست و دانشگاههای تاپ آگاه سازیم.
چرا قبولی در دانشگاههای دولتی اهمیت دارد؟
داشتن انتخاب رشته درست و قبولی در دانشگاههای معتبر و با سابقه، به کمک یک مشاور انتخاب رشته با تجربه، همیشه برای دانش آموزان دارای اهمیت بوده است؛ اما توجه داشته باشید، معیار شما برای داشتن آینده درخشان و موفق باید ” تلاش و نظم” باشد؛ اگر بهترین دانشگاه کشور قبول شوید، اما تلاش بیشتری از خود نشان ندهید، موفق نخواهید شد؛ اما به طور کلی دانشگاههای دولتی و معتبر تا حدودی در موفقیت شما نقش دارند.
در ادامه مواردی از اهمیت تحصیل در دانشگاه دولتی را برای شما شرح می دهیم:
1.اساتید برجسته: وجود اساتید با سواد و برجسته در دانشگاههای دولتی، باعث می شود دانشجویان با سوادتر و کاربلدتری وارد جامعه و بازار کار شوند.
2.تجهیزات پیشرفته: معمولا دانشگاههای کوچک و ناشناخته به دلیل بودجه محدودی که دارند، ممکن است برخی از امکانات و تجهیزات مورد نیاز دانشجویان را نداشته باشند؛ اما در دانشگاههای دولتی چنین مشکلی وجود ندارد و همه چیز در دسترس دانشجویان قرار دارد.
3.برنامه و کارگاههای آموزشی: معمولا زمانی یک کارگاه آموزشی برگزار خواهد شد که تعداد زیادی داوطلب برای شرکت در آن وجود داشته باشد؛ معمولا در دانشگاههای غیر دولتی و ناشناخته، فضای بین دانشجویان فضای رقابتی و رشد نیست، بنابراین کارگاههای کمی در آن دانشگاهها برگزار می شود؛ اما در دانشگاههای معتبر و شناخته شده، چنین مشکلی وجود ندارد و 80 درصد دانشجویان اهل رشد و یادگیری هستند.
4.فرصت های شغلی: شما چه در دانشگاه معتبر و چه در دانشگاههای ناشناخته و غیر دولتی مشغول به تحصیل شوید، فرصتهای شغلی زیادی در مسیر شما قرار خواهد گرفت؛ اما به دلیل اینکه دانشگاههای معتبر برای همگان شناخته شده است، معمولا برای دانشجویان دانشگاههای دولتی، فرصتهای شغلی بیشتر و بهتری فراهم می شود.
اهمیت انتخاب رشته در کنکور 1402
یکی از مهم ترین مراحل کنکور، انتخاب رشته کنکور است که معمولا 60 درصد داوطلبین، اهمیت آن را نادیده می گیرند و بدون دریافت مشاوره و راهنمایی، با آگاهی بسیار محدود به انتخاب رشته می پردازند.
بهتر است بدانید، برخی از دانش آموزان، رتبه آنها مطلوب است و با انتخاب رشته درست، می توانند در دانشگاه دولتی مشغول به تحصیل شوند، به دلیل اشتباهاتی که در انتخاب و اولویت بندی رشتهها انجام می دهند، نمی توانند در دانشگاه خوبی قبول شوند.
رمز موفقیت دانش آموزانی که در دانشگاههای خوب قبول می شوند، انتخاب رشته درست است؛ اگر برای آن سردرگم هستید و اطلاعات کافی در زمینه شرایط پذیرش دانشگاهها ندارید، آکادمی مشاوره کنکور الف مشاور، یکی از برجسته ترین موسسات کنکوری است که به خوبی می تواند شما را در این زمینه یاری دهد؛ برای دریافت مشاوره انتخاب رشته کنکور به وب سایت الف مشاور مراجعه کنید.
اشتباهات رایج داوطلبان کنکور در انتخاب رشته
معمولا 80 درصد دانشجویانی که بدون دریافت مشورت و راهنمایی به انتخاب رشته می پردازند، اشتباهات جبران ناپذیری انجام می دهند؛ در ادامه رایج ترین آنها را برای شما شرح می دهیم:
1.تصمیم گیری بر اساس نظر دیگران و فشار خانوادگی بدون در نظر گرفتن علاقه و توانایی شخصی
2.انتخاب رشته بر اساس رشته های پر درآمد و محبوبی که برای تایپ شخصیتی فرد مناسب نیست
3.انتخاب رشته بر اساس تصورات غلط و نادرست درباره آینده شغلی و بازار کار
4.عدم اطلاعات کافی درباره رشتههای مختلف و شرایط و نیازهای هر رشته در بازار کار
5.انتخاب رشته بر اساس تاثیر دوستان و همرشتهایها بدون توجه به تواناییها و علاقههای شخصی
6.انتخاب رشته بر اساس دیدگاههای نادرست درباره شغل و زندگی، به عنوان مثال فکر کردن به شغل پزشک به عنوان تنها شغل پر درآمد و موفقیت
آیا می توانیم بدون دریافت مشاوره، انتخاب رشته کنیم؟
بهتر است بدانید، به 3 صورت، موفقیت در انتخاب رشته بدون کمک گرفتن از مشاور امکان پذیر است:
1.نسبت به تیپ شخصیتی، استعدادها و علایق خود شناخت کامل داشته باشید
2.اطلاعات کاملی درباره شرایط هر یک از دانشگاهها، قوانین و ظرفیت آنها داشته باشید
3.درباره تمامی رشتهها اطلاعات کاملی داشته باشید
در صورتی که در هر یک از موارد فوق، احساس ضعف میکنید، پیشنهاد میکنیم ریسک نکنید و از این مرحله به سادگی نگذرید؛ دریافت مشاوره کنکور به شما کمک میکند تا در آینده احساس پشیمانی از قدم برداشتن در مسیر نادرست، نداشته باشید.
اگر در انتخاب مشاور سردرگم هستید، به سایت الف مشاور به آدرس www.alefmoshaver.com مراجعه کنید. مشاوران حرفه ای الف مشاور، به دلیل شناخت کاملی که بر تمامی رشتهها و دانشگاهها دارند، با ارزیابی و تحلیل شخصیت شما، می توانند بهترین گزینه را به شما نشان دهند.
نکات مهمی که باید در انتخاب رشته در نظر داشته باشید
معمولا مشاوران در هنگام راهنمایی برای انتخاب رشته کنکور، مواردی را در نظر میگیرند تا مناسب ترین مسیر را به شما نشان دهند؛ حال اگر قصد دارید به تنهایی و بدون در یافت مشاوره به انتخاب رشته بپردازید؛ بهتر است به موارد زیر توجه داشته باشید:
♦ تایپ شخصیتی خود را بشناسید و با توجه به علاقه و استعداد خود، انتخاب رشته کنید
♦ آیا رشته انتخابی شما در مقاطع بالاتر وجود دارد یا خیر
♦ بازار کار و موقعیت شغلی رشته انتخابی را بررسی کنید
♦ فامیل، دوست، آشنا مشاور متخصص نیستند، بنابراین به نظرات آنها توجه نکنید
♦ تسهیلات رفاهی دانشگاه را بررسی کنید
♦ درباره شهریههای هر یک از دانشگاهها اطلاعات کسب کنید
♦ ظرفیت هر یک از دانشگاهها را بررسی کنید
♦ برخی از دانشگاهها پذیرش افراد دارای سهمیه را اولویت قرار می دهند، در صورتی که دارای سهمیه هستید، آن دانشگاهها را بشناسید
در نهایت؛ بهتر است بدانید، برنامه ریزی و درس خواندن برای کنکور به تنهایی باعث قبولی شما در بهترین دانشگاهها نمیشود؛ انتخاب رشته امر بسیار مهمی است که نیاز به دقت و اطلاعات کافی در زمینه دانشگاهها، رشتهها و خودشناسی دارد؛ بنابراین به شما پیشنهاد میکنیم، حتما در این زمینه با مشاور مشورت کنید.
آکادمی مشاوره کنکور الف مشاور نیز همراه و پشتیبان شما است و با ارائه مشاوره تحصیلی رایگان، می تواند به خوبی شما را در این زمینه یاری دهد؛ برای کسب اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
در این مقاله شما را از اهمیت انتخاب رشته و قبولی در دانشگاههای معتبر آگاه کردیم و رایج ترین اشتباهات دانش آموزان در انتخاب رشته را برای شما شرح دادیم؛ از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید، صمیمانه سپاسگزاریم.