کتاب پهلوان دلها در نیشابور رونمایی شد
کتاب پهلوان دلها، بازخوانی خاطرات پهلوان یعقوبعلی شورورزی چهارشنبه شب طی مراسمی با حضور میهمانان این برنامه از طریق فضای مجازی در دانشگاه نیشابور رونمایی شد.
رییس فدراسیون ورزشهای زورخانهای و کشتی پهلوانی در این مراسم گفت: انتشار این کتاب حرکت بزرگ در راستای ترویج فرهنگ پهلوانی و نکوداشت یاد و خاطره پهلوان شورورزی است که امیدواریم تداوم داشته باشد.
مجتبی جوهری که از طریق فضای مجازی در این مراسم حضور یافت افزود: اخلاق و مرام پهلوان شورورزی باعث شد نام وی در تاریخ و در قلب مردم ثبت شده و هیچگاه فراموش نشود.
کارشناس و مجری پیشکسوت کشتی که از طریق فضای مجازی در این مراسم شرکت داشت نیز گفت: پهلوان شورورزی در المپیک رم در کنار پهلوان تختی عضو تیم ملی بود و همواره در خاطراتش از مرام و منش پهلوانی ایشان تعریف میکرد.
هادی عامل افزود: طی برنامهها و مسابقات مختلف مصاحبه های بسیار با پهلوان شورورزی داشتم و همیشه ادب و مهربانی وی برای ما الگو بود.
وی ادامه داد: در مسابقات المپیک رم پهلوان شورورزی پس از مبارزه با ۲ قهرمان جهان و المپیک به مقام پنجم دست یافت ولی پس از مراجعت به کشور با استقبال پرشور مردم مواجه شد که نشان میدهد مردم قدر پهلوانانشان را میدانند.
نوه پهلوان شورورزی و دارنده بازوبند پهلوانی نیز در این مراسم گفت: یکی از بزرگترین دغدغههای ما در طی این سالها جمعآوری خاطرات پهلوان شورورزی بود.
دکتر امین رشید لمیر افزود: نباید تنها به گرامیداشت بزرگان، هنرمندان و پهلوانان به صورت کلامی اکتفا کنیم و امیدواریم در آینده نزدیک برای گرامیداشت یاد و خاطره پهلوان شورورزی شاهد برگزاری مسابقات جهانی کشتی پهلوانی در نیشابور باشیم.
وی ادامه داد: با آنکه پهلوان شورورزی موفق به کسب ۱۸ مدال طلای کشوری به صورت پیاپی شد ولی هیچگاه ذرهای غرور در رفتار ایشان نبود و برای ما یک الگوی اخلاق کامل بود.
پهلوان یعقوبعلی شورورزی در سال ۱۳۰۲ هجری قمری در روستای شورورز از توابع شهرستان نیشابور چشم به جهان گشود.
وی در سال ۱۳۳۳ عضو ثابت تیم ملی کشور شد و در سال ۱۳۴۰ موفق به اخذ بازوبند پهلوانی و نیز صاحب زنگ و ضرب در همه زورخانههای کشور شد.
به گزارش ایرنا، پهلوان شورورزی در سالهای فعالیت خود در عرصه کشتی ۱۶ سال در رشته آزاد و فرنگی به طور پیاپی مقامهای کشوری را از آن خود کرد و در حالی از میادین مسابقات خداحافظی کرد که هیچ حریفی پشتش را با خاک و تشک آشنا نکرد.
وی در سال ۱۳۷۶ بازوبند پهلوانی، کاپ اخلاق و مدالهایش را به مردم نیشابور اهدا کرد که هماکنون در موزه تاریخی نیشابور نگهداری میشود.
این پهلوان در ۱۶ مهر ۱۳۷۸ دیده از جهان فرو بست.
مرکز شهرستان ۴۰۰ هزار نفری نیشابور در ۱۲۷ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.