کتاب با طعم دست پخت بهترین سرآشپزهای دنیا

یکی از نکات جالب توجه نمایشگاه کتاب چین که جذابیت بسیاری ایجاد کرده است، برپایی سالن «خواندن تا زیستن» است، در بخش خوراکیها و نوشیدنیهای این سالن ۱۱ سرآشپز معروف از سرتاسر جهان آشپزی میکنند.
به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی پکن اول تا پنجم شهریور ماه در مرکز بینالمللی نمایشگاههای پکن با حضور ایران به عنوان مهمان ویژه برگزار میشود.
نمایشگاه کتاب پکن از سوی سازمان صداوسیما، مطبوعات و گروه صادرات و واردات کتاب چین برگزار میشود. سال ۲۰۱۵ کشور امارات متحده عربی به عنوان میهمان ویژه حضور یافت و پس از آن در سال ۲۰۱۶ کشورهای اروپای شرقی و مرکزی، شامل کشورهای: آلبانی-بلغارستان-کرواسی-جمهوری چک-مجارستان-لهستان-رومانی-اسلواکی- اسلوونی و سه کشور حوزه بالتیک (استونی-لتونی-لیتوانی) میهمان ویژه نمایشگاه پکن بودند. امسال نیز جمهوری اسلامی ایران به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه کتاب پکن خواهد یافت و در مقابل چین در سال ۲۰۱۹ به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران میشود.
اما نمایشگاه کتاب پکن چگونه نمایشگاهی است؟
این نمایشگاه سال گذشته در فضایی به وسعت ۷۸۶۰۰ متر با حضور شرکتکنندگانی از ۸۶ کشور و منطقه در جهان در ۲ هزار و ۴۷ غرفه برگزار شد، از این نمایشگاه بالغ بر ۳۰۰ هزار نفر بازدید کردهاند. همچنین ۱۳۰۰ خبرنگار این نمایشگاه را پوشش داده و ۵هزار و ۱۸ قرارداد نشر نیز به امضا رسیده است.
شرکتکنندگان در نمایشگاه کتاب چین معمولا ضمن حضور در این نمایشگاه با صنعت نشر چین آشنا شده و با ناشران و کتابفروشانی از کشورهای جهان دیدار میکنند. همچنین یک تور دروننمایشگاهی توسط کارشناسان BIBF (مرکز بینالمللی نمایشگاههای پکن) به صورت روزانه برگزار میشود که در جریان این تور بازدیدکنندگان از ناشران بزرگ چینی دیدن میکنند.
در نمایشگاه کتاب چین معمولاً ناشران چینی، ناشران بین المللی، شرکتهای واردکننده، چاپخانه ها، توزیعکنندگان ،خرده فروشان آنلاین، شرکتهای نشر دیجیتال، موسسات آموزشی، آژانس های ادبی، و تولیدکنندگان لوازم التحریر حضور دارند، در این نمایشگاه قراردهای ملاقاتی میان ویراستاران، خریداران و فروشندگان حقوق نشر، نویسندگان، کتابخانه داران ، مترجمان، کتابفروشان، رسانه ها و مطبوعات، خدمات دهندگان و مبلغان کتابخوانی تنظیم و انجام میشود.
نمایشگاه کتاب چین از سال ۱۹۸۶ تاکنون راه درازی را پیموده است. این نمایشگاه اکنون به یکی از بهترین مکانها برای تبادل حق نشر در جهان تبدیل شده است. در سال ۲۰۱۶ به بیش از سی غرفه بین المللی که از ۱۹۸۶ در این نمایشگاه فعالیت داشتهاند، جوایزی اعطا شد.
مرکز بینالمللی نمایشگاههای پکن علاوه بر خرید کلیه کتابهایی که ناشران مایل به برگرداندن آنها نیستند، یک سرویس چاپ برحسب تقاضا( POD) نیز ارائه میدهد. غرفهداران میتوانند کتابها و مواد تبلیغاتی را که قصد به نمایش گذاشتن آن ها را دارند، از طریق جدیدترین مرکز تولید BIBF مستقر در در محل نمایشگاه چاپ کنند.
یکی از نکات جالب توجه نمایشگاه کتاب چین که جذابیت بسیاری ایجاد کرده است، برپایی سالن «خواندن تا زیستن» است، نمایشگاه کتاب پکن در سال ۲۰۱۶ یک سالن جدید با نام «خواندن تا زیستن» برپا کرد، با این مفهوم که «بخوان و آن را زندگی کن.» این سالن نمایشگاه به بازدیدکنندگان تجربهای تعاملی با کتاب های مرتبط به سبک زندگی و ناشران آنها ارائه میدهد. سالن «خواندن تا زیستن» با مساحت ۱۲۶۰۰ مترمربع از چهار بخش اصلی تشکیل شده است: خوراکیها و نوشیدنیها، کیفیت زندگی، فرزندداری و زندگی در پکن. در مجموع ۸۰ غرفه در سالن »خواندن و زیستن» برپا میشود.
در بخش خوراکیها و نوشیدنیها، ۱۱ سرآشپز معروف از سرتاسر جهان حضور داشتند، این آشپزخانه در طول مدت نمایشگاه، بیوقفه مشغول پخت و پز بود. سرآشپزها نه تنها بهترین دست پخت های خود و کتاب های نوشیدنی را معرفی کردند، بلکه فرهنگ خوراکی خود را نیز با مخاطبان به اشتراک گذاشتند.
رکوردهای جهانی گینس بخش دیگری از این سالن بود که در آن تجربه بسیار موفق شکستن رکوردها را نمایشگاه کتاب چین به صورت زنده برگزار شد.