کانادا با “سرزمین ارواح” به اسکار می‌رود

    کد خبر :111910

فیلم را فرانسوا ژیرار کارگردان کانادایی/فرانسوی که بیش از همه با فیلم “ویولن قرمز” شهرت دارد، کارگردانی کرده است.

درام تاریخی و بلندپروازانه “هوشلاگا: سرزمین ارواح” (Hochelaga, Land of Souls) به کارگردانی فرانسوا ژیرار به نمایندگی از کانادا برای رقابت در بخش فیلم خارجی‌زبان نودمین دوره جوایز اسکار به آکادمی علوم و هنرهای سینمایی معرفی شد.

این فیلم تاریخ 750 ساله مونترال را به تصویر می‌کشد. داستان درباره یک باستان‌شناس موهاک است که با کشف آثار هنری تاریخی در حفره‌ای داخل ورزشگاه که از گذشته بومی‌ها، کاشفان و شورش 1837 پرده برمی‌دارد، برای تحقیق فرا خوانده می‌شود. “هوشلاگا: سرزمین ارواح” را فرانسوا ژیرار کارگردان کانادایی/فرانسوی نوشته و کارگردانی کرده است.

او بیش از همه با “ویولن قرمز”، یک تولید بین‌المللی که در 1999 برنده اسکار بهترین موسیقی شد، همین طور فیلم‌های “سی و دو فیلم درباره گلن گلد” و “گروه کر پسران” با بازی داستین هافمن، شهرت دارد.

“هوشلاگا: سرزمین ارواح” به زبان فرانسوی، انگلیسی و زبان‌های بومی از جمله زبان موهاکی است.

کارول برابان مدیر اجرایی تله‌فیلم کانادا دوشنبه عصر این فیلم را به عنوان نماینده کانادا در جوایز اسکار 2018 معرفی کرد. کمیته تله‌فیلم کانادا متشکل از نمایندگانی از دولت و اهالی سینما در سراسر کشور “هوشلاگا: سرزمین ارواح” را انتخاب کردند.

این فیلم با بازی ژیل رنو، سامیان و تانایا بیتی اولین بار در دنیا ماه پیش در بخش گالا جشنواره فیلم تورنتو روی پرده رفت.

کانادا در هفت سال اخیر برای فیلم‌های “آتش‌افروزان” دنی ویلنو، “آقای لازار” فیلیپ فالاردو، “جادوگر جنگ” کیم نگوین و “در تاریکی” آگنیشکا هولاند، چهار بار در بخش فیلم خارجی‌زبان نامزد اسکار بوده و در مجموع سه بار دیگر نیز بخت دریافت جایزه را داشته است. درام مستقل “تهاجم بربرها” (2003) به کارگردانی دنی ارکان تنها فیلم کانادایی است که برنده اسکار فیلم خارجی‌زبان شده است. سال گذشته “فقط پایان دنیاست” به کارگردانی زاویه دولان از کانادا به فهرست کوتاه راه پیدا کرد، اما در نهایت نامزد نشد.

در روزهای گذشته کشورهای قزاقستان، کنیا، سنگاپور و اروگوئه نیز نمایندگان خود در اسکار امسال را به آکادمی معرفی کردند.

قزاقستان با “راه مادر” (Road to Mother) به کارگردانی آکان ساتایف در بخش فیلم خارجی‌زبان رقابت می‌کند. آلیا نظربایف دختر نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان تهیه‌کننده این فیلم است.

“راه مادر” داستان چند نسل از یک خانواده قزاق را از دهه 1930 تا زمان حال به تصویر می‌کشد و در این مسیر به مهم‌ترین رویدادهای تاریخ قراقستان از دوران جنگ تا جدایی و اراده برای متحد ماندن می‌پردازد.

قزاقستان از زمان استقلال از اتحاد جماهیر شوروی در 1991 تاکنون 12 فیلم به آکادمی معرفی کرده است. در 2007 فیلم “مغول” به کارگردانی سرگئی بودروف از این کشور نامزد بخش فیلم خارجی‌زبان شد.

“کاتی کاتی” (Kati Kati) به کارگردانی امبیتی ماسیا به نمایندگی از کنیا در اسکار حضور دارد. این فیلم سال گذشته در بخش دیسکاوری جشنواره تورنتو به نمایش درآمد و جایزه فیپرشی را برد. “کاتی کاتی” داستان زنی جوان است که از زندگی یا مرگ خود چیزی به یاد نمی‌آورد و توسط یک روح به زندگی پس از مرگ راه می‌یابد. “کاتی کاتی” دومین فیلمی است که از کنیا در رقابت اسکار بخت خود را امتحان می‌کند.

“پاپ آی”

سنگاپور فیلم “پاپ آی” (Pop Aye) به کارگردانی کرستن تان را به نمایندگی از خود به آکادمی معرفی کرد. داستان این فیلم جاده‌ای در تایلند روی می‌دهد و درباره یک آرشیتکت است که می‌کوشد فیل خود را که از کودکی گم کرده بود، به زادگاهش در حومه شهر برگرداند. “پاپ آی” سال گذشته در جشنواره فیلم ساندنس برنده جایزه ویژه داوران بخش مسابقه فیلم‌های داستانی سینمای جهان شد. سنگاپور تا پیش از 10 بار در بخش فیلم خارجی‌زبان حضور داشته، اما هیچ‌وقت نامزد نشده است.

کمدی “یک داستان دیگر دنیا” (Another Story of the World) به کارگردانی گی‌یرمو کاسانووا نماینده اروگوئه در اسکار خواهد بود. داستان فیلم در شهری کوچک روی می‌دهد، جایی که یک سرهنگ عجیب و غریب و یک پستچی فضول کنترل همه چیز را در دست دارند. در این بین دو مرد می‌کوشند بازی را عوض کنند. در 2003 نیز فیلم “سفر به طرف دریا” به کارگردانی کاسانووا نماینده اروگوئه در اسکار بود.

اروگوئه از 2001 تا سال پیش 16 بار فیلم به آکادمی معرفی کرده است. این کشور در 1992 در شصت و پنجمین دوره جوایز اسکار با فیلم “جایی در دنیا” نامزد اسکار شد، اما چون به تشخیص آکادمی بیشتر عوامل فیلم اروگوئه‌ای نبودند، از رأی‌گیری نهایی خارج شد. این در حالی بود که تصمیم در مورد شایسته نبودن یک فیلم برای حضور در بخش خارجی‌زبان عموماً پیش از نامزد شدن یک فیلم اتخاذ می‌شود.

تاکنون 73 کشور نمایندگان خود را به اسکار معرفی کرده اند. سال گذشته 85 کشور نمایندگان خود را به اسکار فرستادند که یک رکورد بود و در نهایت جایزه اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان به “فروشنده” به کارگردانی اصغر فرهادی از ایران رسید.

آخرین مهلت معرفی فیلم‌های خارجی‌زبان به آکادمی دوم اکتبر 2017 (10 مهر) است. رأی‌گیری برای انتخاب نامزدهای اسکار فیلم خارجی‌زبان در دو مرحله انجام می‌شود. ابتدا 9 فیلم به فهرست کوتاه راه پیدا می‌کنند و در نهایت پنج فیلم به عنوان نامزدهای نهایی معرفی می‌شوند که اسامی آن‌ها 23 ژانویه 2018 (3 بهمن) همراه نامزدهای دیگر بخش‌های جوایز اسکار اعلام خواهد شد.

نودمین دوره جوایز اسکار یکشنبه چهارم مارس 2018 (بامداد دوشنبه 14 اسفند به وقت ایران) برگزار می‌شود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید