چه کسی رقیب ترامپ در انتخابات خواهد بود؟

    کد خبر :325136

ترامپ در انتخابات 2020 کار آسانی ندارد و در دو سال و نیم آینده باید بتواند به واقع خود را ثابت کند.
رئیس‌جمهوری آمریکا گفته است قصد دارد در انتخابات ۲۰۲۰ مجددا شرکت کند. ترامپ گفت: “همه از من می‌خواهند” و اینکه هیچ نامزد دموکراتی “نیست که بتواند” مرا شکست دهد. دونالد ترامپ، که به انگلیس سفر کرده بود درباره شرکت مجدد در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری گفت: خب کاملا قصد انجام این کار را دارم. به نظر می‌رسد همه از من این را می‌خواهند.
ترامپ تاکید کرد هیچ دموکراتی را نمی‌شناسد که بتواند او را شکست دهد. هیچکس نیست. همه آنها را می‌شناسم و هیچکس را نمی‌بینم.
به گزارش نامه نیوز، هر چند هنوز زود است بتوان در مورد انتخابات 2020 سخن گفت و ناظران بین المللی صحبت کردن از این موضوع را که آیا ترامپ رئیس جمهور موفقی بوده یا نه را زود می دانند و ارزیابی کارنامه او را مشمول زمان می دانند، اما ترامپ تلاش می کند فرار به جلو کند و از اکنون خود را رئیس جمهور امریکا تا 2024 بداند.
اما در محافل سیاسی و رسانه ای بارها این سوال پرسیده شده است که آیا ترامپ یک رئیس جمهور یک دوره ای است و سیستم و ساختار امریکا نیز در این 4 سال حضور ترامپ به اندازه کافی فرصت تنفس و بازسازی خود را داشته و آیا نباید شخص جدیدی با ویژگی های متعامل تر با نظام جهانی و خاصیت درون سیستمی آمریکا سر کار بیاید؟
ولی آیا همانطور که خود ترامپ می گوید، کسی برای رقابت با ترامپ وجود خواهد داشت؟ دموکراتها کسی برای ارائه دارند که بتواند با شخصی چون ترامپ وارد مبارزه شود. او که همه میراث رئیس جمهوری چون اوباما را به سخره گرفت و دستاوردهای داخلی و خارجی او را یکی پس از دیگری به نابودی کشاند، حالا چه کسی می تواند با او هماوردی کند.

ترامپ رقیب ترامپ

یکی از اساسی ترین موضوعاتی که می توان مطرح کرد است که ترامپ با خصوصیات رفتاری و ساختارشکنانه خود، در حال مبارزه با سیستم امریکایی است و در حقیقت او خود رقیب خود است. از این رو نیازی نیست شخص بسیار مطرح و جذابی وارد کارزار انتخاباتی شود. او با به زیر پا گذاشتن هر آنچه قبل از او شکل گرفته بود ، شان یک رئیس جمهور کشوری مانند ایالات متحده را پایین آورد و دیگر شانسی برای پیروزی در دور دوم ندارد.
اوو تیمش بجز اینکه با بحرانهایی چون موضوع ارتباط با روسیه و دخالت آن در پیروزی ترامپ روبرو هست، بلکه وعده های داده شده نیز به راستی تحقق نپذیرفته است و تنها شکل ظاهری آنچه گفته شده انجام شده است. او که شعار «اول امریکا» می داد، نه تنها نتوانست هیبت و بزرگی امریکای گذشته را به مانند آنچه می گفت بازگرداند و در مناطقی چون سوریه و عراق و افغانستان، نقش بیشتری بازی کند بلکه بیشتر از گذشته میدان را به نفع رقیب خود روسها واگذار کند و در جنگ تجاری با چینی ها نه تنها نتوانست جلوی توسعه و گسترش بیش از حد آنها را بگیرد بلکه با ایجاد نوعی روندها و تعرفه های جدید باعث انزوای امریکا نیز شده است. همان روند که در رابطه با گذشتن از توافقها بین المللی چون برجام باعث شد.

رقبای جذاب و پرطرفدار

اما بجز این موضوع، در بین دموکرات ها نیز نامهایی هست که می توانند رقیبی جدی برای ترامپ باشند و در صورت جدی شدن حضور آنها، رقیب دست و پا بسته ای نخواهند بود. هر چند رئیس جمهور وقت از شانس و ابزار بیشتری برای پیروزی برخوردار است اما از طرفی شدت گرفتن برخی بحرانهای داخلی و حتی لو رفتن مسائلی که با رفتار و شخصیت خود ترامپ مرتبط است می تواند به یکباره او را با مشکل اساسی روبرو کند. همچنین مطرح بودن افرادی چون، سندرز، میشل اوباما و جو بایدن برای انتخابات 2020 به عنوان کاندیداهای دموکراتها می تواند او را با شکست مواجه کند.
این در حالی است که شخص مجبوبی چون اوباما نشان داد که از صحنه سیاست کنار نرفته و تلاش می کند در انتخاباتهای مختلف به نفع دموکراتها تلاش کند. حضور و سخنرانی او در انتخابات 2020 به نفع همسرش با وجود شاخص های مثبتی که میشل اوباما دارد می تواند تجربه تلخ هیلاری کیلنتون به عنوان پیروزی یک رئیس جمهور زن را به فراموشی بسپارد.

میشل اوباما

میشل اوباما زاده ۱۹۶۴ در شیکاگو، وکیل، نویسنده آمریکایی است که به مدت هشت سال بانوی اول ایالات متحده آمریکا بود. او در سن ۲۸ سالگی با باراک اوباما ازدواج کرد و نخستین بانوی اول آمریکایی-آفریقایی در تاریخ ایالات متحده آمریکا می باشد. او دانش آموختهٔ دانشگاه پرینستون و دارای دکترای حقوق از دانشگاه هاروارد است.
بعد از برد “دونالد ترامپ” در انتخابات 2016، و اعتراضات خیابانی و همگانی مردم آمریکا به نتیجه انتخابات، مخالفان “ترامپ” در توئیتر با ارسال پیام و راه انداختن کمپین جدید، تمایل خود را برای کاندیدا شدن “میشل اوباما” در انتخابات دوره بعد ریاست جمهوری این کشورنشان دادند.

این تمایل و درخواست ها احتمالا نتیجه سخنرانی های استادانه “میشل” در جریان رقابت انتخاباتی است؛ او بارها در حمایت از کلینتون و علیه صحبت های ترامپ سخنرانی های قوی و تاثیر گذاری انجام داد. طبق نظرسنجی‌ها میزان محبوبیت مردمی میشل اوباما در طول هشت سال ریاست جمهوری شوهرش همواره از اوباما بالاتر بوده است و هوادارانش اکنون می‌خواهند که او نامزد ریاست جمهوری شود.

برنارد سندرز؛ کسی که به او خیانت شد

همچنین سندرز که موفقیتهای خوبی در انتخابات درون حزبی سال 2016 داشت می تواند او را رقیبی جدی برای کسب سبد آرایی کند که نقطه قوت ترامپ بود. ترامپ با سخنان پوپولیستی خود توانست آرای طبقه پایین امریکایی را کسب کند، ولی در نهایت آنچه این طبقه از او انتظار داشتند، تحقق نیافت. از این رو سندرز می تواند با گوشزد این مسئله، این طبقه را به سمت خود بکشاند.
برنارد «برنی» سندرز زادهٔ ۸ سپتامبر ۱۹۴۱ سناتور ایالت ورمانت در سنای ایالات متحده آمریکا است که برای نخستین‌بار در ۳ ژانویه ۲۰۰۷ به عضویت این مجلس درآمد. وی تا تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ در این مجلس خواهد بود. او یکی از نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا بود که در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۶ به نفع هیلاری کلینتون از رقابت‌ها کنار کشید.

کمپین انتخاباتی برنی سندرز از ۲۶ می ۲۰۱۵ آغاز شد، سندرز بر خلاف نامزدهای دیگر به جای حامیان مالی بزرگ از حمایت‌های کوچک طبقات متوسط و کارگر آمریکایی برای تأمین هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی بهره می‌برد.
پس از پیروزی دونالد ترامپ جمهوری‌خواه در انتخابات آمریکا بسیاری نتیجه را، منتسب به آنچه «خیانت حزب دموکرات به او» عنوان می شد می دانستند. چراکه نخبگان و اعضای ارشد حزب دموکرات جانب هیلاری کلینتون را گرفتند و این کار باعث دلسردشدن بخش عظیمی از جوانان و نخبگان دانشگاهی که بیشترشان طرفدار سندرز بودند شد و آن‌ها یا در انتخابات شرکت نکردند یا به سمت دونالد ترامپ رفتند. تقلب در حزب دموکرات برای پیروزی کلینتون به جای سندرز حتی باعث استعفای رییس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا شد.

جو بایدن معاونی در قامت رئیس جمهور

بایدن که یکی دیگر از افرادی است که به عنوان افراد مطرح به عنوان کاندیدای دموکراتها مطرح است وکیل و سیاست‌مدار آمریکایی از ویلمینگتن در ایالت دلاویر است. وی از سوی باراک اوباما نامزد حزب دموکرات در انتخابات ۲۰۰۸ ریاست جمهوری ایالات متحده، به عنوان معاون رئیس‌جمهور برگزیده شد.

وی در سال ۱۹۷۳ تا ۲۰۰۹ میلادی سناتور ایالت دلاویر در سنای ایالات متحده آمریکا بود.
بایدن از افراد تاثیرگذار در شکل گیری سیاست نرم در سیاست خارجی امریکا نسبت به ایران بود. بایدن از جمله سیاستمداران آمریکایی است که طی سال‌های گذشته بارها خواستار ازسرگیری روابط تهران – واشینگتن شده بود. همچنین او با تغییر رژیم ایران مخالف بوده است.

ترامپ در یک سال و نیم گذشته سعی کرد وعده های انتخاباتی خود را تحقق بخشد. اما مردم امریکا باید این وعده ها را به واقع درک کنند تا همچنان پشت او بمانند. هر چند برخی آمار نشان از کاهش بیکاری و افزایش ثروت و رونق اقتصادی دارد اما در بلند مدت او نمی تواند این روند را حفظ کند وبا مشکلات بسیاری مواجه خواهد بود.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید