پشت پرده فرش قرمز اصولگرایان برای سرلیستی رییسی در انتخابات مجلس

    کد خبر :209713

اصولگرایان ترجیح می‌دهند که با چهره‌های جدید وارد رقابت‌های ۱۴۰۰ شوند، پرویز فتاح از جمله چهره‌هایی است که می‌تواند جای افرادی قالیباف را در اردوگاه اصولگرایی بگیرد.
‌این طور که معلوم است اصولگرایان اصلا قصد ندارند یک انتخابات ریاست جمهوری دیگر را با مهره های سوخته و بازندگان سابق سپری کنند. به همین خاطر است که کار را از همین حالا شروع کرده و در اتاق های فکر خود به دنبال چهره های جدید می گردنند. چهره هایی همچون پرویز فتاح رییس کمیته امداد امام خمینی که چند سالی است به خوبی از پس این مسئولیت برآمده است.

چالش مهم با قالیباف و رییسی

قبل از هر تصمیمی اصولگرایان باید یک مساله دردسر ساز را حل کنند ؛ «قالیباف و رییسی مهیای نامزدی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری هستند ».
اگر این ماجرا برای تحلیلگران و رسانه های سیاسی در حد یک گمانه باشد که شاید قالیباف و رییسی قصد نامزدی داشته باشند اما اصولگرایان به خوبی خبر دارند که تحرکات اخیر سیاسی و رسانه ای ابراهیم رییسی چه معنایی دارد.
آنها همچنین این را هم خبر دارند که محمد باقر قالیباف چه برنامه ای برای ۱۴۰۰ دارد . نامزدی این دو شخصیت و یا حتی یکی از آنها امکان هر عملیات سیاسی برای پیروزی در ۱۴۰۰ را از آنها خواهد گرفت . اصولگرایان می دانند که ابراهیم رییسی اگر چه در این انتخابات نفر دوم شده اما این را هم می دانند که او چه ظرفیت یالایی برای رای آوری رقیب مقابلش ایجاد می کند . آنها البته از میزان مواجهه و مخالفت ها در میان طیف های مختلف اصولگرا با نامزدی محمد باقر قالیباف نیز آگاهند و این را می دانند که کاندیداتوری او به معنای تحریک افراد دیگر اصولگرا برای نامزدی موازی است.
تصمیم سازان پشت پرده فعلا و تا اینجای کار یک نسخه شفا بخش پیدا کرده اند ؛ «نامزدی ابراهیم رییسی در انتخابات مجلس» .
با این کار او را به شوق ریاست مجلس مشغول خواهند ساخت و از هزینه هایی که بر او در جریان انتخابات به صورت طبیعی تحمیل خواهد شد برای ۱۴۰۰ بهره خواهند برد.
می ماند محمد باقر قالیباف که همیشه یک راهی برای کنار گذاشتنش پیدا می شود.

رونمایی از پرویز فتاح

این اولین بار نیست که تصمیم گیرندگان و لابی کنندگان اصولگرا سراغ پرویز فتاح می روند. آنها در انتخابات ریاست جمهوری قبل نیز قصد داشتند از ظرفیت این مدیر عمل گرا بهرمند شوند اما خود فتاح رضایت نداد و با اصرار توانست آقایان را راضی کند که اسمش را از فهرست جمنا حذف کنند.
اصرار جناح اصولگرا برای استفاده از فتاح به خاطر ویژگی‌های است که او را از دیگر گزینه‌ها احتمالی این جریان متفاوت می کند. اولین و بارزترین ویژگی پرویز فتاح این است که ارتباط خوبی با برخی از نهادهای موثر حاکمیتی دارد. نهادهایی که حمایتشان از یک کاندیدا می‌تواند ضریب موفقیت او را به شکل قابل توجهی افزایش دهد. هرچه باشد فتاح سوابق خوب و مهمی در نهادهای مختلف دارد.

افزون بر این، فتاح از جمله کاندیداهای احتمالی ریاست جمهوری است که بدون هیچ مانع و مشکلی از فیلتر شورا نگهبان عبور می‌کند. درست است این مشکل اساسا برای اصولگرایان به اندازه اصلاح طلبان جدی نیست اما سابقه انتخابات قبلی نشان می‌دهد که بعضا نفرات اول فهرست اصولگرایان نیز با این مشکل مواجه می‌شوند ؛ عدم تایید صلاحیت علیرضا زاکانی در این مورد مثال زدنی است.


یکی دیگر از ویژگی‌هایی که اصولگرایان را ترغیب می‌کند سراغ فتاح بروند این است که نسبتا توانایی جذب تمام گروه‌های اصولگرا را دارد. حالا که احمدی نژاد و یارانش شمشیر را از رو بسته و راهی برای بازگشت به قدرت برای خود باقی نگذاشته اند باید به فکر استفاده از بدنه رای ای بود که برایشان باقی مانده. مناسب‌ترین فرد در ارودگاه اصولگرایی برای این کار پرویز فتاح است که سابقه وزارت نیرو در دولت نهم را دارد. شاید او تنها گزینه با گرایش سیاسی نزدیک به پایداری است که با راست‌های سنتی نیز زاویه ندارد.

سومین دلیلی که باعث می‌شود فتاح را کاندیدای جدی در انتخابات آتی به شمار آوریم این است که او می‌تواند جای قالیباف را برای اصولگرایان بگیرد. رئیس کمیته امداد ذاتا تکنوکرات است و به راحتی طیف عملگرای نزدیک به قالیباف را جذب خواهد کرد. به خصوص حالا که به نظر می رسد افشاگری‌های محمدعلی نجفی علیه شهردار سابق تهران، نسخه او را پیچیده باشد.


فقط همین نیست و بر اساس آنچه کارشناسان و فعالان سیاسی می گویند در سال ۱۴۰۰ باید منتظر یک رئیس جمهور پوپولیست باشیم. با توجه به شرایط و مشکلات کنونی چهره‌هایی همچون ضرغامی و فتاح قدرت مانور بیشتری دارند. حاصل جمع شعارهای پوپولیسیتی، جذب طیف های مختلف یک جریان و داشتن حمایت و نظر مثبت نهادهای مهم چیزی غیر از پیروزی نیست.

پایان کار «همیشه در صحنه ها» و «همیشه بازنده ها»

پشت پرده فرش قرمز اصولگرایان برای سرلیستی انتخابات مجلس/ یک نامزد جدید برای ریاست جمهوری در اتاق انتظار اصولگرایان نشسته است/ زمان رونمایی از پرویز فتاح فرا رسیده / کاندیدای چند وجهی وارد می شود
گمانه استفاده از ظرفیت فتاح در انتخابات ۱۴۰۰ جدی به نظر می‌رسد زیرا اصولگرایان خوب میدانند که گزینه های همچون محسن رضایی، محمد باقر قالیباف یا حتی سید ابراهیم رییسی کاری از پیش نخواهند برد. تجربه شکست های پیشین فعالان سیاسی اصولگرا را به اینجا رسانده که روی کاندیداهای همیشه در صحنه و همیشه بازنده سرمایه گذاری نکنند. آنها دیده اند که یک عبارت «گازانبر» چگونه کاندیدایشان را از میدان به در می‌کند و به همین خاطر دنبال امثال فتاح می‌گردند تا کمتر نقطه تاریک داشته باشد.

اصولگرایان حتی بنا ندارند که از کاندیدای دارای ۱۶ میلیون رای خود استفاده کنند زیرا بهتر از هرکسی می‌دانند که آن شانزده میلیون چطور و از میان کدام بیم‌و امیدها جمع شد. به همین خاطر است که تصمیم دارند تکلیف خود با این گزینه را در انتخابات ریاست جمهوری معلوم کنند. انتخاباتی که یا رئیسی را به مجلس فرستاده و مدعی کرسی ریاست می کند یا پوست خربزه‌ دیگری زیر پای او می‌شود و ماجرای کاندیداتوری‌اش را تمام می‌کند.

منبع:نامه نیوز

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید