ورزشگاههای محل رقابت المپیکیهای ایران در پاریس/ تصاویر
بازیهای المپیک پاریس از ۵ مرداد آغاز میشود. ایران با ۴۰ ورزشکار در این رویداد شرکت میکند و ملی پوشان در ۱۳ رشته به رقابت میپردازند.
سالنهایی که ورزشکاران ایران در المپیک پاریس به رقابت می پردازند، مشخص شده است. تعداد زیادی از این سالنها از قبل ساخته و اکنون برای المپیک بازسازی شدهاند و بخشی دیگر نیز مختص المپیک پاریس آماده شدهاند.
مرکز “Champ De Mars Arena” مهمترین سالن برای ایرانیها میتواند باشد چرا که رقابتهای کشتی آزاد و فرنگی در این مرکز برگزار می شود. کشتیگیران ایران نیز شانس کسب مدال برای کاروان ایران محسوب می شوند. مسابقات جودو هم در این سالن است.
در ادامه نگاهی داریم به سالن های بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس:
*استاد دو فرانس:
استاد دو فرانس بزرگترین استادیوم کشور است که پس از میزبانی از بزرگترین رویدادهای ورزشی این کشور تبدیل به استادیوم المپیک شده است. این استادیوم برای جام جهانی فوتبال ۱۹۹۸ ساخته شده و بعد از آن میزبان رویدادهای مختلف دوومیدانی، راگبی و فوتبال بوده است. رقابتهای دوومیدانی و راگبی المپیک در این استادیوم برگزار می شود.
*فرزانه فصیحی و حسن تفتیان در دوی ۱۰۰ متر مردان و زنان در این مکان به رقابت خواهند پرداخت.
*میدان Invalides:
رقابتهای تیراندازی با کمان در باغ بزرگی در مرکز پایتخت فرانسه برگزار میشود. این باغ در مقابل هتل باشکوه این شهر که در سال ۱۶۸۷ ساخته شده است قرار دارد.
ظرفیت این مکان ۸ هزار نفر است. در این مکان علاوه بر رقابتهای تیروکمان، بخشی از مسابقات رشته دوچرخه سواری جاده نیز برگزار میشود.
*مبینا فلاح در این مکان در ماده ریکرو به رقابت می پردازد.
*علی لبیب نیز در این مکان رکاب میزند.
*مرکز ورزشهای آبی
این مرکز تنها مرکز ورزشی دائمی است که برای المپیک ۲۰۲۴ ساخته شده است و در آن رقابت رشتههای شنا، شنای هنری، شیرجه و واترپلو برگزار می شود.
ظرفیت آن ۵ هزار نفر است.
*سامیار عبدولی از ایران در این مرکز به آب می زند.
* استادیوم برسی آرنا
استادیوم Bercy Arena در سال ۱۹۸۴ ساخته و در سال ۲۰۱۴ بازسازی شده است. ظرفیت این استادیوم ۱۵ هزار نفر است و در آن مسابقات ژیمناستیک، بسکتبال و ترامپولین برگزار خواهد شد.
*مهدی الفتی که برای اولین بار توانسته سهمیه المپیک را در ژیمناستیک کسب کند در این استادیوم رقابت خواهد کرد.
*استادیوم Champ De Mars Arena
یک سالن نمایشگاهی موقت در میدان شان دو مارس فرانسه است. این سالن که ۱۰٬۰۰۰ مترمربع مساحت دارد در سال ۲۰۲۱ ساخته شده و قرار است در سال ۲۰۲۴ جمعآوری شود.
ظرفیت این استادیوم ۸ هزار و ۳۰۰ نفر است. در این سالن رقابتهای جودو و کشتی فرنگی و آزاد برگزار میشود.
رحمان عموزاد، یونس امامی، حسن یزدانی، امیرعلی آذرپیرا و امیرحسین زارع در کشتی آزاد و مهدی محسن نژاد، سعید اسماعیلی، امین کاویانینژاد، علیرضا مهمدی، هادی ساروی و امین میرزازاده در کشتی فرنگی در این محل رقابت خواهند کرد.
* مرکز تیراندزی شاتورو
این سالن یکی از بزرگترینها در اروپا است و در سال ۲۰۱۸ توسط فدراسیون تیراندازی فرانسه افتتاح شد. این مرکز مجهز به چندین میدان تیراندازی است و میتواند میزبان همه رویدادهای تیراندازی در المپیک باشد. این مرکز پس از المپیک و پارالمپیک برای رویدادهای بینالمللی تیراندازی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
* هانیه رستمیان، فاطمه امینی، شرمینه چهل امیرانی و محمد بیرانوند در این سالن تیر می زنند.
*دریاچه Vaires-sur-Marne:
دریاچه Vaires-sur-Marne در فاصلهای نزدیک به پارک دیزنیلند پاریس واقع شده و اولین مرکز جدید المپیک است که در سال ۲۰۱۹ تحویل داده شد.
این دریاچه برای رقابتهای قایقرانی روئینگ و آبهای آرام المپیک پاریس مورد استفاده قرار می گیرد.
*مهسا جاور و زینب نوروزی در دونفره و فاطمه مجلل در یکنفره رویینگ و محمدنبی رضایی و علی آقامیرزایی در کایاک و کانو در این مکان پارو میزنند.
* استادیوم گراند پاله (کاخ بزرگ):
کاخ بزرگ (grand palais) یک مکان باشکوه در مرکز پاریس است که در سال ۱۹۰۰ ساخته شده است و اکنون برای بازیهای المپیک و پارالمپیک استفاده خواهد شد.
در این مکان رقابت های شمشیربازی و تکواندو برگزار خواهد شد.
*علی پاکدامن، محمد رهبری، محمد فتوحی و فرزاد باهر در سابر و سابر تیمی مردان به رقابت میپردازند.
*مهران برخورداری در وزن ۸۰-، آرین سلیمی در وزن ۸۰+، مبینا نعمتزاده در وزن ۴۹- و ناهید کیانی در وزن ۵۷- در این مکان رقابت خواهند کرد.
*دیواره سنگنوردی
سنگنوردی به بازیهای المپیک پاریس اضافه شد. این مرکز به طور خاص برای پاریس ۲۰۲۴ ساخته شده است. این دیوارههای موقتی بعد از المپیک میتواند در مکان های دیگری مستقر و مورد استفاده قرار بگیرند.
ظرفیت این مکان ۶ هزار نفر است.
*رضا علیپور در ماده سرعت بر روی این دیواره رقابت خواهد کرد.
*استادیوم پاریس جنوبی:
این مجموعه بخشی از نمایشگاه پاریس و یکی از فعالترین همایشگاهها در اروپا و پربازدیدترین در فرانسه است. این محل در ۳۵ هکتار، ۲۲۸ هزار متر مربع سالن و هشت غرفه است و هر ساله پذیرای ۷.۵ میلیون بازدید کننده است. این نمایشگاه یکی از مراکز اصلی برای بازیهای پاریس ۲۰۲۴ خواهد بود.
این مجموعه در سال ۱۹۲۳ ساخته شده و در طول سالها به طور گسترده توسعه یافته است و اکنون رشتههای هندبال، والیبال، تنیس روی میز و وزنهبرداری بازیهای المپیک پاریس در اینجا انجام میشود.
*ورزشکاران ایرانی که در این سالن مسابقه میدهند:
ندا شهسواری و نیما و نوشاد عالمیان در تنیس روی میز
علی داودی و مصطفی جوادی در وزنه برداری نیز در این سالن روی تخته میروند.