هیچ بازیگر خارجی نباید نقش «کوروش بزرگ» را بازی کند
علی نصیریان در مراسم رونمایی از چاپ دوم کتاب «کوروش بزرگ» تاکید کرد هیچ بازیگر خارجی نباید نقش «کورش بزرگ» را بازی کند.
مراسم رونمایی از کتاب «کوروش بزرگ» و اعلام رسمی آغاز ساخت فیلم «کوروش بزرگ» عصر روز گذشته دوشنبه اول خرداد ماه با حضور مسعود جعفری جوزانی کارگردان و نویسنده این فیلمنامه و جمعی از هنرمندان سینما و تلویزیون در موزه سینما برگزار شد.
در ابتدای مراسم داریوش ارجمند روی صحنه آمد و بعد از خوش آمدگویی نسبت به اهمیت تاریخ ایران قبل از اسلام و توجه به آن اشاره و تاکید کرد: کوروش بزرگ از جایگاه تاریخی بسیار مهمی برخوردار است و خوشحالیم که جعفری جوزانی می خواهد این دردانه تاریخ ایران را به تصویر کشد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود بیان کرد: این فیلم یک اثر بسیار گران است و جعفری جوزانی تمام زندگی خود را برای ساخت این فیلم قرار داده است.
علی نصیریان در ادامه این مراسم روی صحنه آمد و گفت: نمی دانستم زنده یاد علی معلم در این پروژه سهیم است و امروز که شنیدم سال ها به فکر ساخت این فیلم بود خوشحال شدم. ساخت یک چنین کارهایی بسیار سخت و پر از مشکل است به عنوان مثال ساخت فیلم و تئاتر در زمینه شاهنامه هیچ وقت خوب از آب درنیامده چرا که فاصله این اسطوره ها با دنیای امروز ما بسیار زیاد شده و آنها را تبدیل به ماورا کرده است. فکر می کنم برای یک پروژه ملی نباید از رابرت دنیرو یا هر هنرپیشه خارجی استفاده کنیم فکر می کنم ما عرضه ساخت چنین فیلمی را داریم. معنی ندارد هنرپیشه خارجی نقش کوروش را بازی کند. البته این را باید گفت که سینمای ایران نیاز به ابزار و تکنولوژی لازم برای ساخت این فیلم دارد که می توان از خارج از کشور دریافت کرد.
فتح اله جعفری جوزانی تهیه کننده سینما در ادامه بیان کرد: در مقطعی که حس می کردیم همه راه های تامین بودجه به بنبست خورده بود فکر کردیم حضور بازیگرهای خارجی در نقش های غیر اصلی مانند آل پاچینو می تواند در جذب سرمایه به ما کمک کند اما بعدها با صحبت ها و حمایت هایی که شد حضور بازیگر خارجی منتفی شد. امروز همه ایرانیان می توانند حامی این پروژه باشند و دیگر نیازی به دست دراز کردن به خارج از کشور نیست. درباره فیلم هایی مانند «۳۰۰» باید بگویم تا زمانی که قدم برنداریم نمی توانیم بگوییم چرا چنین فیلم هایی ساخته می شود و این را باید بدانیم که آنها از تاریخ یونان حمایت می کنند تا برای خود آبرو بخرند. ما اگر ۳۰۰ بسازیم آنها را تحقیر نمی کنیم و آنها را انسان نشان می دهیم.
در ادامه فیلم کوتاهی از زنده یاد علی معلم پخش شد.
آذر معماریان همسر زنده یاد علی معلم گفت: جسارت صداقت در گفتار و رفتار علی معلم بر هیچ کس در سینمای ایران پوشیده نیست. وی همکارانش را از جنس خود انتخاب می کرد و به همین دلیل با جوزانی همرا شد. سال ها پیش قبل از ساخت «۳۰۰» دوست داشت تاریخ ملی این سرزمین را به مردم جهان نشان دهد. زمانی که «در چشم باد» پخش شد یقین پیدا کرد تنها کسی که می توانست این پروژه را کارگردانی کند، مسعود جعفری جوزانی است. هردو از ابتدا می خواستند این فیلم با مشارکت مردم ایران در سراسر جهان ساخته شود. علی معلم اگر دوست داشت از یک هنرمند خارجی مطرح استفاده کند به این خاطر بود که آن هنرمند در کشورهای دیگر مردم را به سینما می کشاند و مردم دنیا با تاریخ ایران آشنا شوند. در جوزان فیلم انجمن نخبگان ایرانی در سراسر دنیا شکل گرفته است که همه نخبگان بتوانند در این پروژه همراهی کنند.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: قرار بود دکتر ظریف نیز در این مراسم حضور داشته باشد. سینما و هنر در حوزه کاری ما است و ما از آن غافل هستیم و امیدوارم بتوانیم در دولت جدید این کار را دنبال کنیم. پروژه کوروش بزرگ نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است که ما از آن حمایت می کنیم. متاسفانه ایران هراسی در دنیا زیاد شده است.
اکبر عالمی نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از صحبت های خود تاکید کرد: کوروش بزرگ برای تمام بشر شادی آرزو کرد نه خشونت. جوزانی هم سینما هم سلیقه خارجی ها و دراماتیزه کردن تاریخ را به خوبی می داند و قرار نیست که کوروش را انچنان بزرگ کند که تمام دنیا را تحقیر کند.
مسعود جعفری جوزانی نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: من و علی خیلی وقت است که رفیقیم. فکر می کنم آدم ها نمی میرند آدم ها شکل عوض می کنند. آدم ها هر فکری کنند می توان آن را اجرایی کرد. هر فکری در ذهن بشر شکل بگیرد قابل اجرا است. افراد بسیاری در شکل گیری این پروژه ما را همراهی کردند که از آن جمله می توان به دکتر نامجو پسر ژاله علو اشاره کرد که بدون هیچ مزدی از انگلستان متونی را ترجمه کرد و در اختیار ما گذاشت. بر اساس این فیلم شهری بنا می شود که در آینده دیگر سینماگران از آن استفاده کنند و کارهای باستانی را در آن بسازند.
خورشیدیان رییس موبدان زرتشتی نیز در این مراسم سخنانی را بیان کرد.
داریوش ارجمند در بخشی دیگر از این برنامه توضیح داد: طراحی شهرک سینمایی مورد نظر به پایان رسیده است و فکر می کنم این شهرک در شیراز ساخته شود. علاوه بر آن طراحی لباس ها و زیورآلات نیز انجام شده است.
کتایون ریاحی نیز در این مراسم به اهمیت ساخت فیلمی با مضمون کوروش تاکید کرد.
در حاشیه این مراسم، یک کیک با تصویری از زنده یاد علی معلم و مسعود جعفری جوزانی بریده شد.
این برنامه برای اعلام جزئیات آغاز تولید این پروژه سینمایی برگزار شد، در حالی که هیچ اطلاعاتی در این زمینه در اختیار حاضران قرار نگرفت و مراسم تنها رونمایی دوباره از کتاب «کوروش بزرگ» بود که سال گذشته در شهر کتاب شعبه خیابان الف برگزار شده بود. این مراسم از ساعت ۱۷:۳۰ تا ۲۱ برگزار شد که ۲ ساعت اول مراسم برای پذیرایی از حاضران اختصاص داده شد.