معادل تاسیس ۲ بانک برای تبلیغات بانکها هزینه میشود
آمارهای ثبت شده در صورت مالی 19 بانک نشان میدهد، در سال گذشته این بانکها بیش از 700 میلیارد تومان برای تبلیغات هزینه کردهاند. با هزینههایی که بانکها در سال گذشته صرف تبلیغات خود کردهاند میتوان حداقل دو بانک (به طور مثال بانک سرمایه و ایران زمین با سرمایه 400 میلیارد تومانی) را تاسیس کرد.
روزانه شاهد بمباران تبلیغات گوناگون بانکهای کشور در رادیو و تلویزیون هستیم که در تلاشاند توجه افراد را به خود جلب کنند. آنچه که اخیرا موضوع اصلی تبلیغات شده و تاکید بیشتری بر آن میشود پرداخت وام و جذب سپرده با نرخ سودهای جذاب و مهمتر از همه متفاوت بوده که با مقدار مصوب شده نیز تناسب ندارد.
تبلیغات از اقدامات مهم هر بانک برای جذب سپرده بیشتر بوده، به طوری که هر ساله میلیاردها تومان هزینه، صرف تبلیغات و بازاریابی میشود. اما آیا واقعا این تبلیغات منجر به برانگیختن مشتری بالقوه برای افتتاح حساب میشود؟
برخی کارشناسان معتقدند هزینههای سنگین ساخت تیزر و دیگر نوع تبلیغات، حتی ممکن است به ضرر بانکها تمام شود چون نداشتن تخصص و عدم استفاده از تحقیقات در تبلیغات بر روی مخاطب بیاثر است.
هزینههای میلیاردی بابت تبلیغات نیز مورد انتقاد کارشناسان بوده، در این راستا میتوان به عملکرد یکی از یانکها اشاره کرد که این بانک در سال گذشته در حالی با بیش از دو هزار میلیارد تومان زیان خالص مواجه شد که طی همین دوره حدود ۶۰ میلیارد تومان هزینه تبلیغات را به ثبت رسانده بود.
هر بانک شیوههای مختلفی از جمله آگهی و تیزر تلویزیونی، اجاره بیلبورد و تابلوهای تبلیغاتی، نصب بنر در سطح شهر، برگزاری همایش و … را برای تبلیغات در نظر میگیرد.
آمارهای ثبت شده در صورت مالی ۱۹ بانک که اطلاعات آن در دسترس بوده نشان میدهد در سال گذشته این ۱۹ بانک بیش از ۷۰۰ میلیارد تومان برای تبلیغات هزینه کردهاند که حدود دو برابر سرمایه برخی بانکهای کشور است.
آمارها نشان میدهد با هزینههایی که بانکها در سال گذشته صرف تبلیغات خود کردند میتوان حداقل دو بانک (به طور مثال بانک سرمایه و ایران زمین با سرمایه ۴۰۰ میلیارد تومانی) را تاسیس کرد.
هزینه تبلیغات بانکها در سال گذشته نسبت به سال ۱۳۹۶ معادل شش درصد افزایش داشته که نشاندهنده اهمیت این موضوع در راستای جذب هرچه بیشتر سپرده بانکی است.
در تقسیمبندی هزینه تبلیغات براساس نوع بانک مطالعات نشان میدهد که سهم بانکهای غیردولتی بیشتر از دولتیها است.
به گزارش تجارتنیوز، همچنین توزیع هزینه تبلیغاتی بانکها و موسسات مالی به تفکیک نشان میدهد که بانک انصار با اختصاص سهم ۱۶٫۷ درصدی بیشترین هزینه تبلیغاتی را در سال ۱۳۹۷ داشته، بانکهای ملت و پاسارگاد نیز هرکدام با سهم ۱۶٫۳ و ۱۰٫۴ درصدی در رتبههای بعدی قرار دارند.
بانک انصار در سال گذشته حدود ۱۲۰ میلیارد تومان را خرج تبلیغات کرده که نسبت به سال ۱۳۹۶ بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داشته است.
بانک انصار و گردشگری در سال ۱۳۹۷ هزینه تبلیغات خود را بیش از دو برابر افزایش دادند.
لازم به ذکر است به علت عدم بروزرسانی صورتهای مالی دو بانک آینده و مهر اقتصاد در سال گذشته، از ارقام موجود در سال ۱۳۹۶ استفاده شده است.