آمریکا تحت زمامداری ترامپ “قهرمان نابرابری شدید” شده است
یک مقام ارشد سازمان ملل اظهار کرد، وضعیت فقر در آمریکا، تحت حکومت دونالد ترامپ بدتر شده و به سرعت این کشور را به ” قهرمان نابرابری” تبدیل میکند. هماکنون در آمریکا، از هر هشت نفر، یک نفر در فقر به سر میبرد.
به گزارش بازتاب، به نقل از دویچه وله، یک کارشناس مسائل آمریکا درخصوص میزان نگرانکننده فقر در این کشور هشدار داد و اظهار کرد که تحت حکومت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، این وضعیت بدتر خواهد شد.
بر اساس آمار رسمی آمریکا، در این کشور بیش از یک نفر از هر هشت نفر در فقر به سر میبرد اما این مقام سازمان ملل در رابطه با احتمال افزایش این آمار تحت تاثیر برنامه اصلاحات مالیاتی جدید رییس جمهور آمریکا هشدار داد.
فیلیپ آلستون، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه فقر و حقوق بشر، دیداری دو هفتهای را برای حقیقتیابی در چندین شهر آمریکا و پورتوریکو صورت داد و با مقامات و همچنین خانوادههای کم درآمد در این مناطق گفتوگو کرد.
بر اساس گزارش ایندیپندنت، وی طی سفر خود به آلاباما با شرایطی مواجه شده بود که در این خصوص گفت، هیچگاه پیش از این در یک کشور توسعه یافته چنین چیزی ندیده بود؛ خانههایی بدون اتصال به شبکه فاضلاب و لولهکشی بهداشتی آب!
همچنین اخیرا در شهرستان “لوندس”، “کرم قلابدار” که در مناطق بسیار فقیر ظهور میکند و بیش از صد سال قبل در آمریکا ریشهکن شده بود نیز دیده شده است.
این کارشناس اظهار کرد: فکر میکنم در جهان اول، این بسیار بعید است. باید بگویم هیچگاه چنین چیزی ندیدهام.
آلستون در بیانیهای به چندین سیاست در دولت دونالد ترامپ اعتراض کرد و آنها را عوامل افزایش فقر در آمریکا دانست.
وی گفت: کنگره آمریکا در تلاش است تا یک اصلاح مالیاتی را به تصویب برساند که در صورت مصوب شدن، ناراحتکنندهترین افزایش مالیات همراه با بیعدالتی خواهد بود که میتوان آن را تصور کرد.
این اصلاح مالیاتی که از حمایت جمهوریخواهان برخوردار است، کاهشهای مالیاتی ناراحتکنندهای را برای تجارتها، افراد ثروتمند و برخی افراد از طبقه متوسط جامعه آمریکا مطرح میکند.
این کارشناس مستقل استرالیایی که از جانب شورای حقوق بشر سازمان ملل برای بررسی و تحقیقات در زمینه فقر جهانی به این سمت منصوب شده، اظهار کرد، پیشنهاد ترامپ مبنی بر کاهش برنامههای رفاه اجتماعی، امنیت قشر فقیر جامعه را که هماکنون نیز آسیب دیده است، تخریب میکند و اگر این کاهش صورت گیرند، “افزایش شدید نابرابری” را شاهد خواهیم بود.
وی ادامه داد: “رویای آمریکایی” به سرعت به توهم آمریکایی تبدیل میشود، چرا که آمریکا هماکنون در مقایسه با سایر کشورهای ثروتمند جهان، پایینترین میزان پویایی اجتماعی را دارد. قشر فقیر جامعه هیچ فرصتی برای شنیده شدن حرفشان ندارد، آنها شانسی برای نفوذ در سیاستهای اجتماعی ندارند.
ترامپ متعهد شده که چشمانداز اقتصادی آمریکا را بهبود ببخشد. اما بسیاری از سیاستهای او و به ویژه اصلاح مالیاتی وی که در دست بررسی است، با انتقاداتی مواجه شده که مدعی هستند این سیاست، شکاف طبقاتی میان فقیر و غنی را در بزرگترین اقتصاد جهان افزایش میدهد. دموکراتها و همچنین سایر احزاب سیاسی نیز از این اصلاحات انتقاد کرده و آن را در درجه اول به سود ثروتمندان دانستهاند تا طبقات فقیر جامعه.
آمار در آمریکا حاکی از آن است که 40 میلیون نفر (بیش از 12 درصد جمعیت آمریکا) در فقر به سر میبرند و نزدیک به نیمی از آنها با “فقر مطلق” دست و پنجه نرم میکنند.
آلستون گفت: اصلاحات مالیاتی به شدت نابرابری ثروت و درآمد میان قشر ثروتمند یک درصدی و قشر فقیر 50 درصدی جامعه آمریکا را افزایش میدهد.
گزارش کامل آلستون در زمینه وضعیت فقر در آمریکا در بهار آینده منتشر و در ماه ژوئن سال آینده به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد شد. این گزارش بر نقش نژاد، جنسیت، محرومیت از حق رای و نرخ بالای زندانیان برای حفظ مردم در چرخه فقر تاکید خواهد داشت.
جمهوریخواهان دیدار با آلستون در واشنگتن را رد کردند و دفتر پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز اعلام کرد که وی زمانی برای این دیدار ندارد. اما برنی سندرز، سناتور مستقل آمریکایی در خصوص یافتههای گزارش آلستون در توییتر خود نوشت: کار ما مبارزه دوباره علیه برنامههای ترامپ و برای یک برنامه پیشرو است که به نفع طبقه متوسط جامعه کار میکند، نه برای یک درصد.