«فوربس» فهرست میلیاردرهای عرب در سال 2018 را منتشر کرد

مجله فوربس به تازگی اقدام به انتشار فهرست ثروتمندترین افراد جهان کرده و برای نخستین بار در گزارش خود، فهرستی جداگانه و مختص به میلیاردرهای عرب در سال ۲۰۱۸ منتشر کرده است. نکته جالب آنکه در فهرست مختص به ثروتمندان عرب، نامی از ثروتمندان کشور عربستان دیده نمیشود.
فوربس در گزارش سالیانه خود برای سال ۲۰۱۸، شمار ۲۲۰۸ میلیاردر را فهرست نموده و به دلیل آنکه عربستان سعودی طی ماههای اخیر، اقدام به مصادره و بازداشت تعدادی از شاهزادگان و ثروتمندان این کشور در راستای مبارزه با فساد مالی کرده است، هیچ نامی از کشور عربستان سعودی در این فهرست دیده نمیشود.
فوربس در گزارش خود اشاره کرده است، با توجه به گزارشها در خصوص مصادره اموال شاهزادگان و ثروتمندان کشور عربستان سعودی، از ذکر نام ایشان از گزارش سالیانه خود صرفنظر کرده است؛ بنابراین، این مجله ۳۱ ثروتمند میلیاردر عرب را ذکر کرده است.
در این فهرست به شکل جالبتوجهی نام ثروتمند مصری ناصف أنسى ساویرس، پیش از دیگران آمده است. بر اساس گزارش فوربس، رقم خالص دارایی وی برابر با ۶.۶ میلیارد دلار است که بخش اعظم آن ناشی از فعالیت در حوزه ساختوساز و صنایع شیمیایی است.
نام انسی در حالی به عنوان ثروتمندترین فرد عرب در سال ۲۰۱۸ ذکر شده که ولید بن طلال که چندی پیش، اموالش از سوی حکومت عربستان مصادره شده در فهرست امسال جایی ندارد.
برای چندین سال پیاپی، نام ولید بن طلال به عنوان ثروتمندترین فرد جهان عرب با خالص دارایی ۱۶.۵ میلیارد دلار مطرح بود؛ اما چندی پیش، وی از سوی مقامات عربستان سعودی و در برنامه مبارزه با فساد در این کشور دستگیر و البته بعد از گذشت دو ماه از زندان آزاد شد. بعد از این ماجرا، ثروت و کسبوکار بن طلال شاهد افول شدیدی بوده است.
به گزارش فوربس، اکنون برآورد داراییهای بن طلال این است که رقم خالص داراییهای وی برابر با ۱۸.۷ میلیارد دلار است؛ آن هم با احتمال کاهش ۲ میلیارد دلاری بعد از دستگیری وی. فوربس همچنین اقدام به انتشار فهرستی جداگانه مربوط به ده شخص از عربستان سعودی کرده که در گزارش امسال نام آنها را نیاورده است. فهرست این افراد با خالص داراییهای آنها به ترتیب زیر است؛
شاهزاده ولید بن طلال (۱۸.۷ میلیارد دلار)
محمد العمودی (۸.۱ میلیارد دلار)
شاهزاده سلطان بن محمد بن سعود الکبیر (۳.۸ میلیارد دلار)
محمد العیسی (۲.۶ میلیارد دلار)
صالح کامل (۲.۳ میلیارد دلار)
عبدالله الرجحی (۱.۹ میلیارد دلار)
عبدالمجید الحکیر (۱.۲ میلیارد دلار)
سلمان الحکیر (۱.۲ میلیارد دلار)
فواض الحکیر (۱.۲ میلیارد دلار)
محمد صرافی (۱.۱ میلیارد دلار)
نکته جالب دیگر در این گزارش آن است که کشور امارات متحده عربی در میان سایر کشورهای عرب، بیشترین میلیاردرها را از آن خود کرده است (۷ تن) و به دنبال آن، مصر با ۶ تن، ثروتمندترین افراد را در جهان عرب در اختیار دارد. بر اساس گزارش فوربس، مجموع خالص داراییهای ثروتمندان عرب در سال ۲۰۱۸ برابر با ۷۶.۷ میلیارد دلار است.
اما صرفنظر از فهرست منتشرشده برای میلیاردرهای عرب در سال ۲۰۱۸، فهرست کلی ثروتمندان جهان از سوی فوربس، نشان میدهد که جف بزوس، مالک آمازون اکنون با خالص دارایی ۱۱۲ میلیارد دلار ثروتمندترین فرد جهان از بیل گیتس، مدیرعامل سابق مایکروسافت پیشی گرفته است. همچنین جف بزوس، به اولین نفر در دنیا تبدیل شده که خالص داراییهای وی از ۱۰۰ میلیارد دلار عبور میکند.