علت تشکیل صف‌های طولانی برای خرید دلار چیست؟

    کد خبر :236431

محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران می گوید اتاق بازرگانی قیمت دلار را 4450 تومان برآورد کرده و نوسانات بازار ارز همچنان هیجانی است. به گفته او، روش هایی مانند ورود پلیس برای بازگرداندن آرامش به بازار، در گذشته نتیجه مطلوبی نداشته است.

قیمت دلار صبح امروز در بازار تهران کمتر از 4500 تومان بود اما با محدودیت های اعمال شده در بازار، عملا با قیمتی بیش از 4700 تومان فروخته می شد.

بنابر گزارش ها، تعداد دلال ها در بازار ارز کمتر شده اما محدودیت های اعمال شده از ده روز پیش، مانند سقف هزار دلار برای فروش به هر فرد آن هم با کارت ملی، باعث شده است که تعداد کمی از صرافی ها به فروش دلار و یورو تمایل نشان دهند. به این ترتیب، صف های طولانی جلوی همان صرافی ها نیز تشکیل شد.

در بازار ارز فردوسی، در محدوده خیابان منوچهری و چهارراه استانبول که معمولا معاملات صوری نیز در آنها انجام می شد، هنوز حضور ماموران انتظامی مشهود است.

محمدرضا نجفی منش، عضو اتاق بازرگانی تهران عدم تمایل صرافی ها برای فروش دلار و یورو و نیز بالا رفتن قیمت فروش دلار در معاملات واقعی را ناشی از فضای هیجانی بازار ارز می داند.

به گزارش انتخاب،او می گوید: نوسانات اخیر جنبه هیجانی دارد؛ وگرنه خود ما هم در اتاق بازرگانی قیمت دلار را 4450 تومان درآورده بودیم.

به گفته این عضو اتاق بازرگانی تهرانی، اگر مدتی بگذرد و دولت بتواند دلار مورد نیاز را تامین کند، بازار دوباره به حالت تعادلی بازخواهد گشت.

نجفی منش معتقد است دولت باید ارز مورد نیاز برای تولید را از طریق بانک ها و صرافی ها تامین کرده و ارز مسافرتی را هم مانند گذشته از طریق عرضه در فرودگاه تامین کند.

او گفت تلاطم بازار ارز و اینکه چه زمانی به تعادل برسد، قابل پیش بینی نیست اما بستگی به اقدامات دولت در تامین ارز دارد.

۲۵ بهمن ماه بود که پلیس در عملیاتی، 10 صرافی را در بازار ارز پلمپ کرد؛ به 16 صرافی اخطار داد و حدود 90 نفر از اخلالگران بازار را نیز دستگیر کرد.

نجفی منش درباره تاثیر این اقدامات می گوید: معمولا این روش‌ها جوابگو نیست و قبلا هم نتیجه خوبی از این روش ها گرفته نشده و باید روش های دیگری را امتحان کرد.

او معتقد است اگر دولت مکانیسمی داشته باشد که به دست اندرکاران و نیازمندان واقعی ارز آرامش بدهد بازار ارز هم به تعادل خواهد رسید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید