تفاوت های لوله سیاه درزدار و لوله مانیسمان

    کد خبر :1007140

در صنایع مختلف از انواع لوله و اتصالات استفاده می‌شود و هر یک از این لوله‌ها کاربرد متفاوتی دارند. لوله‌هایی که کاربرد صنعتی دارند، ویژگی‌های خاصی دارند و معمولاً نحوه ساخت و استفاده از آن‌ها، با لوله‌های معمولی فرق دارد. به‌طورکلی، از مهم‌ترین لوله‌هایی که امروزه برای صنایع مختلف به کار می‌روند، می‌توان به لوله‌های سیاه درزدار و لوله‌های مانیسمان اشاره کرد.

سؤال اصلی اینجاست که تفاوت لوله درزدار و مانیسمان در چیست؟ این لوله‌ها چه ویژگی‌هایی دارند؟ هر یک را برای چه نوع استفاده‌ای به کار می‌برند؟ نحوه ساخت آن‌ها چگونه است و مزایای استفاده از آن‌ها چیست؟ برای اطلاع از پاسخ این سوال‌ها تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

منظور از لوله درزدار و بدون درز چیست؟

اولین چیزی که لازم است در این مقاله آن را بررسی کنیم، همین موضوع است. برای اینکه بتوانیم تفاوت لوله درزدار و مانیسمان را بهتر متوجه شویم، در ابتدا باید بدانیم که منظور از لوله درزدار و لوله بدون درز چیست؟ در جواب، می‌توانیم چنین بگوییم:

به‌طورکلی لوله‌ فلزی را می‌توان در دو دسته‌بندی اساسی قرار داد؛ لوله‌های درزدار و لوله‌های بدون درز. لوله‌های درزدار در ساختار خود، دارای درزهای متعددی هستند؛ اما لوله‌های بدون درز، معمولاً به‌صورت شاخه‌های یک‌پارچه تولید می‌شوند.

تفاوت لوله درزدار و مانیسمان در چیست؟

لوله‌های درزدار و لوله‌های بدون درز، دارای انواع مختلفی هستند. مهم‌ترین لوله‌ای که در زیرمجموعه لوله درزدار قرار می‌گیرد، لوله سیاه است. در عوض، مهم‌ترین لوله‌ای هم که در زیرمجموعه لوله بدون درز قرار دارد، لوله مانیسمان است.

فرق بین لوله درزدار سیاه و لوله بدون درز مانیسمان را می‌توان چنین بیان کرد:

مهم‌ترین تفاوت بین این دو لوله، نحوه ساخت آن‌ها است؛ لوله مانیسمان را بدون درز و از صفحات فلزی یکپارچه تولید می‌کنند. لوله‌ سیاه را نیز از صفحات مارپیچ که به هم جوش داده شده‌اند می‌سازند.

اساسی‌ترین چیزی که می‌توان درباره تفاوت لوله درزدار و مانیسمان مطرح کرد، همین مورد بود. حال همین تکنولوژی ساخت متفاوت، باعث شده است که هر یک از این لوله‌ها، دارای ویژگی‌های خاص خودشان باشند و برای کاربری‌های متفاوتی مورداستفاده قرار بگیرند.

لوله سیاه درزدار چیست؟

چنان که به آن اشاره شد، لوله سیاه از مهم‌ترین انواع لوله‌های درزدار در بازار است. نام این لوله به آن دلیل است که سطح خارجی این لوله، دارای روکش نیست. جنس سطح خارجی این لوله از اکسید آهن است و رنگ سیاهی دارد؛ به همین دلیل به آن لوله سیاه گفته می‌شود. قیمت لوله سیاه درزدار سبک با توجه به کاربردهای بسیاری که دارد، معقول و به صرفه است.

گفتنی است که جنس خود لوله، از فولاد است. اگر بر روی سطح خارجی این لوله‌ها آب‌کاری فلز «روی» انجام بگیرد، آن زمان لوله‌ها گالوانیزه نام خواهند گرفت. این فرایند که گالوانیزاسیون نام دارد، می‌تواند باعث بیشترشدن ارزش لوله شود.

لوله سیاه بیشتر از هر چیز دیگر، کاربرد صنعتی دارد. از جمله موارد استفاده از لوله سیاه درزدار می‌توانیم به حمل آب یا گاز بین‌شهری، محافظت از شریان‌های سیم‌کشی داخل خاک، استفاده برای ساخت‌وساز در صنایع نفت و گاز، استفاده در پالایشگاه‌ها اشاره کنیم.

ویژگی‌های لوله سیاه چیست؟

یکی از مهم‌ترین وجه‌های تفاوت لوله درزدار و مانیسمان، در ویژگی‌های آن‌ها است. همین ویژگی‌ها باعث شده‌اند که قیمت لوله درزدار و مانیسمان در بازار، از دیگر لوله‌ها بالاتر باشد. از مهم‌ترین ویژگی‌های این لوله می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

♦ مقاومت این لوله‌ها بسیار زیاد است؛ این لوله‌ها در برابر ضربه، کشش، خمیدگی، فشار و هرگونه آسیب، بسیار مقاوم هستند.

♦ به دلیل استحکام و مقاومت بسیار زیاد این لوله‌ها، طول عمر آن‌ها نیز خیلی زیاد است و تا د‌ه‌ها سال بدون ایراد، قابل‌استفاده خواهند بود.

♦ این لوله‌ها جوش‌پذیری بسیار خوبی دارند و برای مقیاس‌های بالا و مقادیر زیاد، سهولت انجام کار بیشتری را برای متخصصان فراهم می‌آورد.

♦ این لوله‌ها در ابعاد، اندازه‌ها و ضخامت‌های متنوعی در بازار موجود است و سازندگان طیف وسیعی از لوله‌ها را پیش روی خود خواهند داشت.

♦ قیمت این دسته از لوله‌ها به نسبت لوله‌های صنعتی دیگر کمتر بوده و آن‌ها را به یک انتخاب مقرون‌به‌صرفه تبدیل کرده است.

لوله مانیسمان بدون درز چیست؟

در ادامه بررسی تفاوت لوله درزدار و مانیسمان، به لوله‌های مانیسمان می‌رسیم. چنان‌که به آن اشاره کردیم، این لوله را به‌عنوان مهم‌ترین لوله بدون درز می‌شناسند. برای ساخت این نوع از لوله‌ها، از شمش‌های فولادی یکپارچه استفاده می‌شود. مانیسمان، اولین برند تولیدکننده لوله بدون درز بود و به همین دلیل در ایران، لوله‌های بدون درز را با این عنوان می‌شناسند.

از لوله‌های مانیسمان نیز بیشتر برای کاربری‌های صنعتی استفاده می‌شود. این لوله‌ها را در صنایع نفت و پتروشیمی به‌وفور به‌ کار می‌گیرند. از این لوله‌ها برای انتقال مواد شیمیایی، مایعات و دیگر سیالات نیمه جامد استفاده می‌شود. حتی در کشتیرانی، کشاورزی، صنایع غذایی و دارویی نیز این لوله‌ها به چشم می‌خورند.

ویژگی‌های لوله مانیسمان چیست؟

برای آگاهی بیشتر از تفاوت لوله درزدار و مانیسمان، لازم است که ویژگی‌های این لوله را نیز مرور کنیم:

ویژگی‌های لوله مانیسمان مقاومت این لوله‌ها در برابر فشار بسیار زیاد است.

♦ این لوله‌ها بالاترین میزان استحکام در بین انواع لوله‌ها را دارند.

♦ عمر لوله‌های مانیسمان بسیار طولانی است.

♦ این لوله‌ها در برابر گرمای یا سرمای زیاد مقاوم هستند.

♦ این لوله‌ها در برابر خوردگی و پوسیدگی و زنگ‌زدگی مقاوم هستند.

♦ این لوله‌ها کیفیت مایعاتی که انتقال می‌دهند را پایین نمی‌آورند.

خرید لوله سیاه و مانیسمان از دکتر تامین

اکنون که از تفاوت لوله درزدار و مانیسمان آگاه هستید، بدون شک برای خرید آن‌ها نیز به یک مرجع مطمئن نیاز پیدا خواهید کرد. پیشنهاد ما به شما برای خرید لوله درزدار یا بدون درز، مجموعه دکتر تامین است.

دکتر تامین، در حقیقت یک فروشگاه آنلاین انواع تجهیزات و مصالح ساختمانی است.برای اطلاع از قیمت به روز انواع لوله مانند قیمت هر شاخه لوله گالوانیزه می‌توانید به وب‌سایت این مجموعه مراجعه کنید. ارائه باکیفیت‌ترین محصولات موجود در بازار، فروش با بهترین قیمت و همچنین خدمات پس از فروش و ارسال کالا به سراسر ایران، از جمله مزایای خرید از دکتر تامین است. برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده محصولات، می‌توانید به وب‌سایت «www.DrTamin.com» مراجعه کنید.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید