ترفند های ساده برای نجات جان در مواجهه با خطر
حادثه هیچگاه خبر نمی کند! این شعار را بارها و بارها در زندگیمان شنیده و بارها درست بودن آن را به چشم دیده ایم. در واقع مهم ترین چیزی که در هنگام مواجه با یک خطر ناگهانی مهم است نحوه و سرعت واکنش به آن خواهد بود. به دلیل این که در شرایط خطر انسان ناخودآگاه دستپاچه شده و فرصت کافی برای فکر کردن و تصمیم گیری درست ندارد، بهترین راه این است که از قبل برای چنین شرایطی آمادگی داشته باشیم.
در روزگاری که خطر در هر جایی در کمین انسان هاست و سانحه ها و بلایای طبیعی به امری معمول تبدیل شده است این آمادگی بیش از پیش اهمیت پیدا می کند. در ادامه این مطلب می خواهیم ۱۴ ترفند ساده اما موثر را به شما یاد دهیم که در صورت بروز خطر می توانند تنها تفاوت بین مرگ و زندگی باشند.
۱- نگه داشتن خودرو در هنگامی که ترمز کار نمی کند
اگر خودرو شما ترمز معمولی داشته و این ترمز به هر دلیلی در حین رانندگی از کار افتاده است باید سعی کنید با فشار و به سرعت پدال ترمز را مکرراً فشار دهید تا فشار مایع ترمز را بالا ببرید. اگر این کار نتیجه ای نداشت بهتر است از ترمز دستی استفاده کنید. اگر ترمز دستی هم کار نکرد بهتر است خودرو را به یک گارد ریل بمالید تا رفته رفته سرعت شما کاهش پیدا کند. آخرین گزینه چپ کردن خودرو است که باید در آخرین مرجله به آن فکر کنید.
۲- ر وشن کردن آتش در شرایطی که هیچ چیزی در دسترس ندارید
یکی از روش های ساده اما موثر آتش روشن کردن در شرایطی که هیچ وسیله اشتعال زایی در دست ندارید استفاده از باتری و دو تکه کوچک فویل آلومینیومی است حتی اگر فویل دور آدامس باشد. باید هر کدام از فویل ها را در یک انتهای باتری قرار دهید و بدین ترتیب فویل داغ شده و آتش خواهد گرفت. هنگامی که شعله شکل گرفت می توانید از تکه های نازک چیپس برای بیشتر کردن شعله استفاده نمایید زیرا به دلیل نازکی و روغنی که در آن ها وجود دارد بسیار مشتعل هستند. از ضدعفونی کننده های دست هم می توانید برای روشن کردن آتش استفاده نمایید زیرا این ترکیبات حاوی مقداری الکل هستند که بسیار مشتعل است.
۳- شماره اضطراری
یک نکته مفید و ساده در مورد تمامی تلفن های همراه این است که آن ها می توانند با یک شماره تلفن اضطراری محلی تماس بگیرند حتی اگر سیم کارتی وجود نداشته باشد. بدین ترتیب حتی اگر در منطقه ای هستید که آنتن نیز ندارید، گوشیتنا را خاموش نکنید. تلاش برای برقرار کردن یک تماس اضطراری می تواند سیگنال هایی را ارسال نماید که به گروه های نجات اطمینان خواهد داد شما هنوز زنده و منتظر کمک آن ها هستید.
۴- تصفیه کننده آب دست ساز
اگر در یک جنگل قرار داشتید و در اطراف شما مقدار زیادی آب وجود داشت نباید هیچ گاه خطر کرده و از آب یک برکه یا گودال برای نوشیدن استفاده نمایید. با استفاده از یک بطری خالی می توانید یک تصفیه کننده آب دست ساز و طبیعی بسازید. در ته بطری یک سوراخ ایجاد کرده و سپس مقداری سنگ بزرگ در داخل آن بریزید، سپس لایه ای سنگ کوچک تر، پس از ان لایه ای شن درست و در آخر لایه ای از شن ریز به آن اضافه نمایید.
سپس داخل بطری آب بریزید و خواهید دید که آب وقتی به انتهای بطری و سوراخی که ایجاد کرده اید می رسد کاملاً تمیز و تصفیه شده است. همچنین برای جلوگیری از کاهش آب بدن به خوردن برف روی نیاورید. زیرا با این کار نه تنها مقدار زیادی آب به بدن شما نمی رسد بلکه بخش زیادی از گرمای بدنتان را نیز از دست خواهید داد.
۵- فرستادن پیام اضطراری
یکی از بهترین روش های پیام دادن در موارد اضطراری روشن کردن آتش با دود فراوان است و بهتر است بعد از روشن کردن آتش برای این که دود غلیظ و فراوانی داشته باشید از برگ سبز درختان و یا حتی مواد پلاستیکی استفاده نمایید. یک روش دیگر برای دادن پیام استفاده از وسایل برای بازتاب نور است که در هنگام اضطرار می توان از هر نوع سطح صاف وصیقلی مانند آینه های عقب خودرو، سی دی، فلزهای براق و یا حتی جواهرآلات استفاده نمود.
۶- ماهیگیری با قوطی
اگر در طبیعت وحشی گیر افتاده اید یکی از آسان ترین راه ها برای تامین غذا، ماهی گرفتن است. برای درست کردن قلاب ماهیگیری می توانید از گیره ای که روی بطری نوشیدنی شما قرار دارد استفاده کنید. این گیره شکل مناسبی برای درست کردن قلاب ماهیگیری دارد. برای این کار باید یک تکه از آن را بریده و نوک آن را تیز کنید و در نهایت با اضافه کردن یک تکه نان به نوک آن به عنوان طعمه، شانس خود را برای گرفتن ماهی افزایش دهید.
۷- دوری کردن از حشرات سمی
در مورد نیش زده شدن توسط یک عنکبوت یا حشره معمولی نگرانی خاصی وجود ندارد مگر این که آلرژی خاصی داشته باشید. اما داستان در مورد یک عنکبوت سمی کاملاً متفاوت است. واکنش های آلرژیک به عنکبوت های سمی بسیار خطرناک می تواند باشد. برای مثال نیش عنکبوت بیوه سیاه می تواند به سرعت درد را در نقطه گزش ایجاد کند که به سرعت به نقاط دیگر بدن مانند سینه و شکم منتقل می شود. با ردی که از جای گزش عنکبوت های سمی به جا می ماند می توان سمی بودن یا نبودن گزش را به راحتی مشخص کرد. برای مثال یک نقطه سیاه یا قرمز روی پوست با حلقه هایی در اطراف آن که شبیه ساعت شنی است علامت گزیده شدن توسط عنکبوت بیوه سیاه خواهد بود.
۸- فرار از دست موج های برگشتی از ساحل
اگر خود را در برابر موج های برگشتی از ساحل گرفتار دیدید سعی نکنید با آن مبارزه کرده و یا از روبرو به سمت آن شنا کنید زیرا این کار باعث خستگی مفرط شما خواهد شد. بهترین روش این است که به موازات ساحل شنا کنید و با جریان آب همراه شوید. جریان برگشتی نهایتاً در یک نقطه از شدت و قدرت اولیه افتاده و توانایی پایین کشیدن شما را نخواهد داشت.
۹- گرم ماندن با استفاده از سنگ های محل روشن کردن آتش
قرار دادن تکه های بزرگ سنگ در اطراف آتشی که روشن کرده اید را هیچگاه فراموش نکنید. این سنگ ها باعث کنترل آتش شده و بعد از خاموش شدن آتش نیز می توانید از آن ها برای گرم ماندن استفاده نمایید. از این سنگ های داغ حتی می توان برای تصفیه آب نیز اسنفاده کرد. اگر این سنگ ها را در داخل طرف های آب قرار دهید باعث جوش آمدن آب خواهند شد.
۱۰- استفاده های دیگر برای شن گربه
اگر در خودرو خود شن گربه دارید دیگر برای خارج کردن خودرویتان از گل و لای یا برف مشکل خاصی نخواهید داشت. در واقع در هنگام گیر کردن لاستیک خودرو می توانید از این شن برای ایجاد اصطکاک بیشتر بین لاستیک و زمین استفاده نمایید.
۱۱- آب جمع کردن از درختان
آبی که از درخت بدست می آید کاملاً بهداشتی بوده و نیازی به تصفیه کردن ندارد. برای بدست آوردن این آب، یک کیسه پلاستیکی را دور یک شاحه بپیچید به نحوی که تمامی برگ های آن را بپوشاند. بعد از غروب آفتاب می توانید آب جمع شده قابل توجهی در کیسه پلاستیکی بیابید.
۱۲- هرگز از دهان خود برای مکیدن سم مار از بدن استفاده نکنید
برخلاف آن چیزی که در فیلم ها و سریال ها دیده اید، مکیدن سم موجود در محل گزش مار سمی کار درستی نیست. در واقع این کار باعث انتشار سم در نواحی اطراف محل گزش شده و به پوست آن مناطق آسیب زیادی وارد خواهد کرد.
۱۳- حالت کمک در آب های سرد
اگر در آب های سرد گرفتار شده و جلیقه نجات به تن داشتید باید سعی کنید حالتی به خود بگیرید که کمترین میزان گرما را از دست بدهید. برای این کار دست هایتان را روی سینه حلقه کرده و فشار دهید یا دست ها را کنار بدن گذاشته و فشار دهید. پاهایتان را بالا بگیرید و ران هایتان را بهم بچسبانید و فشار دهید. در صورتی که در همین حالت بمانید خیلی دیرتر از حالات دیگر گرمای بدنتان را از دست خواهید داد.
۱۴- باز کردن هر نوع قفلی
اگر چه این ترفند در واقع جان شما را نجات نمی دهد اما بدون شک نجات را اسان تر خواهد کرد. اگر بیرون از خانه مانده و کلید را در داخل خانه جا گذاشته اید می توانید از یک پیچ گوشتی تخت، کارد آشپزخانه یا هر چیز صاف و نازکی یا محکمی که بتواند وارد قفل شده و هنگام چرخاندن شکسته نشود استفاده نمایید. سنجاق سر نیز می تواند در چنین مواردی بسیار کارساز باشد. حتی با استفاده از تیغ نیز می توان این قفل ها را باز کرد.