اخراج کارکنان شرکت نفت ستاره خلیج فارس غیرقانونی اعلام شد
اداره کار شهر بندرعباس با اعلام اینکه شرکت نفت ستاره خلیج فارس هیچ دلیل موثر و موجه ای مبنی بر قطع همکاری و تغییر شرایط کار ارائه نکرده، اخراج نیروهای این شرکت را غیرقانونی دانسته و رأی به بازگشت به کار این نیروها داد.
پالایشگاه ستاره خلیج فارس که پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی، شاهد افتتاح واحد بنزین سازی فاز نخست آن در ابتدای سال جاری با حضور رئیس جمهوری بودیم؛ هنوز درگیر و دار تکمیل فاز نخست است که حاشیه ساز شد.
شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس در سال 92 به منظور جذب نیروهای متخصص اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کرد. پس از ماهها تأخیر در اعلام نتایج آزمون، در نهایت شهریور ماه سال 1393 اسامی 400 نفر برای شرکت در مصاحبه و آزمون فنی اعلام شد و با پیگیری های بسیار از سوی قبول شدگان و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت نام 100 نفر به عنوان پذیرفته شدگان نهایی در سال 95 برای آغاز به کار در این پالایشگاه اعلام شد.
این افراد که فارغ التحصیلان دانشگاهی از اقصی نقاط ایران بودند با مراجعه به محل پالایشگاه در بندرعباس مشغول به کار شدند و حتی با اجاره واحدهای مسکونی، خانواده خود را نیز به بندرعباس منتقل کردند.
100 جوان تحصیل کرده که با تکیه بر قبولی در آزمون استخدامی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در فرآیندی بسیار طولانی که بیش از 3 سال به طول انجامید و با شرکت در یک مرحله آزمون سراسری و دو مرحله مصاحبه و آزمون فنی و یک دوره آموزشی مشغول به کار شده و زندگی خود را پایه گذاری کرده و تشکیل خانواده داده اند، از میانه سال 95 در این پالایشگاه مشغول به کار شدند.
اما این اشتغال به کار به عنوان نیروهای رسمی استخدامی، چندان پایدار نبود. تعدادی از شاغلان در پالایشگاه ستاره خلیج فارس در تماس با خبرگزاری تسنیم از بروز مشکلات عدیده در ادامه کار خود در این پالایشگاه خبر داده بودند.
پس از آن بود که با وجود داشتن قرارداد، شرکت نفت ستاره خلیج فارس از ورود این نیروها به پالایشگاه جلوگیری کرد. این مسئله که با عنوان “اخراج” کارکنان در رسانه ها بازتاب یافت، اعتراض شدید مسئولان و روابط عمومی این شرکت را به دنبال داشت و اعلام کردند که “اخراج” صحت ندارد و تنها تغییر شرایط کاری است که بر اساس مقررات شرکت و لزوم آموزش نیروها صورت می گیرد.
با این وجود، اداره کار شهرستان بندرعباس پس از اعتراض این نیروها به اخراج از محل کارشان، با برگزاری جلسه بررسی و دادخواهی، حکم به غیرقانونی بودن اخراج نیروها توسط کارفرما (شرکت نفت ستاره خلیج فارس) و بازگشت نیروها به کار را صادر کرد.
متن این حکم بدین شرح است:
این نیروها در حالیکه تا پایان شهریور سال جاری با پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس قرارداد داشتند، در پی تصمیم های مدیریتی مبنی بر انتقال این نفرات به مجموعه پیمانکاری، از تاریخ 11 شهریور از ورود به پالایشگاه منع شده بودند. در اداره کار شهرستان بندر عباس طی جلسه ای که در تاریخ 15 شهریور با حضور نماینده حقوقی و مدیر منابع انسانی پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، نماینده های کارگری و کارفرمای اداره کار و نیز نمایندگان پرسنل اخراجی تشکیل شد، پس از استماع نظرات طرفین و با توجه به مدارک، شواهد و قراین موجود که طرفین ارائه نمودند و نیز با توجه به اینکه شرکت نفت ستاره خلیج فارس و نمایندگان آن هیچ دلیل موجهی برای اخراج این نفرات و در ادامه انتقال آنها به مجموعه پیمانکاری ارائه ننمودند، به اتفاق آرا حکم به بازگشت به کار این پرسنل داده است که نظر کتبی این اداره در تاریخ 25 شهریور به طرفین ابلاغ شد.
این حکم شامل 5 صفحه است که 3 صفحه آن مربوط به پرداخت حق السعی نفرات اخراجی در طول مدت زمان اخراج بوده است که از انتشار آنها خودداری می شود. پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس برای اعتراض به این حکم، 15 روز از تاریخ ابلاغ فرصت دارد و در غیر اینصورت بعد از تاریخ مذکور حکم قطعی و لازم الاجرا است.
با سلام در رابطه با مطلب فوق خواستم مطلبی بیان کنم که با تلاش اداره کار و محکوم شدن شرکت در اخراج پرسنل امروز مورخ ۱۳۹۶/۰۶/۲۶ طبق نامه اداره کار بنده و سایر دوستانم به شرکت مراجعت نمودیم که از ورود ما به شرکت جلوگیری بعمل امد و بیان داشتند که یا قرارداد با پیمانکار و یا همین وضعیت اخراج ادامه دارد.