آیا فرهنگستان هنر حق توقیف آثار را داشته است؟+اسناد

    کد خبر :82713

اسناد مالکیت آثار موزه هنرهای معاصر بانک پاسارگاد منتشر شد. این اسناد به‌خلاف صحبت‌های رئیس فرهنگستان هنر است و ظاهراً او حق توقیف آثار را نداشته است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، چندی پیش علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر در گفت‌وگو با رسانه‌ها مدعی شد، آثار موزه هنرهای معاصر بانک پاسارگاد که چندین سال در فرهنگستان هنر به نمایش گذاشته شده‌بود، بیت‌الله و حق مردم کشور است که بانک پاسارگاد و شرکت پارس‌آرین آنها را غصب کرده‌اند. اما پس از بررسی خبرنگار خبرگزاری تسنیم جزئیات موضوع مشخص شد که در ادامه می‌خوانید.

اواخر سال گذشته شرکت پارس آرین (یکی از شرکت‌های بانک پاسارگاد) پس از به توافق نرسیدن بر سر مبلغ اجاره گالری‌های مؤسسه فرهنگی هنری صبا قصد تخلیه محل و جابه‌جایی آثارش را داشت که با توقیف آثار مواجه شد. درواقع  ادعا شده بود  آثار موزه هنرهای معاصر پاسارگاد مسروقه هستند و یا از سارقان هنر خریداری شده‌اند، بنا‌بر همین ادعا مؤسسه فرهنگی هنری صبا زیرمجموعه فرهنگستان هنر به‌دستور مستقیم رئیس فرهنگستان هنر دست به توقیف آثار متعلق به این بانک زد و مدعی شد این آثار مال‌الله و حق مردم هستند که او در تلاش است آثار را به بیت‌المال بازگرداند.

این ادعا که تا کنون بدون سند و مدرک مانده است از طرفی به‌دلیل توقیف بی‌دلیل آثار از طرف رئیس فرهنگستان هنر (که یک نهاد قضایی نیست) باعث شکایت شرکت پارس آرین از فرهنگستان هنر شده است.

از طرفی شرکت پارس آرین اقدام به انتشار اسنادی در رابطه با موضوع کرده است.

قرارداد بین مؤسسه هنری صبا و شرکت پارس آرین اولین سندی است که این روزها بر سر آن بحث وجود دارد و رئیس فرهنگستان مدعی است که قرارداد شرکت پارس آرین به قبل از دوره مدیریت او بازمی‌گردد و او از جریانی که خود او آن را غصب آثار خواند بی‌خبر بوده است.

سند زیر مشخص می‌کند قرارداد جدید در زمان خود او منعقد شده است و به‌گفته شاهدان شخص رئیس فرهنگستان هم در جریان کامل قرارداد بوده است.

از طرف دیگر علی معلم دامغانی رئیس فرهنگستان هنر مدعی شده بود که تمامی این آثار مسروقه هستند یا از سارقان خریداری شده‌اند و البته این ادعا صراحتاً در گزارش نماینده شورای حل اختلاف ثبت شده است.

از طرفی آثار اسنادی که مسروقه خوانده می‌شدند به‌دقت از طرف خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم بازرسی شد و صحت آن تأیید شد. نمونه‌ای از این اسناد برای توجه مخاطبان منتشر می‌شود.

این سند متعلق به اثر هنرمند مرحوم فریده لاشایی است که صاحب آن نگارخانه شمس بوده است.

طبق تصاویر بالا آثار از افراد معتبر خریداری شده‌اند و هم شناسنامه دقیق همراه با تصویر دارند. باید اضافه کرد که به‌دقت در قرارداد ذکر شده است که مسئولیت عدم اصالت آثار خریداری‌شده برعهده فروشنده‌ها می‌باشد.

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید