جدیدترین اخبار
۹ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۶ اجتماعی کد خبر :94825

دمای سلامت روغن ها

رستگار تصریح کرد: مصرف اصلی روغن در سرخ کردن غذاها به عنوان انتقال دهنده حرارت، توزیع کننده عطر و طعم در آنهاست، همچنین دمای آن در حین سرخ کردن نباید از ۱۸۰درجه تجاوز کند.

دکتر حسین رستگار اظهار کرد: یکی از سریع ترین، قدیمی ترین و راحت ترین روش های پخت و پز روش سرخ کردن است، چرا که با استفاده از حرارت دادن روغن ها و چربی های خوراکی به راحتی می توان پخت و پز غذاها را انجام داد.

وی افزود: استفاده از این روش به دلیل پخت سریع و داشتن ویژگی های مشابه با روش پخت معمول رایج است. روش مناسب و مطلوب پخت پز برای انواع مختلف غذاها همچون گوشت، ماهی و سبزیجات روش سرخ کردن است.

رستگار ادامه داد: روغن مورد استفاده در طی عمل سرخ کردن جزئی از غذای سرخ شده محسوب می شود، در واقع عامل اصلی در ماهیت کیفی و تغذیه ای غذای سرخ شده که مورد مصرف قرار می گیرد است.

وی گفت: برخلاف پخت و پز معمولی رابطه پیچیده ای بین روغن سرخ کردنی و غذای سرخ شده وجود دارد. در طی عمل سرخ کردن عمیق روغن مصرفی بارها و مکرراً توسط دمای بالا (۱۸۰-۱۹۰ درجه سانتیگراد) و در مجاورت رطوبت و هوا قرار می گیرد، همچنین در چنین شرایطی تخریبآن همچون اتواکسیداسیون، پلیمریزاسیون حرارتی، اکسیداسیون حرارتی و ئیدرولیز رخ می دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: مصرف اصلی روغن در سرخ کردن غذاها به عنوان انتقال دهنده حرارت، توزیع کننده عطر و طعم در آنهاست، همچنین دمای آن در حین سرخ کردن نباید از ۱۸۰درجه تجاوز کند.

رستگار تاکید کرد: غذاهای سرخ شده در دمای خیلی پایین باعث دریافت بالای چربی به دلیل جذب زیاد روغن توسط غذا در مدت طولانی می شود.

مدیرکل آزمایشگاه های مرجع سازمان غذا و دارو گفت: رطوبت که از طریق غذاها وارد روغن درحال سرخ کردن می شود، باعث شکسته شدن اسیدهای چرب در طی فرایند حرارت دهی می شود و عمل هیدرولیز در آن هایی که کیفیت خوبی ندارند رخ داده موجب کاهش نقطه دود، رنگ تیره و طعم و بوی نامطلوب می شود.

رستگار افزود: در حین سرخ شدن و حرارت دیدن غذا روغن پلیمریزه شده توسط غذا جذب می شود که این امر باعث ایجاد مواد گریسی می شود، همچنین بهتر است برای سرخ کردن از نوع سرخ کردنی که برای این منظور تولید شده اند استفاده کرد.

وی در ادامه اظهار کرد: این نوع روغن ها دارای پروانه ساخت و پروانه بهره برداری از سازمان غذا و دارو هستند و برای سرخ کردن مناسب بوده و می توان دو، سه و حتی چهار بار از آنها استفاده کرد البته به شرطی که پس از استفاده از روغن، مواد غذایی را از آن خارج و آن را از صافی ریز، تمیز و خشکی عبور داده شود و پس از سرد شدن آن را در جای خشک و تاریک و درون ظروف شیشه ای قرار داد به طوری که فضای خالی از آن باقی نماند نگهداری شود.

رستگار گفت: استفاده از روغن سرخ کردنی ویژگی هایی دارد که رعایت آنها تاثیر بسیار زیادی در کیفیت غذای مورد استفاده دارد.

وی در ادامه افزود: در گام نخست باید سعی کرد آن را به آرامی و به دور از حرارت دادن زیاد گرم کرد و نسبت ۱به ۶ را که نسبت صحیحی از روغن و ماده غذایی است در آن مورد نظر قرار داد و به صورت مستمر باید به مخزن سرخ کن روغن تازه اضافه شود، همچنین تعویض آن هر ۵ تا ۱۲ ساعت در سرخ کردن های صنعتی انجام گیرد، البته باید مراقب بود هیچگاه روغن سالم و مصرف نشده با روغن مصرفی مخلوط نشود.

رستگار اظهار کرد: بین سرخ کردن های متوالی بهتر است، روغن را سرد کرده، سپس درون ظرف مناسب در بسته ای نگهداری کرد و در صورت نیاز به استفاده مجدد از آن بهتر است ابتدا آنرا به قصد خروج بقایای مواد سرخ شده صاف کرد.

وی گفت: در پایان کار ظرف سرخ کن را می بایست با شوینده های مناسب و محلول قلیایی شستشو داد و در نهایت با آب تمیز شست و خشک کرد.

Ad

Ad

روی خط خبر

  • فعالیت در متروی تهران- پرند سرعت می گیرد
  • حسام الدین آشنا خبر برکناری داماد روحانی را تایید یا تکذیب نکرد: از روابط عمومی ریاست جمهوری بپرسید
  • ۷ نکته در رابطه با آینده قدرت مرد موطلایی و بن سلمان
  • احمدی نژاد تکثیر می شود؟ / ناصر ایمانی: احمدی نژاد تایید صلاحیت نمی شود اما زمینه ظهور بی نام و نشان ها را فراهم می کند
  • معرفی ۳ نفر برای عضویت در شورای فنی شهرداری تهران
  • ارائه جدول بهای خدمات در سیاست های بودجه سال ۹۸
  • الزام شهرداری به اختصاص نیمی از پست‌های مدیریتی به زنان و جوانان
  • نقدینگی به ۱۶۹۳ هزار میلیارد تومان رسید
  • مخالفت وزارت راه با افزایش قیمت بنزین
  • کاهش قیمت خُرده‌فروشی ۴ گروه موادخوراکی
  • سرمایه گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در بنادر
  • سیاست خارجی کشور از «دیپلماسی التماسی» فاصله بگیرد
  • برگزاری همه پرسی دوم درباره برگزیت تفرقه افکنانه است
  • بردلی کوپر از تاثیر رابرت دنیرو در ساخت نخستین فیلمش گفت
  • عرضه اولین سریال ژانر وحشت در شبکه نمایش خانگی
  • عرضه «اسرافیل» از ۲۷ آذر در شبکه نمایش خانگی
  • اعلام نامزدهای «هنر و تجربه» در جشنواره «سینماحقیقت»
  • مجموعه شعر «۶۴۱۰روز تنهایی» رونمایی و نقد می‌شود
  • ویلهلم گنازینو نویسنده سرشناس آلمانی درگذشت
  • نامزدهای نهایی رمان جایزه احمد محمود معرفی شدند
  • پرفروش‌های تالیف و ترجمه پاییزه کتاب معرفی شدند
  • توضیح مجمع درباره مصوبه لایحه مبارزه با پولشویی
  • وزیر خارجه سابق آلمان: پارسال نزدیک بود به قطر حمله نظامی شود
  • عربستان و امارات ارز مجازی مشترک منتشر می‌کنند
  • آتش‌نشانی: هیچ ساختمانی در کشور ایمن نیست
  • رویترز: “ریال” ایران روی ریل تقویت قرار گرفت
  • شهرداری تهران واگذاری بوستان جمشیدیه را تکذیب کرد
  • مسائل مزمن اقتصادی جامعه فرانسه باعث تداوم اعتراضات شده است
  • شهرام ناظری در قونیه کنسرت رایگان برگزار کرد
  • یک نامزدی و یک حضور خارجی برای «چشم‌انداز خالی»
  • Ad