جدیدترین اخبار
۱۴ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۳:۳۵ اجتماعی کد خبر :70645

کدام نان بیشترین سبوس‌ را دارد؟

دکتر مستوفی تصریح کرد: توصیه ما به مردم عزیز استفاده از نان سبوس دار است و نان سنگک دارای درصد بالاتری از ‏سبوس می‌باشد که می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش بسزایی داشته باشند.‏

به گزارش افکارنیوز، دکتر شهریار مستوفی گفت: نان اصلی‌ترین ‏غذای مصرفی مردم است. باتوجه به سرانه مصرف نان در کشور که در حدود ۱۶۰ کیلوگرم در سال می‌باشد، تأمین سلامت نان ‏از سوی متولیان و انتخاب آن توسط مردم در سلامت جامعه نقش بسزای دارد. اقشار کم درآمد جامعه ۷۰ تا ۸۰٪ کالری مورد ‏نیازشان را از نان تأمین می‌کنند و با توجه به این مهم تهیه نان سالم و با کیفیت از اهمیت زیادی برخوردار است.‏

 

وی افزود: متأسفانه گاهاً مشاهده می‌گردد که در واحدهای خبازی برای ورآمدن خمیر از جوش شیرین استفاده می‌نمایند که این امر ‏می‌تواند ضمن ایجاد مشکلات گوارشی، تخمیر کاملاً انجام نشده و باعث کاهش جذب کلسیم و آهن گردد.‏

 

دکتر مستوفی خاطرنشان کرد: با کمال تأسف ما امروزه در جامعه شاهد آن هستیم که مردم تمایل به مصرف نان سفید دارند که ‏باید درآموزش های صورت گرفته این تفکر اشتباه اصلاح شود. نان سفید نوعی کربوهیدرات ساده است که زود هضم می‌باشد و ‏مصرف آن سریعاً قند خون را بالا برده و به همین دلیل برای بیمار دیابتی ویا افراد مستعد ابتلاء به این بیماری مشکلاتی را ایجاد ‏می‌کند. بیماران دیابتی باید حتماً از نان سبوس دار استفاده نمایند. نان‌های تیره ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و ‏تیرگی نان دلیل بر کیفیت بهتر نان است.‏

 

وی با اشاره به مزایای استفاده از نان‌های تیره و سبوس دار عنوان کرد: فیبر موجود در نان سبوس دار بهترین درمان تغذیه‌ای در ‏یبوست و بیماریهای روده بزرگ از جمله سرطان روده بزرگ می‌باشد. نان سبوس دار به خاطر ایجاد سیری در فرد نسبت به ‏نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد. همچنین مصرف نانهای سبوس دار کلسترول خون و چربی خون را کاهش داده و ‏از پیشرفت بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند.‏

 

دکتر مستوفی افزود: میزان بالایی از نیاز روزانه به ویتامینها و مواد معدنی، پروتئین و فیبرتوسط نان‌های سبوس دار تأمین ‏می‌شود و باعث تقویت سیستم ایمنی دفاعی بدن می‌گردد و باتوجه به وجود ویتامین ‏B2‎‏ ونیاسین در بهبود عملکرد مغز نقش ‏بسزایی دارد.‏

 

وی عنوان کرد: مردم بایداز مصرف نانهای سوخته به دلیل وجود ماده سمی به نام آکریل آمید خودداری نمایند و همچنین از قرار ‏دادن نان در کیسه‌های نایلونی به دلیل فرآیند بیات شدن نان و ایجاد کپک و نیز پدیده مهاجرت عوامل آسیب رسان به نان جداً ‏خودداری کنند.‏

دکتر مستوفی در پایان افزود: توصیه ما به مردم عزیز استفاده از نان سبوس دار است و نان سنگک دارای درصد بالاتری از ‏سبوس می‌باشد که می‌تواند در پیشگیری از ابتلاء به سوء تغذیه و مشکلات گوارشی نقش بسزایی داشته باشند.‏

مطالب مرتبط

روی خط خبر

  • واکنش ها به عقب نشینی الحریری از استعفا
  • توییت ظریف از نشست سوچی: در مسیر درستی حرکت می‌کنیم
  • توافق روحانی، پوتین و اردوغان در سوچی
  • قضاوت یکسان درباره طرح بزرگ مسکن مهر انصاف نیست
  • احتمال جنگ ایران و عربستان چقدر است؟
  • چرا حریری بازگشت؟
  • در خواست از تونس برای میانجی‌گری میان تهران ـ‌ ریاض تکذیب شد
  • سعد الحریری در جمع هوادارانش: کنار شما باقی خواهم ماند /«لبنان» اولویت نخست است
  • تعطیلی روز دوشنبه هفته آینده پابرجاست
  • دارو گران شد
  • تعداد کشته‌ های زلزله تهران یک رکورد خواهد بود
  • امدادرسانی به ۲۲ خودرو گرفتار در برف و کولاک
  • پیام رئیس کمیته امداد به مناسبت شکست نهایی داعش
  • بیش از ۳۱۰۰ خانواده مسیحی، ارمنی و آشوری تحت پوشش کمیته امداد هستند
  • مهار آتش سوزی ساختمان ۳ طبقه در خیابان ستارخان
  • دیدار نماینده معاون اول رئیس جمهور با بازیگر محبوب
  • خواننده و بازیگر مشهور آمریکایی درگذشت
  • اعتراض پولاد کیمیایی به نحوه اکران «قاتل اهلی»
  • تولد ۹۴ سالگی بازیگر محبوب و دوست داشتنی
  • پاداش یک میلیون پوندی برای بُریدن سر بازیگر بالیوود/تصاویر
  • ۲ ربات، مهمان جشن تولد یک سالگی برنامه‌ای تلویزیونی
  • طنین آوای خواننده سنتی در تالار وزارت کشور
  • حضور خانم بازیگر پرحاشیه در تلویزیون
  • فراخوان چهارمین جشنواره تلویزیونی جام جم
  • آمادگی ثبت احوال برای تجمیع کارت‌های هوشمند/زمان تجمیع کارت‌ها به وزرا و دستگاه‌ها بستگی دارد
  • اجرای طرح گشت پلیس موتورسوار زن در هند
  • توضیحات شهرداری منطقه ۱۲ در مورد تخریب بنای ناایمن در میدان قیام
  • حریم گسل‌های شهر تهران مشخص شد
  • پروژه میلیاردی متروی لندن؛ بزرگترین پروژه زیرساختی اروپا
  • سخنان مطهری درباره حصر دردسرساز شد