عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: هیچ کس نمی‌تواند آینده نرخ ارز را در کشور پیش بینی کند!

    کد خبر :392779

به ‌رغم اعلام برخی آمارهای رسمی توسط نهادهای دولتی، تورم و افزایش قیمت‌ها به اندازه کافی مشهود است. افزایش قیمت‌ها تقریبا اندکی پس از صعود قیمت دلار در بازار آغاز شد. این تورم نخست در بازار کالاهای سرمایه‌ای مانند مسکن، سکه و طلا آغاز شد و در ادامه، بازار خودرو را هم تحت تأثیر قرار داد. در آخرین مرحله از این افزایش قیمت‌ها، بازار کالاهای مصرفی هم دستخوش تغییراتی اساسی شد و افزایش قیمت‌ها به مغازه‌های خرد هم رسید.

افزایش قیمت ارز باعث شده که سفره های مردم و به ویژه قشرهای ضعیف و حقوق بگیر، بیش از هر زمان دیگری کوچکتر شود و البته ادامه این روند، ممکن است در آینده ای نه چندان دور آسیب های زیانباری را در کل جامعه ایجاد کند.

همین موضوع باعث نگرانی بسیاری از فعالان اجتماعی و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده است. بسیاری از آنان بر این باورند که ریشه این مشکلات در نبود قانون مشخص و به عبارت دیگر، برخی خلأهای قانونی، مدیریت نادرست در اداره بازارها و نداشتن استراتژی مشخص در این زمینه است.

علی اکبر کریمی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: مردم با تورم افسارگسیخته روبه رو هستند و هر روز شاهدیم که قیمت ها نجومی رو به افزایش است و جالب آنکه هیچ کس در این خصوص پاسخگو نیست و تمام فشار آن بر مردم است.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در پاسخ به این که چرا بازار ارز این گونه به هم ریخته است، گفت: دلایل گوناگونی برای به هم ریختگی در بازار ارز وجود دارد، ولی بحث افزایش نرخ دلار، بخشی مربوط به سیاست‌های اقتصاد کلان، بخشی مربوط به هیجانات، التهابات و تشویش اذهان مردم و بخشی هم مربوط به اعتماد مردم به دولت است.

البته برخی عوامل خارجی، از جمله تحریم ها نیز باعث ایجاد این وضعیت شده و در واقع فشارهای اقتصادی که دولت های خارجی به کشور وارد می کنند، بازار ارز را در کشور تحت تأثیر قرار داده و باعث بروز این مشکلات در کشور شده است.

وی همچنین ادامه داد: غیر از این موارد، تصمیماتی هم که از سوی دولت برای کنترل این موضوع گرفته شد، در آشفتگی بازار تأثیر داشته است. قرار بود دولت بازار ارز ثانویه را راه اندازی کند، ولی به عناوین مختلف، این کار را انجام نمی داد و در نهایت هم با فشاری که از سوی مجلس و برخی دیگر از نهادها وارد شد، مجبور به اجرای آن شد.

وی افزود: بازار ارز ثانویه روش خوبی بود؛ اما دولت آن را ناقص اجرا کرد و این اجرای ناقص، اوضاع نابسامان بازار ارز را تشدید کرد و نه تنها نتوانست کمکی به کاهش قیمت ها کند، بلکه خود یکی از عوامل افزایش قیمت شده و ما اکنون شاهد سه نرخ در بازارها هستیم.

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: یکی از کارهایی که دولت در اوضاع کنونی می تواند انجام دهد که به بخش اقتصادی کمک کند، این است که هر چه زودتر تکلیف دو وزارتخانه اقتصادی کشور را مشخص کند. هم اکنون کشور بدون وزیر اقتصاد اداره می شود و بسیاری از مدیران این وزارتخانه ها نیز یا بازنشسته شدند یا در شرف بازنشستگی هستند و در واقع انگیزه ای برای کار ندارند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس خاطرنشان کرد: ترمیم در کابینه نیز یکی دیگر از راهکارهای برون رفت از این مشکلات است و می شود با روی کار آوردن افراد باتجربه و جسور، برخی از این مشکلات را ریشه ای حل کرد.

این نماینده در پاسخ به این که تکلیف ارز در کشور چه می شود و روند افزایش ها تا چه زمانی ادامه دارد، گفت: با اوضاع کنونی، کسی نمی تواند آینده نرخ ارز در کشور را پیش بینی کند و تا هنگامی که دولت نخواهد، این موضوع را حل کند، مشخص نیست قیمت ها تا کجا پیش برود!

0
نظرات
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد نظرات حاوی الفاظ و ادبیات نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد

دیدگاهتان را بنویسید